Ποιος τη χάρη σου Αδαμάντιε

Δεν ξέρω Αδαμάντιε αν φτάσανε στα μαρμαρωμένα ώτα σου τα ευχάριστα μαντάτα.

Ο Υπουργός Μπαμπινιώτης ενδιαφέρθηκε για την αφεντιά σου Αδαμάντιε!
Περιμένει όμως να τελειώσουν οι βροχεροί καιροί για να την υλοποιήσει! Μα εγώ θα σου την πω, δεν αντέχω άλλο να σε αφήνω σε αγωνία Αδαμάντιε.
Ο Υπουργός παρήγγειλε: “Ο τελευταίος Έφορος” να εμπλουτίσει τη Βιβλιοθήκη σου με όλες τις ανά τον κόσμο εκδόσεις των Άρλεκιν κι απ’ έξω να τη βάψει ροζάκι απαλό, κι ένα κατακόκκινο σαν αίμα τριαντάφυλλο εκεί στη δεξιά μεριά, που είναι το παράθυρο της Διεύθυνσης να ζωγραφίσει, σαν να φυτρώνει από το παρτέρι να φαίνεται, έτσι, λίγο γερμένο στο πλάι, λίγο θλιμμένο, μελαγχολικό.
Σε σκέφτεται ο Υπουργός μας Αδαμάντιε, δεν είναι σαν τους προηγούμενους που ήτανε αδιάφοροι, αυτός είναι Πανεπιστημιακός, άλλη πάστα. Θα σου κάνει ωραίο ροζ φοντάκι για τη φιγούρα σου καθώς θα σε φωτογραφίζουν οι τουρίστες προφίλ το καλοκαίρι και στο βάθος της φωτογραφίας θα φαίνεται η Πρώτη και Μοναδική στον Κόσμο Ροζ Βιβλιοθήκη των Άρλεκιν “Αδαμάντιος Κοραής”.
Αλλάξανε οι εποχές κι επιτέλους συγχρονίζεσαι Αδαμάντιε! Ποιος τη χάρη σου!
Αν δε με πιστεύεις μπορείς να διαβάσεις στον τοπικό τύπο πρόσφατο πόνημα κρίσης του επικεφαλής σου για το έργο της “κλασικής συγγραφέως” τακτικής συμβούλου του κι έτσι θα λάβεις γνώση για το τι πρεσβεύουν αμφότεροι σε σχέση με την Τέχνη του Λόγου και θα καταλάβεις τι μέλει γενέσθαι με την πάρτη σου. Παράγγειλε να στα φέρουν αν δεν τα ΄χεις δει ήδη, μην περιμένεις να στα δώσω κι όλα έτοιμα…
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>