Φαύλος κύκλος ανοησίας

Ένα τεράστιο αριθμό τεμαχίων από κάποιο είδος γλυκίσματος θα παρασκευάσει, θα συσκευάσει και θα διανείμει δωρεάν στους πρόσφυγες κάποια γνωστή εταιρία. Την είδηση υποδέχονται εν χορδαίς και οργάνοις τα ΜΜΕ, κάποια κάνουν δε και σχόλιο ότι ο ιδιωτικός τομέας ξελασπώνει για άλλη μια φορά το κράτος, που είναι αδύναμο να προσφέρει και τα έχει κάνει μαντάρα.

Απ’ όπου και να το πιάσεις το θέμα, από τα απορρίμματα που “καταναλώνουμε”, μέχρι τα απορρίμματα των συσκευασιών τους που “παράγουμε”, μέχρι ακόμη την προπαγάνδα εξύψωσης της ιδιωτικότητας έναντι της συλλογικότητας που επιχειρείται στον δημοσιογραφικό σχολιασμό, στο σύνολό της η είδηση δείχνει πολύ καθαρά το απίστευτο επίπεδο ανοησίας στο οποίο έχουμε περιπέσει ως ανθρωπότητα, ανοησία στην οποίαν οφείλονται όλα τα σύγχρονα δεινά μας, συμπεριλαμβανομένου φυσικά και αυτό της ύπαρξης προσφύγων στον πλανήτη.

Τώρα πια, εγκλωβισμένοι στον φαύλο κύκλο μας, ακόμη και με καλή πρόθεση δεν μπορούμε να πράξουμε τίποτε άλλο από το να παράγουμε ολοένα και περισσότερα ανόργανα, οργανικά, πνευματικά και ψυχικά. απορρίμματα.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>