Καιρός για σινεμά

Λιακάδα και άπνοια σήμερα, καλοκαίρι ακόμη, δεν έχουμε φορέσει ούτε καν μακρυμάνικη μπλούζα, πόσω μάλλον να σκεφτούμε για άναμμα τζακιού ή σόμπας, ούτε οι γέροντες του χωριού δεν ανάψανε, δεν καπνίζει καμιά καμινάδα τα βράδυα.
Τα μερομήνια φέτος δεν τα πιάσαμε, τουλάχιστον για τον Νοέμβρη. Τελείως έξω πέσαμε. Ούτε νερά έφερε το δεύτερο δεκαήμερο, ούτε κρύα και χιόνι το τρίτο.
Όταν ζεις στο οικοσύστημα, ο καιρός είναι ο βασικός παράγοντας δημιουργίας καθημερινών εκπλήξεων. Είναι ο κινηματογράφος σου, ας πούμε, και νιώθεις κι εσύ σαν να παίζεις στο έργο. Με κάθε του αλλαγή, ακόμη και ανεπαίσθητη, πόσω μάλλον βίαιη και απότομη, βλέπεις άλλα πλάνα, άλλες εικόνες, άλλα χρώματα, άλλους φωτισμούς, ακούς άλλους ήχους, βουητά και κρότους, νιώθεις άλλες πνοές, νηνεμίες και αύρες, οσφραίνεσαι άλλες μυρωδιές, συνυπάρχεις με άλλα είδη φυτών και πουλιών και ζουδιών.
Όταν ζεις όμως εε περιβάλλοντα αστικά, μη φυσικά, απλά βρέχει ή έχει ζέστη ή κρύο ή φυσάει και τέλος. Μπορείς να πας βέβαια σινεμά…

Be Sociable, Share!

One thought on “Καιρός για σινεμά

  1. Από τα πιο ωραία κείμενα που έχεις γράψει, από τα πιο πηγαία σου και βιωμένα (όπως όλα άλλωστε), που με συγκίνησαν και ξαναδιαβάζω με μεγάλη χαρά συνέχεια. Συνομιλεί με το εσωτερικό μου κόσμο! Μπράβο Γιάννη που γράφεις non stop τέτοια διαμάντια. Πόσο χαίρομαι που υπάρχει η έμπνευςή σου, αυτό το μοναδικό χάρισμα και το οποίο πολύ διακριτικά και απαλά μας το εκφράζεις και πλουτίζουμε κι εμείς από αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>