Όλα για καλό: Αναγνωστική απόκριση Ελευθερίας Κ.

Καλησπέρα Γιάννη, εύχομαι να σε βρίσκω καλά.

Έχει αρκετό καιρό που τελείωσα το ”όλα για καλό” και έχει λίγες μέρες που άρχισα να το ξαναδιαβάζω! Μου συμβαίνει αυτό, να θέλω να ξαναδιαβάσω κάποια βιβλία, όπως και με καλές ταινίες να θέλω να τις ξαναδώ.
Λοιπόν δε χρειάζεται να πω πολλά, το βιβλίο είναι εξαιρετικό! Αυτές οι πλεγμένες ιστορίες των ανθρώπων, η συνύπαρξη νέας με παλιά γενιά, οι αναφορές στις παραδόσεις, το προσφυγικό σύγχρονο και παλαιό με καθήλωσαν και με συγκίνησαν, όντας κι εγώ από πρόσφυγες παππούδες..
Το φοβερό και συγκινητικό επίσης είναι ότι ενώ διάβαζα και διαβάζω το βιβλίο σου, κι έτσι όπως ξετυλίγεται το κουβάρι της ιστορίας, κάπως έτσι ξετυλίγεται και η ιστορία ενός φίλου μου απ’ το Αφγανιστάν. Βρίσκεται αρκετά χρόνια στην Ελλάδα, τον γνώρισα πριν 2-3 περίπου αλλά φέτος πολύ καλύτερα. Γίναμε καλοί φίλοι, υπάρχει εμπιστοσύνη και κάθε φορά που βρισκόμαστε και συζητάμε και μιλάει για εκείνον, την ιστορία του, τις εμπειρίες και τα ζόρια που πέρασε, είναι και μια αποκάλυψη. Νιώθω πραγματικά σαν να διαβάζω ένα βιβλίο, κάθε συνάντηση και μια νέα σελίδα.
Διαβάζοντας το βιβλίο σου είχα πολύ έντονη την εικόνα, σκηνοθετούσα στο μυαλό μου τις στιγμές, και έκανα τη σκέψη ότι η ιστορία αυτή θα μπορούσε να μεταφερθεί και να γίνει μια πολύ καλή ταινία.
Επίσης μου έμεινε η φράση ότι είναι πολύ σημαντική η επικοινωνία με τον άνθρωπο. Μεγάλη αλήθεια..
σε χαιρετώ, να είσαι καλά
Ελευθερία Κ.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>