Μηνύματα από τη φύση

Η γατούλα χρονιάρα. Πρωτόγεννη. Τρία έκανε. Πεθάνανε ένα ένα όλα. Βρέθηκαν όμως διάφορα άλλα νεογέννητα πεταμένα σε κάδους ή από γάτες φίλων. Και τώρα τρία “αδερφάκια” ξένα μεταξύ τους βυζαίνουν κάθε μέρα μια ξένη μάνα. Ενώ οι άνθρωποι σφάζονται μεταξύ τους για το χρώμα τη θρησκεία και την εθνικότητα του καθενός.

Δεινοπάθησα τις τελευταίες μέρες. Κάθε πρωί έβλεπα κι ένα φυντανάκι κομμένο. Φαγωμένος ο βλαστός στη βάση του και το φυτό κάτω. Σκατζόχοιρος; Θα έκανε πολύ περισσότερη ζημιά. Κροκοδειλάκι; Με το θειάφι δεν θα πλησίαζε. Πήρα σήμερα την κομμένη ντοματιά και πήγα στο καφενείο. Οι γέροντες οι σοφοί μαζεμένοι. Ο καπιταλισμός τούς λέει συνταξιούχους, απόμαχους, ναυάγια. Και τους εξευτελίζει, τους εξαθλιώνει.

Τους έδειξα το φυτό. Πάνω από τη γη ή από κάτω είναι κομμένο, με ρώτησε ο μαστρο Νίκος. Πάνω από τη γη, η απάντηση. Σκουλήκι είναι και πρέπει να το βρεις, μου λέει. Άμα δεν το βρεις θα σου κάνει κι άλλη ζημιά. Ένα πράσινο-καφέ μικρό σκουλήκι είναι, σκάψε και ψάξε.

Αυτό έκανα. Και το ανακάλυψα το πράσινο παράσιτο. Γεμάτο δόντια ήταν. Και είχε πράσινα έντερα και πράσινο αίμα. Κι απομυζούσε τον κόπο μου κάθε πρωί. Άντε να μην πάει ο νους μου στο Πασόκ.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Μηνύματα από τη φύση

  1. Oι παλιοί άνθρωποι είναι πηγή γνώσης καί αξίας.Κατέχουν σάν ένστικτο την σοφία καί το νόημα τής ζωής.Αυτοί δημιούργησαν καί διαφύλαξαν ότι εμείς βλέπουμε καί απολαμβάνουμε σήμερα.Κόντρα στούς καιρούς καί τις δυσκολίες αυτοί πού παραμείναν στήν ύπαιθρο και στίς μικρές κοινότητες μας δείχνουν το δρόμο της αυτονομίας και της αυτάρκειας.Η άνθρωποτητα έζησε καί προχώρησε έτσι για εκατοντάδες χρόνια,φρέναρε με τήν ” βιομηχανική ανάπτυξη και τον καπιταλισμό”,όμως όλο και πιό πολύ οί άνθρωποι αντιλαμβάνονται,πώς η τρελλή αυτή κούρσα οδηγεί στην καταστροφή.Οταν βλέπουμε γέροντες να φυτεύουν δέντρα από τα οποία αυτοί δεν θα γευτούν ποτέ τούς καρπούς τους,αλλά οι επόμενες γεννιές θά γευτούν,είναι ένα μεγάλο μάθημα γιά μάς και συνάμα ελπίδα και κουράγιο για το μέλλον.

  2. Πριν λίγο καιρό θυμάμαι την πρώτη ανάρτηση με τα γατάκια…πόσο γρήγορα μεγαλώσανε…υπέροχα είναι και τα μικρούλια και η μαμά τους!
    —-//—-
    Μακάρι όλοι να είχαμε την αντίληψη και τη διάθεση να ακούσουμε τις συμβουλές και να αντλήσουμε γνώσεις από τους “σοφούς” γέροντες…όλα θα ήταν πολύ διαφορετικά για την κοινωνία μας…αλλά ποτέ δεν είναι αργά…καλό απόγευμα!

  3. φοβάμαι οτι θα χρειαστεί να ψάξεις και για την υπόλοιπη παρέα. Το πασοκ δεν πάει μοναχό του…

  4. Ωραία η φυσική ομορφιά, καλά τα ζώα, οι καρποί που ανθοφορούν αλλά και μια ζωή στην έρημη ύπαιθρο των παραμεθόριων νησιών, δεν αντέχεται εύκολα…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>