Πασχαλιάτικο λογοτεχνικό εργαστήρι: Αποκρίσεις συμμετεχόντων

Κατά τη διάρκεια των ημερών του Πάσχα διοργάνωσα ένα λογοτεχνικό εργαστήρι στη Βολισσό. Σήμερα έλαβα την απόκριση του Γιώργου, που συμμετείχε σ’ αυτό: 

“Κάπως έτσι φαντάζομαι θα έπρεπε να ήταν τα σχολειά για να τα αγαπήσουμε. Μάθημα στη φύση, κάτω από τα δέντρα, δίπλα στη θάλασσα και ο δάσκαλος – γνώστης του αντικειμένου του -  να μεταδίδει τις γνώσεις του με ηρεμία και χαμόγελο. 

Έτσι ανάμεσα σε θαλασσινούς περιπάτους, συλλογή της τροφής μας, ομαδικό μαγείρεμα, φυσική καλλιέργεια, συζητήσεις, εκδρομές και πολιτιστικά δρώμενα, γράψαμε, διαβάσαμε, συζητήσαμε και ακούσαμε σημαντικές συμβουλές και τεχνικές λογοτεχνικής γραφής από τον Γιάννη Μακριδάκη. Και ήταν ο τρόπος του τόσο φυσικός και οι παρατηρήσεις του τόσο στοχευμένες, που θα ήταν αδύνατον να φύγεις δίχως να πάρεις πράγματα μαζί σου. Κατάφερε δε, μόλις σε τρεις μέρες, να δημιουργήσει σχέσεις ζωής μεταξύ εκεινού και των μαθητών του, τέτοιες που μόνο οι ιδιαίτεροι άνθρωποι ξέρουν να χτίζουν. 

Θα μπορούσα να γράψω πολλά, όμως μια από τις συμβουλές, που πήραμε, ήταν να μην πλατειάζουμε και να δίνουμε πάντα στον αναγνώστη κίνητρο για να πάει παρακάτω. Και αν το παρακάτω είναι τα επόμενα λογοτεχνικά εργαστήρια που διοργανώνει, το κίνητρο είναι σίγουρα ο άνθρωπος Γιάννης Μακριδάκης.

Γιάννη σε ευχαριστώ για την εμπειρία. Θα ανταμώσουμε ξανά!

Γιώργος Καρυστινός”.

 

Η Μαρίνα (αναγνώστρια του μπλογκ που δεν συμμετείχε στο εργαστήρι) γράφει σχετικά με την απόκριση του Γιώργου:

Πολύ ωραία λοιπόν! Καλή συνέχεια.
Εμένα βέβαια αυτό που με εντυπωσίασε περισσότερο είναι πως η πρώτη ένθερμη απόκριση ήρθε από άντρα. Που σημαίνει πως υπήρξε άντρας στην παρέα. Απίστευτο. Πάντα τέτοια!*:P γλώσσα
Τα υπόλοιπα τα ήξερα.
Καλημέρα!*:) χαρούμενος
ΥΓ1 Κοίτα να δεις που στα λογοτεχνικά θα μαζευτούν αγοράκια σε αντίθεση με τα αγροτικά που μαζεύουν κοριτσάκια. Και το οξύμωρο είναι πως οι γυναίκες σκέφτονται:  ας πάω στους αγρούς να μάθω να τσαπίζω μπας και βρω κάνα άντρα, και οι άντρες λένε: ας πάω να μάθω να γράφω μπας και βρω καμιά γυναίκα.
Δεν θα συναντηθούμε ποτέ τελικά. Τι το ήθελε αυτή η Εύα το ρημάδι το μήλο;*:P γλώσσα
ΥΓ2 Αν και είμαι σίγουρη πως κάποια γυναίκα τον έφερε αυτόν τον Γιώργο εκεί πάνω.*:P γλώσσα
ΥΓ3 Ναι ΟΚ ζηλεύω θα ήθελα να είμαι εκεί.*:-&lt αναστεναγμός
ο αναγνώστης του μπλογκ (που δεν συμμετείχε στο εργαστήρι) Ισίδωρος Λ. έγραψε σχετικά:
Ωραίο πράμα η ανταμοιβή.

καλημέρα
από ένα σαλιγκάρι στη Βέσσα

 

 

 

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>