Ανταπόκριση από Ανάμιση Ντενεκέ (παράσταση) και αντί Στεφάνου

Μια εβδομάδα μετά τη δική σου παρουσία στην παράσταση του Ανάμιση Ντενεκέ. αξιώθηκα κι εγώ να τη δω. Η παράσταση ήταν στημένη εξαιρετικά και ο ηθοποιός ο Χάρης Χαραλάμπους αυτή τη στιγμή στο μυαλό μου έχει ταυτιστεί με τον Γιώργη τον Πέτικα, έχει τη μορφή του, δε θα μπορούσε να είναι άλλος.Συγκινήθηκα πολύ βλέποντας τον ήρωα να παίρνει σάρκα και οστά μπροστά στα μάτια μου και θυμήθηκα τον θαυμασμό που είχα νιώσει για τον άνθρωπο που ξεγελούσε τη μοίρα του και αυθόρμητα, χωρίς σκέψη και μόνο σε επαφή με την ελεύθερη φύση του, δρούσε και ζούσε ανυπότακτος στα βουνά. Αυτό το βιβλίο σου το έχω στην καρδιά μου πιο πολύ από όλα.
Εκείνην την ημέρα πήρα στα χέρια μου και το νέο σου βιβλίο. Το κράτησα πάνω στο γραφείο μου για 2 εβδομάδες, προσπαθώντας να βρω χρόνο να το απολαύσω χωρίς διακοπές και αποσπάσεις (δεν ήταν εύκολο). Σήμερα το πρωί λοιπόν ήρθε η ώρα του. Χαμογελούσα γλυκόπικρα διαβάζοντάς το, αναγνωρίζοντας στους χαρακτήρες ανθρώπους που ζουν γύρω μου. Έχω μεγαλώσει σε περιβάλλον ημιαστικό με πολλά στοιχεία “κλειστής και στενόμυαλης” κοινωνίας. Το ζω ακόμη και σήμερα προσπαθώντας να μιλήσω, να δράσω και να τροποποιήσω αντιλήψεις για την παραδοσιακή εκπαίδευση των παιδιών. Έχω νιώσει βλέμματα που με κοιτούν με μισό μάτι και αναγνωρίζω σε ψιθύρους γύρω μου σχόλια και κουτσομπολιά περί  ”αλλοπαρμένης” ψυχολόγου…  Μου άρεσε πολύ και ο χαρακτήρας του καθηγητή, που έχει καθαρό βλέμμα αλλά διστάζει να έρθει σε άμεση ρήξη με τα κοινωνικά δεδομένα και να σου πω την αλήθεια πιο πολύ μαζί του ταυτίστηκα. Εξαιρετικό το λογοπαίγνιο και οι συμβολισμοί του τίτλου. Βέβαια δε σου κρύβω ότι σκέφτηκα ποιο ζαρζαβατικό θα ήταν κατάλληλο για τη δική μου “ώρα” αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει… Ο ζωογόνος θάνατος τελικά είναι το νόημα της ζωής. Να είμαι χρήσιμος στον διαρκή κύκλο της ζωής, αποτελώντας ένα φύλλο που γεννιέται, μεγαλώνει, πέφτει και σαπίζει στο χώμα. Ακόμα και η διαδικασία της αποσύνθεσης μπορεί να είναι δημιουργία νέας ζωής! Το χάρηκα το βιβλίο σου και θαύμασα για άλλη μια φορά τη σκέψη και το λόγο σου.
Να σαι καλά!
Χριστίνα Π.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>