Να προστατέψουμε την Ελλάδα από τους προστάτες της

Πριν από 45 μέρες μια πολυεθνική με έδρα την πτωχευμένη πλέον Καταλονία κατέθεσε Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για να μας καταστρέψει το νησί.

Ναι. Διότι αυτό απαιτεί η ευρωπαϊκή νομοθεσία. Να καταθέτει ο καταστροφέας έναν τυπικό φάκελο, όπου θα παρουσιάζει πως δήθεν μελέτησε ενδελεχώς τις συνέπειες της καταστροφής που θα επιφέρει, και βρήκε ότι δεν υπήρχε άλλη λύση. Ότι είναι αναγκασμένος να προβεί στην καταστροφή για το καλό μας.

Κατέθεσε λοιπόν την μελέτη του στην Περιφέρεια κι έστειλε και εκπροσώπους του κάμποσες φορές στο νησί για να μας πείσει. Πως είναι για καλό μας η καταστροφή και πως δεν είναι δα και τεράστια. Βράχια και πέτρες θα σπάσει μόνο.

Αντιδράσαμε σφοδρά όπως ήταν αναμενόμενο. Και χτες, ο επενδυτής αιτήθηκε αναβολή της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γνωμοδοτούσε για την μελέτη του. Διότι λέει είναι ελλειπής αυτή που κατάθεσε και θα προσκομίσει κι άλλα στοιχεία.

Και συνέπεσε αυτή η εξέλιξη με την πτώχευση της Καταλονίας όπου είναι η έδρα του. Εξαιρετική σύμπτωση. Θυμάμαι πριν μέρες έναν εκπρόσωπό του που με έψεξε δημοσίως επειδή δήλωσα ότι παρά να γίνει τέτοια καταστροφή, θα προτιμούσα ακόμα και την ενεργειακή διασύνδεση του νησιού μου με την διπλανή Τουρκία και όχι με την μακρινή Ελλάδα, αφού εξάλλου όπως δήλωσαν και οι αρμόδιοι της ΕΕ αυτό είναι το μόνο εφικτό και οικονομικά συμφέρον επενδυτικό πλάνο. Κι ο κύριος αυτός που με ειρωνεύτηκε με συνοπτικές διαδικασίες ως προδότη που θέλω να εξαρτήσω το νησί από τους Τούρκους, είναι μεγαλοστέλεχος Ισπανικής πολυεθνικής και έχει εδώ και χρόνια εξαρτήσει και υποδουλώσει την αξιοπρέπεια και το τομάρι του στους υπό στάση πληρωμών Καταλονούς.

Τέτοιου είδους καταστάσεις και επίδοξες επενδύσεις συμβαίνουν απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας όπως γνωρίζουμε πλέον όλοι.

Ταυτόχρονα με όλα αυτά τα χθεσινά συμβάντα διάβασα και την δήλωση Βελόπουλου. Ότι τάσσεται στο πλευρό της δεξιάς παράταξης διότι πιστεύει στο πρόγραμμα του Σαμαρά και στην εξόρυξη του ορυκτού πλούτου της Ελλάδας, ενέργεια η οποία είναι η μοναδική ελπίδα μας για να βγούμε από την κρίση.

Δεν μπορούσε να το πει πιο καθαρά ο άνθρωπος. Τόσο είναι το μυαλό τους. Σχεδιάζουν το ξεπούλημα και τον ανασκολωπισμό όλης της Ελλάδας. Από ευλογημένη χώρα που έλκει το βλέμμα και το σώμα κάθε ανθρώπου στον πλανήτη, πάνε να την κάνουν φτηνό εργοτάξιο και κατόπιν πάμφθηνο εργοστάσιο. Για εξαγωγή των ορυκτών της, και για μετατροπή σε ηλεκτική ενάργεια του ήλιου της και του ανέμου της με στόχο την απόκτηση χρημάτων και την αποπληρωμή δανείων. Πάνε να καταστρέψουν κάθε γωνιά της πανέμορφης χώρας μας εγκαθιστώντας βιομηχανικά μεγαθήρια για να πάρουν λεφτά και δεν ντρέπονται καθόλου ούτε να το λένε. Ξέχασαν αυτό που οι ίδιοι έλεγαν τόσα χρόνια. Πως η μεγαλύτερη βιομηχανία μας είναι ο τουρισμός. Άσχετα που και αυτόν με τρόπο υβριστικό και καταστροφικό τον ανέπτυξαν. Δεν άκουσαν ποτέ τους πως η Ελλάδα έχει το πλεονέκτημα το πολιτισμικό και το περιβαλλοντικό, κι αυτό μπορεί να προσφέρει στον πλανήτη. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να την πουλήσουν ως οικόπεδο για εγκατάσταση εργοστασίων.

Χρέος μας είναι να αντισταθούμε ξανά. Να αντιστεκόμαστε συνέχεια απέναντι στους Έλληνες πολιτικούς που μεσιτεύουν την πατρίδα μας στις πολυεθνικές. Διότι ποτέ δεν θα έρθει ανάπτυξη και ευημερία στους ανθρώπους της Ελλάδας αν η χώρα τους ξεπουληθεί και εκπορνευτεί τόσο άθλια όσο σχεδιάζουν και έχουν και τη μούρη να το λένε ως σοβαρή πολιτική πρόταση. Το μόνο που θα πετύχουν με τέτοιες μεθόδους, είναι η πλήρης εξαθλίωση και η διαβίωσή μας σε μια περιβαλλοντικά κατεστραμμένη χώρα. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα παγκοσμίως για τα επιτεύγματα όλων αυτών (ΔΝΤ, πολυεθνικών που το ακολουθούν και των αντιπροσώπων τους, κατά τόπους πολιτικάντηδων).

Την Ελλάδα θα την προστατέψουμε από τους δεξιόφρονες πατριδοκάπηλους που φωνασκούν αγωνιωδώς δηλώνοντας ότι είναι οι μόνοι προστάτες της.

Be Sociable, Share!

One thought on “Να προστατέψουμε την Ελλάδα από τους προστάτες της

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>