Η διάλυση μιας αγοραίας Ένωσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παραδομένη εδώ και χρόνια στην καταστροφική και απάνθρωπη λογική και πολιτική της “ανάπτυξης”, έφτασε στην κορύφωση του αδιεξόδου της.

Κατάφερε να αντιστρέψει κάθε έννοια και να απαξιώσει κάθε ιδανικό και αξία, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί μέσα στην αδιέξοδη πολιτική της απομύζησης των ανθρώπων της και των πατρίδων τους με γνώμονα το συμφέρον των Αγορών. Μετατράπηκε έτσι σε απόλυτα συντηρητική και κυβερνήθηκε από τους πλέον διεφθαρμένους και χυδαίους πολιτικούς, αντάξιους φυσικά των πολιτικών που ακολούθησαν. Το αποτέλεσμα είναι να φαντάζει πλέον ως προοδευτική η αλλαγή πορείας του κάθε κράτους προς τα πίσω, δηλαδή ξανά προς την “ιδιώτευση”, προς την αποχώρηση, προς το μέλλον εκτός αυτής της αποτυχημένης γερμανοκρατούμενης Ένωσης και συνέπεια αυτού η ενδυνάμωση για άλλη μια φορά στην σύντομη ιστορική πορεία του καπιταλισμού των κατά τόπους εθνικιστικών πολιτικών μορφωμάτων, με ό,τι δυσοίωνο σημαίνει αυτό για το μέλλον μας ως ανθρωπότητα.

Η Αριστερά της Ευρώπης φέρει τεράστιες ευθύνες για αυτή την κατάληξη. Διότι αντί να δείξουν τον άλλο δρόμο ως όφειλαν να βλέπουν και να υπηρετούν οι ίδιοι, τον δρόμο των Αξιών και της αρμονικής συνύπαρξης σε μια Ένωση Πολιτών, η οποία θα έχει ως Αρχή τον σεβασμό στις πολιτισμικές, φυσικές, οικονομικές και λοιπές ιδιαιτερότητες κάθε λαού και τόπου, προσαρμόστηκαν καλύτερα από τους αντιπάλους τους στην παράλογη και χυδαία ισοπεδωτική λογική του χρηματοοικονομικού συστήματος και αλώθηκαν από αυτήν, υπηρέτησαν και αυτοί την “ανάπτυξη”, συνέβαλαν δηλαδή καθοριστικά στην δημιουργία της Ε.Ε. των Αγορών και των Τραπεζών, που θεωρεί τους πολίτες της αριθμούς και τις πατρίδες τους απαξιωμένα οικόπεδα προς ισοπέδωση.

Η διάλυση αυτής της ανόητης και ανήθικης ΕΕ είναι ιστορικά πλέον προ των πυλών. Παρότι φαντάζει ίσως επιθυμητή, διότι μόνον έτσι υπάρχει πιθανότητα να επανασυγκολληθεί υπό μη αγοραίους όρους, μέχρι να γίνει αυτό και αν ποτέ γίνει, το κοινό μας μέλλον, με τον καθένα περιχαρακωμένο στα ίδια συμφέροντα και τον εθνικισμό να καλπάζει, δεν προδιαγράφεται ευοίωνο.

Δημοσιεύτηκε στο ΤΡΡ στις 25/6/16

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Η διάλυση μιας αγοραίας Ένωσης

  1. πια αριστερά Γιάννη σαν τα παλιόπαιδα του Τσίπρα; η παρέα του εδιμβούργου; Παλιό ήταν το σχέδιο και καλά καταστρωμένο το πήρατε είδηση πολύ αργά!

  2. Ένα κείμενο του Γιάννη που πάλι προκαλεί να ‘απαντήσουμε’. Τρία σημεία μόνο θα θίξω.
    1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν εξ αρχής θνησιγενής γιατί τα κίνητρα των ιδρυτών της ήταν οι αγορές… Για να μεγαλώσουν τον ‘όμιλο’ τους σιγά-σιγά εισήγαγαν κοινωνικά και περιβαλλοντικά θέματα… καθαρά προσχηματικά και δίκην κουρτίνας για τα οικονομικά συμφέροντα των ισχυρών. Τώρα, αν θα πεθάνει ή όχι και τι μέλλει γενέσθαι στη μετά-ΕΕ εποχή δύσκολο είναι να προβλεφτεί.
    2. Η Αριστερά, όπως και η Δεξιά (δεν θα καταλάβω ποτέ αυτούς τους αφορισμούς αριστερός, κεντρώος, δεξιός), όπως και όλες οι λέξεις που μάθαμε να χρησιμοποιούμε ως εάν προϋπάρχουν των πράξεων και της εμπειρίας (Πλάτωνας) … δεν υπάρχει. Κρίνεται εκ των πράξεων και των αποτελεσμάτων με βάση κριτήρια που διαφοροποιούν μια προσέγγιση στα πράγματα (ας πούμε τη ‘δεξιά’) από μια άλλη. Τι δείχνουν οι πράξεις;;; Μοιραίες συγκλίσεις πολλές φορές των δεξιών με τους αριστερούς όταν αποφασίζουν για ένα συγκεκριμένο θέμα! Η πολιτική ζωή των τελευταίων ετών βρίθει καθημερινών παραδειγμάτων όπως και η προσωπική μας εμπειρία υποθέτω. Παράδειγμα: η θέσπιση κανόνων για ένα θέμα “κοινό” (ώστε να είμαστε ίσοι έναντι των κανόνων). Οι μεν δεξιοί δεν τους θέλουν γιατί η ελεύθερη αγορά δεν πρέπει να περιορίζεται από κανόνες κι όποιον πάρει ο Χάρος), οι δεν αριστεροί δεν τους θέλουν γιατί … καταπιέζονται … Ποιος λόγος για “κοινά”; Ας καγχάσω…
    3. Όπως δείχνουν οι αντιδράσεις των Άγγλων πολιτικών…. το Brexit μου φαίνεται θα καταλήξει σαν το καθ’ ημάς ‘Όχι’ της 5/7/2015 που έγινε ‘Ναι’… πάει να γίνει Bremain! Νέα πολιτικά ήθη βλέπετε… Ποια Αριστερά και Δεξιά; Όλες οι κατευθύνσεις μαζί και ταυτοχρόνως στην υπηρεσία του κεφαλαίου που δεν έχει ούτε πατρίδα, ούτε Θεό…

  3. Pingback: Η διάλυση μιας αγοραίας Ένωσης | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>