«ΑΝΑΜΙΣΗΣ ΝΤΕΝΕΚΕΣ» Γιάννης Μακριδάκης (Ηχώ του Φαλήρου)

Η καλή μου φίλη, κοινωνιολόγος Χριστίνα Βλαχούτσικου, μου έδωσε πρόσφατα, ένα βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη, το «Ανάμισης Ντενεκές» και μου είπε: Διάβασέ το, αξίζει. Μου κέντρισε το ενδιαφέρον, ότι είναι η ενδέκατη έκδοση και η δωδέκατη χιλιάδα, από το 2008 που πρωτοβγήκε! Το ξεκίνησα αμέσως και διάβασα σε χρόνο ρεκόρ τις 348 σελίδες του. Το βιβλίο είναι γραμμένο σε μια γοητευτική χιώτικη ντοπιολαλιά και ο Μακριδάκης βάζει τον αναγνώστη να ζει και να συμπάσχει μέσα στα γεγονότα, αισθάνεται σα να είναι δική του δουλειά η καταγραφή τους. Τον Μακριδάκη ενδιαφέρουν οι ζωές στην άκρη της κοινωνίας και η λοξή προσέγγιση του βίου. Γεννήθηκε το 1971, σπούδασε μαθηματικά, ίδρυσε το 1997 το «Κέντρο Χιακών Μελετών» και το περιοδικό «Πελιναίο», γράφει ασταμάτητα και από το 2011 εγκαταστάθηκε μόνιμα  στη Βολισσό της Χίου, όπου καλλιεργεί τη γη και  παρατηρεί την αργή αβίαστη φυσική ανάπτυξη.

Ίδρυσε το «Απλεπιστήμιο Βολισσού», μέσα από το οποίο διοργανώνει σεμινάρια φυσικής καλλιέργειας, αλκαλικής διατροφής και πολιτικής στάσης ζωής με γνώμονα τον αντι-καταναλωτισμό, την απο-ανάπτυξη και την πορεία της ανθρωπότητας προς την μετα-καταναλωτική εποχή.

Η έκδοση είναι της ¨ΕΣΤΙΑΣ¨ και αξίζει να το διαβάσετε.

Η ¨ΗΧΩ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ¨

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>