Πιασ’ το χρυσό αυγό και κούρευ’ το

Την ώρα που στην Αθήνα έτρωγε σφυρίδα μαζί με τους τοποτηρητές του ο πολιτικός προϊστάμενος του παγκοσμιοποιημένου καταναλωτικού καπιταλισμού, στην αίθουσα ενός ξενοδοχείου της Χίου, έδιναν διάλεξη σε εκλεκτό φυσικά ακροατήριο κάποιοι κασιδιάρηδες λαγοί εθνικιστές φασίστες. Από δαύτους  που βλέπουν ως εχθρό πάντα τον πιο αδύναμο. Από αυτούς που είναι οπαδοί της βίας, ασυνείδητοι καταναλωτές φυσικών πόρων που τους μεταβολίζουν σε μίσος με λόγο και πράξη, από αυτούς που παθαίνουν σήψη άμα δαγκώσουν τη γλώσσα τους. Αλλά και από δαύτους που καπηλεύονται συστηματικά την έννοια της πατρίδας, που δεν τιμούν και δεν αγαπούν τις πατρίδες κάθε ανθρώπου, που θεωρούν εαυτούς ανώτερους. Τους χρήσιμους ηλίθιους δηλαδή του καπιταλισμού και τους τελείως ανόητους του ανθρώπινου είδους, άρα τους πιο επικίνδυνους.

Παρόλο λοιπόν που ήρθανε να δώσουνε διάλεξη ενάντια στους «λαθρομετανάστες» και σε όσους τους παρέχουν την αλληλεγγύη τους εδώ, σε ένα ακριτικό νησί, απέναντι από τα φώτα της τουρκικής ακτής, το μόνο που μεταδόθηκε, διασταυρωμένο από δύο δημοσιογραφικές πηγές, από όσα χυδαία είπανε προφανώς στην πατριωτική τους αυτή εκδήλωση οι δεινοί χειριστές της ελληνικής γλώσσας και οι εξαίρετοι πατριώτες τουρκοφάγοι και προσφυγομεταναστοφάγοι, ήταν ότι αποκάλεσαν τσογλαναράδες τους αντιφασίστες που συγκεντρώθηκαν έξω από τον χώρο της εκδήλωσης.

Αντιγράφω από το https://el.wiktionary.org

τσογλάνι < τουρκική iç oğlanı

  1. (μειωτικά) άτομο νεαρής ηλικίας και κακής διαγωγής
  2. (παρωχημένο) (μη χρησιμοποιούμενος όρος) ο νεαρός βοηθός του καφετζή

Κατηγορία: Δάνειο από την τουρκική

Πιασ’ το χρυσό αυγό και κούρευ’ το δηλαδή

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>