Σινιάλο…

Πέθανε σε ηλικία 50 χτυπημένος από καρκίνο ο δημοσιογράφος της ντόιτσε βέλλε Σταμάτης Ασημένιος.
Τον είχα γνωρίσει πριν κάμποσα χρόνια εδώ στο νησί, καλοκαίρι, μου είχε πει κάτι γλυκό, ότι αν και καταγόταν από τη Χίο, είχε πολύ συνειδητά 18 χρόνια να την επισκεφθεί λόγω κυρίως του ότι δεν του άρεσε η κοινωνία των ανθρώπων της, αλλά ξαναήρθε εκείνο το καλοκαίρι επειδή μόλις είχε διαβάσει τον Ανάμιση ντενεκέ κ είχε νιώσει νοσταλγία για τον τόπο αλλά κ μια αίσθηση ότι κάτι έχει αλλάξει στην κοινωνία.
Ο κάθε άνθρωπος που αναχωρεί από τη ζωή, είναι ένα σήμα προς την ανθρωπότητα, για να διορθώσει τη ρότα της. Άλλος είναι ισχυρό σήμα κ άλλος αδύναμο, ανάλογα με το κατά πόσο είχε γίνει ευρύτερα γνωστός στους ανθρώπους με τη ζωή κ το έργο του.
Αναμφισβήτητα άνθρωποι σαν τον Σταμάτη με τον πρόωρο θάνατό τους επισημαίνουν στην ανθρωπότητα το ψευδεπίγραφο κ αυτοκαταστροφικό της προόδου, της ανάπτυξης κ του πολιτισμού της κ στέλνουν ηχηρό σήμα για επείγουσα αλλαγή πορείας με κατεύθυνση την φυσική μας υπόσταση κ μια πιο φυσική ζωή.
Τα ειλικρινά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>