Επισκεπτήριον

Φίλες και φίλοι τις τελευταίες μέρες ο γράφων το παρόν ιστολόγιο νιώθει πολύ έντονη την παρουσία σας. Παρόλο που ζω αυτό τον καιρό χωρίς άλλη φυσική ανθρώπινη παρουσία σε ένα καλύβι πέτρινο 12 τετραγωνικών μέτρων εντός μικρού αγρού φυσικής καλλιέργειας με την ονομασία “Σπουδαία τα λάχανα”, δέχομαι τον μεγαλύτερο από ποτέ αριθμό επισκεπτών, έστω και μέσω της τεχνολογίας, σε τούτον εδώ τον διαδικτυακό οίκο μου, και χαίρομαι πολύ για αυτό. Όπως και για την ανταπόκριση και την επικοινωνία.

Ο πολεμικός τουρισμός και οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο Παρμενίωνας έχουν κινήσει το ενδιαφέρον περιβαλλοντικών εταιριών και δημοσιογράφων. Θα γίνουν έτσι ελπίζω και άλλες δημοσιεύσεις αλλά και οι κατάλληλες κινήσεις προς τα υπουργεία για να σταματήσει να λειτουργεί πεδίο βολής στην περιβαλλοντικά ευαίσθητη αυτή περιοχή.

Η ωραία ιδέα των τροφόβεργων είχε κατά την ημέρα που αναρτήθηκε 3.647 αναγνώσεις και με χαροποίησε πολύ αυτό. Διότι δείχνει την αυξημένη ευαισθησία και φροντίδα πολλών ανθρώπων για τα πετεινά του ουρανού. Είπαμε, είναι η συνείδησή μας τα πουλιά, είναι το μάτι του Θεού από πάνω μας. Έτσι λέει ο Θόδωρος ο Πεπόνας, στου Θεού το μάτι.

Τέλος, το διήγημα Γρανάδα το διάβασαν μέχρι στιγμής λίγοι περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι και έλαβα πολύ συγκινητικά μέηλ και τηλεφωνήματα. Είναι αυτό δύναμη για μένα. Να ξέρω πως υπάρχουν τόσοι άνθρωποι γύρω που νιώθουν τη ζωή όπως περίπου κι εγώ. Κάποιοι μου έγραψαν και μου είπαν ότι έχουν την αίσθηση πως είμαι σε διαδικασία συγγραφής κάποιας νέας ιστορίας. Μ’ άρεσε αυτή η αμεσότητα, η αναγνωστική διαίσθηση, η επικοινωνία και η σύνδεσή μας.

Σας ευχαριστώ για όλα αυτά

Be Sociable, Share!

One thought on “Επισκεπτήριον

  1. Σαν ξανά, σαν από πάντα, σε διαβάζουμε και σε νιώθουμε εκ νέου ερωτευμένο με τη ζωή. Φρέσκο, εφήμερο, σαν ρυάκι που τρέχει ελεύθερο. Φυσικά και σε διαβάζουμε, συγκινούμαστε, ανασαίνουμε κι εμείς ζωή με τα γραφόμενά σου! Τι καλά που υπάρχεις. Τι ευλογία για όλους μας που γράφεις από καρδιάς και από τρέχουσας ζωής! Πόσο χαίρομαι που σε διαβάζουν και συγκινούνται τόσοι άνθρωποι! Πόσο καλά το βίο σου ζεις πράττωντας με ψυχή και εκφράζοντας τα μέσα σου. Ευχαριστώ για αυτά που μοιράζεσαι μαζί μας!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>