Συνταχθείτε

Σκεφτείτε, όχι μόνο σήμερα, ότι η εκποίηση των φυσικών πόρων, π.χ. του νερού σε κάποια πολυεθνική θα έχει τρομακτικές επιπτώσεις στη ζωή σας. Δεν θα πληγεί μόνον ο καλλιεργητής που βάζει έναν μπαξέ, στον οποίο θα επιβάλλουν παρανοϊκό αντίτιμο για το νερό που αντλεί και το επιστρέφει ξανά την ίδια στιγμή πεντακάθαρο στον υδροφόρο ορίζοντα και στο οικοσύστημα. Δεν θα πληγούν μόνον οι αγρότες αλλά όλοι οι άνθρωποι κ όλα τα άλλα πλάσματα, των οποίων ξαφνικά η πηγή ζωής θα έχει αντίτιμο σε χρήμα και θα ανήκει σε κάποιον που θέλει να βγάζει κέρδη οικονομικά απ’ αυτό.
Σκεφτείτε λίγο τους φυσικούς πόρους εσείς που ζείτε στα γήπεδα του καταναλωτισμού και τους καταναλώνετε ακατάσχετα συνήθως, αλλά επειδή έχετε απομακρυνθεί από αυτούς δεν τους αντιλαμβάνεστε πια.
Σκεφτείτε ότι στους φυσικούς πόρους στηρίζεται η ύπαρξη όλων των έμβιων όντων και είναι τουλάχιστον ανήθικο και παρανοϊκό να τους θεωρούμε αγοραία αντικείμενα.
Σκεφτείτε τέλος, ότι κάθε μικρή ή μεγάλη καθημερινή σας κίνηση έχει αντίχτυπο στους φυσικούς πόρους, κάθε συναλλαγή σας οικονομική σημαίνει κατανάλωση φυσικών πόρων, κάθε μέρα της ζωής σας από το πρωί που θα ξυπνήσετε μέχρι το βράδυ που θα κοιμηθείτε χρησιμοποιείτε, άλλοι με φειδώ και άλλοι σπάταλα, φυσικούς πόρους τους οποίους ούτε στο ελάχιστο, ούτε καν ακουσίως όπως τα άλλα πλάσματα, δεν φροντίζετε να αναπληρώνετε.
Συνταχθείτε με τους ανθρώπους που δίνουν πολιτικές μάχες για την διατήρηση του χαρακτήρα των φυσικών πόρων ως αγαθά κοινοκτημοσύνης όλων των πλασμάτων του οικοσυστήματος.
Καλό βόλι σήμερα στις εκλογές που θα σημάνουν την έναρξη μιας εποχής πολιτικής και κοινωνικής δυστυχίας για την Ελλάδα. Είναι στο χέρι μας με καθημερινή πολιτική στάση ζωής να κάνουμε αυτή την εποχή να διαρκέσει όσο το δυνατό λιγότερο χρόνο και να έχει όσο το δυνατό ηπιότερες στον άνθρωπο και στο οικοσύστημα συνέπειες.

Be Sociable, Share!

One thought on “Συνταχθείτε

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>