Καταδρομική σπορά

Σήμερα το πρωί κατέβηκα στην πόλη και περνώντας έξω από τον πρώην πρόχειρο προσφυγικό καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ, είδα έναν υπάλληλο του Δήμου να φρεζάρει τα παρτέρια. Σταμάτησα ως χωρικός και τον ρώτησα τι θα σπείρουν εκεί. Μου απάντησε ότι θα βάλει ο Δήμος γκαζόν. Πήγα τότε και αγόρασα ένα κιλό κουκιά, ξαναγύρισα στο σημείο και τα έσπειρα, όσην ώρα εκείνος συνέχιζε το φραζάρισμα. Ένας άλλος υπάλληλος του Δήμου, που βγήκε από το γραφείο εκεί παραδίπλα, ανέλαβε τη φωτογράφιση της καταδρομικής σποράς.

Τον Απρίλη θα τρώνε κουκιά οι περαστικοί από τα παρτέρια αυτά. Τα κουκιά, σημειωτέον, είναι το “εθνικό” φαγητό της Χίου. Κουκοχιώτες ήταν παραδοσιακά το παρατσούκλι τους λόγω των πολλών κουκιών που παρήγαγαν και που έτρωγαν. Να ένας ακόμη λόγος για να σπέρνουμε κουκιά και όχι γκαζόν στα παρτέρια της πόλης.

Έχω αιτηθεί κατ’ επανάληψη στον Δήμο Χίου να μου παραχωρήσει ένα – δυο παρτέρια στο κέντρο της πόλης, για να οργανώσω εργαστήρια φυσικής καλλιέργειας και λαχανόκηπους, αλλά ακόμη δεν έχω λάβει θετική απάντηση. Μετά την καταδρομική αυτή σημερινή σπορά και την δημοσιοποίησή της, ελπίζω να μου δώσουνε αυτά τα παρτέρια εκεί στο πρώην δηπεθε, να βάλουμε κάναν δημόσιο κήπο.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Καταδρομική σπορά

  1. αν δεν έχεις τύπου μκο και δεν τα παίρνεις από εε ή από το κράτος, δεν θα σου δώσουνε τίποτα. αν τα κάνουνε, θα τα κάνουνε με αυτή την λογική. εσύ βέβαια συνέχιζε τις καταδρομές για να μαθαίνει ο κόσμος το κατάντιο μας. για να μαθαίνει εκτός των άλλων και γιατί πεινάει ο κόσμος ενώ θα έπρεπε να περισσεύει και για τα ζώα και για λίπασμα.

  2. Pingback: Κάποια κουκιά φυτρώσανε | Γιάννης Μακριδάκης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>