Αλλαγή πορείας

Σήμερα το πρωί πήγα και είδα ένα κτήμα, που απέκτησε πρόσφατα ένας νέος στην ηλικία φίλος και επειδή μου ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση στις δουλειές που θα ανοίξει μέσα κει, του υποσχέθηκα ότι θα τον βοηθήσω θεωρητικά και πρακτικά για να πραγματοποιήσει το όραμά του.

Μετά πήγα στην μεταφορική, πήρα το πακέτο από την Εστία και έπιασα στα χέρια μου το τελευταίο μου βιβλίο, που κλείνει ένα μεγάλο κύκλο, ζωής και συγγραφής, κατά την διάρκεια του οποίου πειραματίστηκα με κάμποσα είδη ύφους και λαλιάς, για να σας πω τις ιστορίες που είχα αντιληφθεί και σκαρφιστεί από την ζωή και μου φάνηκαν ενδιαφέρουσες.

Κατόπιν μπήκα εδώ και διάβασα την εξαιρετική ιστορία μιας μικρής ηλικιακά “μαθήτριάς” μου στο εργαστήρι λογοτεχνίας του Ομηρείου και ένιωσα πολύ μεγάλη ικανοποίηση, χαρά και περηφάνια. Όπως νιώθω και για όλα τα καλά κείμενα που γράφουν, όλες οι “μαθήτριες” και “μαθητές” του εργαστηρίου, ανεξάρτητα από την ηλικία τους.

Ο κύκλος που κλείνει και οι κύκλοι που ανοίγουν είναι απολύτως ευδιάκριτοι στην ζωή, αρκεί να έχεις τον νου και την ψυχή να τους αντιληφθείς, να τους αποδεχθείς, να τους ακολουθήσεις.

Προσωπικά, επειδή έφαγα πολύ κομπλεξισμό κάποιων “φτασμένων” ανθρώπων του “πνεύματος” και της κοινωνίας, όταν ήμουν στα πρώτα βήματά μου με το Κέντρο Χιακών Μελετών “Πελινναίο” (στη λογοτεχνία μπήκα σε μεγάλη ηλικία και με στέρεο ριζικό σύστημα, οπότε δεν με άγγιζαν πια κάτι τέτοιοι), βλέπω τώρα ότι είναι η ώρα μου να ασχοληθώ και να δώσω τόπο και χρόνο και εαυτό στους πιο νέους ανθρώπους, που έρχονται κοντά μου και ζητούν συμπαράσταση και κάποιες οδηγίες “πλεύσης”, όχι μόνο για την τέχνη τους και τα οράματά τους, αλλά και για την ίδια τη ζωή.

Σας ευχαριστώ λοιπόν για όλα ως εδώ, ιδίως για την τιμή που μου κάνατε να διαβάζετε και να συλλέγετε τα έργα μου ως τώρα.

γ.

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Αλλαγή πορείας

  1. Εμείς σε ευχαριστούμε για τον πλούσιο ψυχισμό σου, το ταλέντο και το χάρισμά σου να αποδίδεις τα εσωτερικά εξωτερικά και να εργάζεσαι δίπλα στη φύση και μαζί της έχοντάς τη πολλές φορές έμπνευση και συμπαραστάτη.
    Καλή αρχή για το νέο σου βιβλίο και εύχομαι πάντα να συνεχίσουν να υπάρχουν ιστορίες γραμμένες από σένα που θα μας αγγίζουν και θα μας γεμίζουν με αισιοδοξία για τη ζωή.

  2. Αγορασα σημερα το “Ολα για καλο” και μου λειπει μονο “Του Θεου το ματι” για να ολοκληρωθει η συλλογη μου.
    Η αισθηση που εχω καθε φορα που διαβαζω ενα βιβλιο σου -μετα απο καποιο αλλο αναγνωσμα μου- ειναι η αισθηση της επιστροφης στο σπιτι μετα απο καποιο ταξιδι, δηλαδη επιστροφη σ’ ενα περιβαλλον οικειο και γεματο ζεστασια.
    Τι ειναι αυτο που μου αρεσει τοσο πολυ στα βιβλια σου; Η απλοτητα και η ηρεμια που αποπνεουν. Η σεμνοτητα. Η λιτοτητα στο γραψιμο σου. Η ομορφια της γλωσσας. Γαληνη. Αυτο νιωθω οταν διαβαζω τα γραπτα σου.
    Οποτε, εμεις σε ευχαριστουμε γι’ αυτα τα τοσο ομορφα βιβλια που μας χαρισες. Ευχομαι στο μελλον να ανοιξει ενας καινουριος λογοτεχνικος κυκλος ωστε να συνεχισουμε να απολαμβανουμε μυθιστορηματα και νουβελες σου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>