Προαπαιτούμενο

Το μόνο προαπαιτούμενο για να έρθει η Ανάπτυξη είναι να βρέξει.
Δεν φαίνεται όμως στον ορίζοντα βροχή, ενώ ήδη διάγουμε παρατεταμένη και ασυνήθιστη για την εποχή περίοδο ξηρασίας, δυστυχώς, αυτό όμως δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τους σύγχρονους ανθρώπους, τους εξηληθιωμένους από τη χρόνια χρήση κουπονιών αγοράς καταναλωτές και τους πολιτικάντηδες αυτών, που χειρίζονται τα κουπόνια, τα μοιράζουν και τα παίρνουν πίσω ξανά με φόρους, κατά τις εντολές των πολυεθνικών αφεντικών τους.
Πέρσι τέτοια εποχή υπήρχε για κάποιους, αδαείς κατά τη γνώμη μου, μια ελπίδα αλλαγής πολιτικής με την έλευση του Τσίπρα, και ετοιμάζονταν πυρετωδώς και ενθουσιωδώς να πάνε να τον ψηφίσουν. Μαζί τους μάλλον ενθουσιάστηκε και το Χάος, και έριξε πολλά νερά εδώ ως αρωγούς και προπομπούς μιας οργιώδους, ίσως και επανιδρυτικής, αναζωογονητικής σίγουρα για όλους μας ανάπτυξης. Τόσο πολλά νερά έκανε, που μάλλον έριξε και τα φετινά μαζί, μας τα προκατέβαλε δηλαδή, εν είδει φόρου αλλά για καλό ημών και ουχί των αριθμών.
Παρ’ όλα αυτά ο Τσίπρας αντί να σπείρει, τα έκανε μούσκεμα και πήρε να μας θερίζει.
Και φτάσαμε στην ξηρασία του σήμερα, ξηρασία κλιματική και συναισθηματική, ξηρασία ελπίδας που προμηνύει μοναχά την Έρημο που ακολουθεί.
Be Sociable, Share!

One thought on “Προαπαιτούμενο

  1. “Το μόνο προαπαιτούμενο για να έρθει η Ανάπτυξη είναι να βρέξει.”…….
    Μια από τις καλύτερες περιλήψεις της σχέσης “φύσης-κοινωνίας”…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>