Το βιβλίο της εβδομάδας στον Αθήνα 9.84 (5-13 Ιουνίου 2017)

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Ακούστε το ηχητικό του σταθμού:

Ολα για καλό-Γιάννης Μακριδάκης

Όλα για καλό του Γιάννη Μακριδάκη

Πολυπρισματικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα νησί του ανατολικού Αιγαίου το 2015, με κεντρικό πρόσωπο και σημείο αναφοράς  το Μιχάλη, του οποίου ο παράξενος θάνατος,  που αποκαλύπτεται στην πρώτη φράση του βιβλίου, αναστατώνει  τη ζωή του αφηγητή Δημοσθένη.

Οι βίοι όσων σχετίστηκαν με τον Μιχάλη θα διασταυρωθούν και θα ξαναζωντανέψουν μέσα από αφηγήσεις,  κιτρινισμένες επιστολές και έντυπα, καθώς λησμονημένα γεγονότα και οικογενειακά μυστικά θα βγαίνουν στην επιφάνεια.

Σύγχρονες περιπέτειες μετανάστευσης αλλά και μνήμες προσφυγιάς ξεδιπλώνονται παράλληλα, μέσα από  αντίστροφες πορείες εκπατρισμού. Το εγκαταλειμμένο άσυλο λεπρών, που μετατρέπεται σε χώρο φιλοξενίας προσφύγων,  ο αναχωρητισμός ως προσωπική ανάγκη, ως κοινωνική επιταγή και ως πολιτική απόφαση.  η βουβή αντιπαλότητα ανάμεσα στις καθιερωμένες παραδόσεις, οι ατομικές επιθυμίες και το συλλογικό ασυνείδητο- συνθέτουν τον άξονα της ιστορίας.

Ο Γιάννης Μακριδάκης, που ζει στη Χίο καλλιεργώντας τη γη, μας προσφέρει ένα ακόμη μυθιστόρημα γεμάτο ευαισθησία, αλλά και απρόσμενες ανατροπές, που δεν σταματούν μέχρι την τελευταία σελίδα.

Από τις εκδόσεις  Βιβλιοπωλείον της Εστίας

Πηγή

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>