Για τις 10516 μέρες

Τελείωσα την πρώτη ανάγνωση του βιβλίου και λέω πρώτη γιατί είναι η φύση του τέτοια που σε προτρέπει να ανατρέξεις ξανά και ξανά στις σελίδες του. Απίστευτη δουλειά έκανες, πολύ το ευχαριστήθηκα, ζωντάνεψε μέσα από τις σελίδες η Χίος σε όλες της τις διαστάσεις, πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου εποχές και γεγονότα, πολιτικοί και πολιτικές, άνθρωποι της πόλης και άνθρωποι της υπαίθρου, καλλιτέχνες, αθλητές, ληστές, μηχανορραφίες και κουτοπονηριές, ελπίδες και ματαιωμένα όνειρα, κακουχίες και τραγελαφικές αστοχίες, άπειρες, επαναληπτικές ονοματοθεσίες των ίδιων δρόμων και περιοχών, διωγμός, προσφυγιά, ασθένειες και φυσικές καταστροφές, μέχρι τον καιρό είδα, τη βροχή και τα σύννεφα που έτρεχαν στον ουρανό, το πυκνό σκοτάδι της νύχτας, τη βουή του ανέμου και την τρικυμισμένη θάλασσα.
Ένιωσα, αφουγκράστηκα, μύρισα, άκουσα την Χίο μέσα στον χρόνο και ήταν απολαυστικό αυτό το ταξίδι εκτός από επιμορφωτικό. Σε ευχαριστώ και πάλι, ήταν το κομμάτι του παζλ που έλλειπε, ο θεμέλιος λίθος του έργου σου, η αρχή όλων όσων ακολούθησαν, μεγάλωσαν και άνθισαν μέσα στη λογοτεχνία σου και έγιναν τέχνη.
Υπέροχο! Σε ευχαριστώ!
Μαρίνα Σ.
Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>