Παρουσίαση στην Κιβωτό (Πειραιάς)

«Λαγού Μαλί», Παρουσίαση Βιβλίου του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη στο Συνδεσμο (8-12-2010)

Πριν από μόλις δύο χρόνια πρωτοεμφανίστηκε ο Γιάννης Μακριδάκης: τρία βιβλία κι αυτό τέταρτο μέσα στη διετία… Όλα τους γνώρισαν την μεγάλη αποδοχή των αναγνωστών αλλά και την προσοχή των επαϊόντων: «Ανάμισης ντενεκές» (μυθιστόρημα 2008), «Δεξιά τσέπη του ράσου» (νουβέλα 2009), «Ήλιος με δόντια» (μυθιστόρημα 2010).

Οι Εκδόσεις Εστία και το Πειραιώτικο Βιβλιοπωλείο Κιβωτός σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Αποφοίτων της Ιωνιδείου ΣχολήςΠειραιά παρουσίασαν στις 8 Δεκεμβρίου 2010, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Συνδέσμου (Πραξιτέλους 236, Πειραιάς) το τέταρτο εξαιρετικό βιβλίο του Χιώτη συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη με τίτλο «Λαγού Μαλλί».

Για το βιβλίο μίλησαν η ιδιοκτήτρια του Πειραϊκού Βιβλιοπωλείου «Κιβωτός» κ.Ευαγγελία Σολωμού και ο ίδιος ο Συγγραφέας.

Νέος στην ηλικία και μάλλον νέος και στη λογοτεχνία ο Γιάννης Μακριδάκης, έχει ένα εντελώς δικό του τρόπο να εκφράζεται και να γράφει. Ζει στη Χίο, αν και θα μπορούσε να βρίσκεται εγκατεστημένος σε κάποιο καλό προάστιο της Πρωτεύουσας και έχει κάνει τρόπο ζωής την επικοινωνία με τους ανθρώπους. Τους ζει, τους αφουγκράζεται, τους νιώθει και έτσι μπορεί άνετα και τους σκιαγραφεί.

Το νέο του βιβλίο «Λαγού Μαλλί» ίσως να είναι και μία αυτοβιογραφία του Συγγραφέα, ο οποίος λατρεύει τη θάλασσα και την περιπέτεια.

Ήρωας του βιβλίου ο καπτα-Σίμος που λίγο πριν φύγει από τη ζωή βιώνει την οικονομική κρίση. Οι σύντροφοί του, μάρτυρες του βίου και των λόγων του, τον συνοδεύουν την ύστατη ώρα και οργανώνουν την τελευταία πράξη του δράματος εν μέσω των ταραχών που συνοδεύουν την υπαγωγή της χώρας σε διεθνή επιτήρηση. 

Μεταξύ των άλλων ο συγγραφέας Γιάννης Μακριδάκης αφού ευχαρίστησε το Σύνδεσμο Αποφοίτων Ιωνιδείου, το βιβλιοπωλείο Κιβωτός και τις Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, δήλωσε ότι .. «γράφω για να έχω την ψευδαίσθηση ότι διασώζω όσα ακούω να λένε γύρω μου, οι λογοτέχνες της ζωής. Γράφω γιατί έχω την ανάγκη να εκφράσω με λέξεις το μεγαλείο των στιγμών. Γράφω, τέλος, γιατί είναι το μόνο που ξέρω και μπορώ να κάνω για να νιώθω πως κάτι δημιουργώ κι εγώ και δεν πάει η ζωή μου στράφι».

Ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά υποστηρίζει δράσεις πολιτισμού για τον Πειραιά παραχωρώντας την αίθουσα εκδηλώσεων Γ. Μπόμπολας και γενικότερα την υλικοτεχνική υποδομή του αφιλοκερδώς .

Στην παρουσίαση διακρίναμε, εκτός των άλλων, και το  μέλος του ΔΣ του Συνδέσμου των Αποφοίτων της Ιωνιδείου, Διαμερισματικό Σύμβουλο Αντώνη Μοραντζή, τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Νίκο Μπελαβίλα, τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Παύλο Πολιτάκη, τη Γενική Γραμματέα του Ζήνωνα Όλγα Βογιατζή.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>