Μητέρα Φύση

Πρωτόγεννη η μια από τις γάτες μου μου έκανε τρία. Έξω απ’ το κτήμα πήγε και τα γέννησε, κάπου αλλού σε μέρος κρυφό. Χτες μου ‘φερε το πρώτο και το άφησε στα πόδια μου. Δεν κατάλαβα για ποιον λόγο το ‘κανε αυτό, κι έφτιαξα μια φωλίτσα απλή, το ‘βαλα μέσα αλλά αυτή δεν πήγε κοντά του, όλο γύρω γύρω γύριζε και μετά εξαφανίστηκε. Το πρωί το βρήκα νεκρό κι η νεαρή μάνα είχε φέρει στη φωλιά άλλα δυο υγιέστατα και καθόταν μαζί τους. Προφανώς δεν ήταν για να ζήσει το πρώτο της τέκνο και μου το παρέδωσε για να μην είναι κοντά στα άλλα και κακοφορμίσουν κι αυτά.
Το ‘θαψα κάτω από τη μαντερινιά.
Σήμερα μια φίλη βρήκε άλλα δυο νεογέννητα πεταμένα σε έναν κάδο, τεκμήρια της ανθρώπινης βλακείας. Τα μάζεψε και τα βάλαμε κι αυτά μες στη φωλιά, κάτω από την μάνα. Εκείνη τα δέχτηκε αμέσως. Τώρα μεγαλώνει τέσσερα. Θαυμαστά τα έργα σου μητέρα φύση.

Be Sociable, Share!

One thought on “Μητέρα Φύση

  1. Μου θύμισες μια ίδια περίπτωση που συνέβη πρόσφατα στον κήπο μου. Ένα γατάκι δύο μηνών πέθανε εντός του κήπου, οπότε αποφάσισα και να το θάψω εκεί που το βρήκα. Μ’ άρεσε η ρήση: “What dies in the property stays in the property”.

    Βεβαίως, αυτή η καθ’ όλα φυσική διαδικασία, του θαψίματος οργανικής ύλης ακριβώς εκεί που αυτή βρέθηκε, φάνηκε αποκρουστική στη μητέρα μου, η οποία αποφάσισε, προφανώς δίχως να με ενημερώσει, να το ξεθάψει και να το θάψει εκτός κήπου. Όταν το έμαθα της απάντησα: “Προφανώς το ίδιο θα πράξεις και για τα υπόλοιπα έμβια όντα που αποβιώνουν εντός του κήπου, βλ. μυρμήγκια, μύγες, πεταλούδες κτλ”. Τι να πω, χωριστική σκέψη στο έπακρο…

    Y.Γ. Αν και χρησιμοποίησα τη λέξη property, τη σιχαίνομαι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>