Φιλοξενία προσφύγων στη Βολισσό

Τα νεώτερα του ανθρωπολογικού και κοινωνιολογικού πειράματος που γίνεται στο χωριό με το ανθρωπιστικό πρόγραμμα “φιλοξενία Σύριων προσφύγων”, έχουν ως εξής:

Η 5μελής οικογένεια που ήρθε στις 22 Δεκεμβρίου και έμειναν στο σπίτι που διέθεσα δωρεάν για την στέγασή τους και μπήκε σε πρόγραμμα διαβίωσης στο χωριό με την συνδρομή περίπου 35 ανθρώπων, που απέστειλαν περί τα 2.000 ευρώ για να τους βοηθήσουν να ζήσουν εδώ μέχρι τις αρχές Μαϊου, που θα έφευγαν για Αθήνα ή Γερμανία, απεδείχθη ότι ανήκαν στις λεγόμενες ευπαθείς ομάδες, αφού ένα πρόβλημα υγείας του πατέρα τον ανάγκαζε να επισκέπτεται συχνά το νοσοκομείο, οπότε η Ύπατη Αρμοστεία τους νοίκιασε ένα δωμάτιο σε ξενοδοχείο στην πόλη της Χίου και έφυγαν από το χωριό.

Αυτή τη στιγμή η Ύπατη Αρμοστεία και η ΜΚΟ που έχει την πλήρη γνώση του καταυλισμού της Σούδας βρίσκονται σε διαδικασία επιλογής άλλης οικογένειας, δίχως προβλήματα υγείας, τους οποίους θα στείλουν άμεσα, όπως με ενημέρωσαν σήμερα, στο δωρεάν διατιθέμενο σπίτι στο χωριό.

Επίσης, υπήρξε μία ακόμη προσφορά δωρεάν στέγης για πρόσφυγες, από οικογένεια χωριανών που ζουν στο εξωτερικό και διαθέτουν για τον σκοπό αυτό ένα εξοχικό σπιτάκι τους εδώ, αναλαμβάνουν επίσης και τα έξοδα διαμονής των προσφύγων που θα φιλοξενηθούν. Σήμερα πληροφορήθηκα από τους υπεύθυνους του καταυλισμού ότι βρέθηκε ένα νεαρό ζευγάρι Σύριων προσφύγων, οι οποίοι με χαρά δήλωσαν ότι θέλουν να έρθουν στο χωριό και να μείνουν σε αυτό το προσφερόμενο σπίτι.

Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε συνεννοήσεις για τα δύο αυτά ζητήματα

ΥΓ

Η άλλη οικογένεια, 4μελής, που φιλοξενείται κι αυτή σε προσφερόμενη οικία εδώ, ζει πολύ καλά. Έχουν ήδη προσαρμοστεί και μαθαίνουν ελληνικά με τη βοήθεια καθηγητριών που τους κάνουν μάθημα εθελοντικά στα πλαίσια του Πολιτιστικού Συλλόγου

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Φιλοξενία προσφύγων στη Βολισσό

  1. Συγκινητική η προσφορά των χωριαν΄ν αυτων του εξωτερικου μπράβο τους

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>