Αναγνωστική απόκριση: Γιώτα (goodreads.com)

Γιώτα :
Βαθμολογία: ★★
Έχοντας διαβάσει σχεδόν όλα τα βιβλία του Γιάννη Μακριδάκη θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είναι ανέμπνευστο. Γραμμένο με ευκολία , θυμίζει σενάριο παλιάς ελληνικής ταινίας( ο μετανοηθείς για τα σφάλματα του καλόγερος που επανέρχεται στα εγκόσμια, αφού έχει ήδη εν αγνοία του ένα παιδί, η Γερμανίδα που βρίσκεται στο νησί να βοηθήσει τους πρόσφυγες και παράλληλα να αναζητήσει τις ρίζες της και αυτές μπλέκονται τόσο με τη μοίρα του πρώην καλόγερου όσο και με την ιστορία του λεπροκομείου). Χωρίς ουσιαστικές ανατροπές, χωρίς πρωτοτυπία, χωρίς αυτή την πρωτόγονη ομορφιά των προηγούμενων βιβλίων του Μακριδάκη. Αυτό που συγκινεί τον αναγνώστη είναι η γλωσσική δύναμη του βιβλίου – ο Μακριδάκης χειρίζεται με ιδιαίτερη μαεστρία το λόγο και οι ήρωες του μιλούν απλά, λιτά και χωρίς φιοριτούρες.Θα κρατήσω την αγνότητα των χαρακτήρων του βιβλίου και τις όμορφες απόψεις τους , όπως και τις δυνατές μέσα στην απλότητα τους σκηνές της κηδείας και του αποχαιρετιστήριου δείπνου.
Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Αναγνωστική απόκριση: Γιώτα (goodreads.com)

  1. Δεν έχω διαβάσει το βιβλίο ακόμα αλλα πραγματικά συγχαρητήρια για την δημοσίευση μίας εναλλακτικής άποψης.

  2. Συμφωνώ με τον Σπύρο… νομίζω ότι ο κος Μακριδάκης έχει αποδείξει ότι δέχεται την καλοπροαίρετη κριτική … όταν τα κίνητρα είναι αγαθά.. .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>