Άλλο εξέλιξη και άλλο πρόοδος

Όσοι παρακολουθήσαμε στο Ομήρειο, από το βήμα του Φιλοτεχνικού την εξαιρετική παρουσίαση της πολυετούς εργασίας του Βασίλη Αγιαννίδη για τα κτήματα της περιοχής Κονταρίου και Κάμπου, τα οποία θυσιάστηκαν για την κατασκευή και την επέκταση του αεροδρομίου της Χίου, νιώσαμε ότι εξέλιξη δεν σημαίνει απαραίτητα και πρόοδος.

“Η πρόοδος είναι αναπόφευκτη αλλά οι επιλογές ας γίνονται από ειδήμονες”, είπε η Πρόεδρος του Φιλοτεχνικού, κλείνοντας άρον – άρον την εκδήλωση, αγχωμένη εξαρχής μη τυχόν βρεθεί κάποιος εκ του κοινού και προσβάλει τον Δήμαρχο, ο οποίος ήρθε και κάθισε στη θέση του για να παρακολουθήσει το μνημόσυνο μιας περιοχής της πόλης μας, που έπεσε θύμα των πρόσφατων καταστροφικών έργων του.

Είμαστε όμως οι παριστάμενοι, άνθρωποι διακριτικοί και μορφωμένοι, καθώς φάνηκε, αφού κανείς δεν θέλησε να τον κάνει να νιώσει περισσότερη ντροπή και θλίψη από όση ίσως ένιωσε βλέποντας τις εικόνες της καταστροφής και ενθυμούμενος μοιραία εαυτόν να φωτογραφίζεται, ως ειδήμων που έλαβε αποφάσεις και ως νέος αναπτυξιολάγνος αιρετός, μπροστά στις μπουλντόζες και στα κατεδαφισμένα οικήματα.

Άλλο πρόοδος λοιπόν και άλλο εξέλιξη. Η εξέλιξη στην εποχή μας, δυστυχώς, όχι μόνο δεν είναι πρόοδος, αλλά είναι οπισθοδρόμηση και πορεία προς την παρακμή. Είναι σαν από αρχιτέκτονας να ξεπέφτεις σε δήμαρχος και να φωτογραφίζεσαι μπροστά στο έργο κατεδάφισης κτισμάτων, που όμοιά τους κάποτε μελετούσες για να λάβεις ανώτατους τίτλους σπουδών. Η εξέλιξη λοιπόν δεν είναι στις μέρες μας πρόοδος. Όπως και οι σπουδές δεν αποτελούν πλέον μόρφωση. Ο παρουσιαστής Βασίλης Αγιαννίδης πάντως και το κοινό απεδείχθησαν μορφωμένοι και άκρως διακριτικοί, με σεβασμό και κατανόηση απέναντι στον άνθρωπο, ανώτεροι σε κάθε περίπτωση από τον δήμαρχο που τους εκπροσωπεί.

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>