Η “ανάπτυξη” δεν υπάρχει

Μήπως έτυχε να δείτε σημερινές φωτογραφίες από τον θάλαμο αερίων που ονομάζεται Πεκίνο;
Αιθαλομίχλη τόσο πυκνή που περιορίζει την ορατότητα σε μερικά μέτρα στους δρόμους της κινεζικής πρωτεύουσας.
Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά στην ιστορία της ανθρωπότητας, που η Κίνα απέκτησε πληθυσμό αστών καταναλωτών περισσότερο από τον πληθυσμό των παραγωγών-αγροτών. Το 2008 ήταν η πρώτη χρονιά που ο πληθυσμός των αστών καταναλωτών της γης ξεπέρασε τον πληθυσμό των παραγωγών- αγροτών, και άρχισε η οικονομική κρίση, τι σύμπτωση…
Πριν ένα χρόνο η Κίνα ψήφισε νόμους περαιτέρω ενθάρρυνσης της αστυφιλίας με σκοπό οι αστοί καταναλωτές κάτοικοί της να ανέλθουν στο 60% του συνολικού πληθυσμού της χώρας, για να τονωθεί η εσωτερική αγορά.
Εν τω μεταξύ η ερημοποίηση της γης, λόγω των εκτεταμένων και εντατικών μονοκαλλιεργειών για να εκτρέφονται, κι όχι να τρέφονται, οι καταναλωτές, και λόγω της χρήσης φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων και άλλων απαράδεκτων γεωργικών μεθόδων, που μολύνουν το νερό και καθιστούν τη γη άγονη και νεκρή, έχει υπερβεί κάθε όριο συναγερμού αφού η έρημος έχει ήδη φτάσει μόλις 70 χιλιόμετρα βόρεια του Πεκίνου και τίποτε δεν μπορεί να ανακόψει την πορεία της προς την κατάκτησή του.
Αυτά φυσικά δεν συμβαίνουν μόνον στην Κίνα. Στον θεσσαλικό κάμπο π.χ. η μονοκαλλιέργεια, η χρήση χημικών έχουν φέρει το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα, τα πηγάδια έχουν κατέβει στα 340μ και αντλούν νερό θολό, όπως ακριβώς στις πρώην καλλιεργήσιμες εκτάσεις της Μογγολίας, νυν ερημοποιημένες και εγκαταλελειμμένες εντός μόνον 20 ετών.
Αυτή ακριβώς είναι η εικόνα, το αποτέλεσμα και οι γνωστές πλέον συνέπειες στην ζωή και στην υγεία μας, της διαβόητης ανάπτυξης, την οποίαν εδώ και χρόνια έχουμε ως ζητούμενο εμείς, η ανθρωπότητα των πλανεμένων και εντελώς εξηλιθιωμένων πια, δυστυχώς, καταναλωτών, των προσκολλημένων στην ανόητη λογική και την ευτελή ηθική του χρήματος.
Αυτήν ακριβώς την ανάπτυξη, ακόμη πιο επιθετική από πριν, πρεσβεύουν, επιθυμούν, σχεδιάζουν και εκτελούν οι θλιβεροί κρετίνοι με πτυχία, που έχουν πάρει στα σοβαρά τον εαυτό και τον ρόλο τους και προσπαθούν να μας σώσουν είτε ως λεγόμενοι κυβερνήτες είτε ως λεγόμενοι τεχνοκράτες.
Αν νιώσει σύντομα η ανθρωπότητα ότι η ανάπτυξη που φαντασιώνεται εδώ και πολλά χρόνια, πολύ απλά δεν υπάρχει, ίσως καταφέρει να αποφύγει την πλήρη αργή και επώδυνη κατανάλωση του εαυτού της και τον τελικό κανιβαλισμό.

Be Sociable, Share!

5 thoughts on “Η “ανάπτυξη” δεν υπάρχει

 1. Ναι,φιλε Γιαννη! ΝΑΙ!σε απολυτο σχημα . Πλην,εδώ τιθεται ζητημα συνειδητοποιησης ,κι αυτο φερνει ενωπιον μας τον απαραιτητο,αδηριτο,πολιτικο αγωνα. Πρεπει να δημιουργηθουν οι προϋποθεσεις για την ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ μεταστροφη της σημερινης πραγματικοτητας. Επικοινωνησαμε.Το πρωτο βημα εγινε.Το δευτερο ειναι η δραση. Οσο αφηνουμε σε εκκρεμοτητα το βημα αυτο θα μενουμε παντα στο πρωτο,χωρις αποτελεσμα.Δραση σημαινει οργανωση. Για να γνωριζουμε απο πριν πως οι κινησεις μας θα εχουν νοημα = θα φερουν νικες.

 2. Κι όμως…. στις άνυδρες και ερημοποιημένες εκτάσεις τις Μογγολίας η αναπτυξιακή εναλλακτική εφαρμόζεται εδώ και πάνω από 10 χρόνια! Ο γκόλφερ-ασκητής Andre Tolme διέσχισε 1985 χιλιόμετρα ‘καμένης’ γης σε 90 ημέρες παίζοντας το αγαπημένο του άθλημα και μας προσκαλεί κι εμάς…!!!!!
  Απολαύστε!

  http://www.golfmongolia.com/About%20Golf%20Mongolia.html
  http://www.golfmongolia.com/

  Λέτε γι’ αυτό να προωθείται και εδώ το άθλημα;;;;;;; Ερημοποιείται η γη αλλά το γκολφ δίνει νέα πνοή στην ανάπτυξη …. και επεκτείνει τις υποβαθμισμένες γαίες…. για να γίνουν περισσότερα γήπεδα γκολφ! Μωραίνει Κύριος….

 3. Pingback: Η “ανάπτυξη” δεν υπάρχει | πέμπτο κύμα

 4. Το πρόβλημα είναι και στους ωκεανούς, και αφορά πλέον όλα τα έμβια είδη. Με το ρυθμό που τρώει και καταστρέφει ό,τι βρεθεί στο διάβα του ο φρενήρης παγκόσμιος καπιταλισμός, σε εκατό χρόνια από τώρα θα έχει εξαφανίσει το 50% των έμβιων ειδών! Συντελείται μετά από εκατομμύρια χρόνια μια νέα εξαφάνιση των ειδών αυτή τη φορά από τους ανθρώπους. Πλέον τα φωτογραφίζουμε για να ξέρουμε ότι κάποτε υπήρξαν…

  Σκηνές από το ντοκυμαντέρ Racing Extinction που προβάλλεται αυτόν το καιρό στο εξωτερικό.

  https://www.youtube.com/watch?v=9FLSm-Sbu0o

  https://www.youtube.com/watch?v=XN0k4OKqXsA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>