Ο συγγραφέας και ο λογοτέχνης

Σήμερα μπήκα σε ένα μαγαζί που πουλάει εργαλεία και διάφορα είδη οικοδομής και εργασιών. Είχα πολύν καιρό να το επισκεφτώ το συγκεκριμένο μαγαζί και έτσι, μόλις μπήκα, μου έκανε αίσθηση μια αλλαγή στη διαρρύθμιση των ραφιών του, που είχε αφήσει πολύ ελεύθερο χώρο κοντά στο ταμείο, κάτι που δεν συνέβαινε μέχρι πρόσφατα, αφού ήταν όλα ζουληγμένα και πατείς με – πατώ σε στον χώρο.

Ρώτησα λοιπόν στον ιδιοκτήτη, τι έκανες εδώ και έχει τόσο μεγάλη άπλα;

Πριν προλάβει να μου απαντήσει, μπαίνει φουριόζος στο μαγαζί ένας τύπος αδύνατος, με ρούχα εργατικά, ωραία φάτσα, καλημερίζει στα γρήγορα με ανάλαφρο και γελαστό υφάκι και καθώς κοιτάει κι αυτός την εμφανή αλλαγή τριγύρω του, λέει στον ιδιοκτήτη, με γεια η αναπνοή, κάθεται σε μια καρέκλα παρακεί και συνεχίζει την κουβέντα του, πολύ ωραία το ‘φτιαξες, πήρατε αναπνοή εδώ μέσα.

Μόλις άκουσα την προσέγγισή του αυτή, την έφερα σε σύγκριση αμέσως με την ξενέρωτη δικιά μου, τον κοίταξα, έτσι που καθότανε ανυποψίαστος γι’ αυτό που είχε πει και που είχε προξενήσει μέσα μου, κούνησα το κεφάλι μου, πήρα τα ρέστα και έφυγα από το μαγαζί.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>