Προς παραπλανημένους ΝΑΙοέλληνες

Επειδή το βέβαιον είναι ότι αυτοί που θα ψηφίσουν ναι δεν είναι μόνον οι διαχρονικά πατριδοκάπηλοι αλλά είναι και άνθρωποι καλών προθέσεων -γνωρίζω προσωπικά κάποιους- , οι οποίοι όμως είναι παραπλανημένοι και γίνονται άθελά τους πιόνια επιτήδειων που διαιρούν τις κοινωνίες για να βασιλεύουν οι ίδιοι, θα ήθελα σήμερα, παραμονή του δημοψηφίσματος να απευθυνθώ με λίγα λόγια σε αυτούς και να τους πω ότι:

Αποτελούμε όλοι μας μια κοινωνία που τα τελευταία 5 χρόνια ζει κατά κοινή ομολογία μιαν άνευ προηγουμένου οικονομική ύφεση, η οποία αυτοτροφοδοτείται λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται και αποτελεί ένα συνεχόμενο καθοδικό σπιράλ, από τις τραγικές συνέπειες του οποίου, αργά ή γρήγορα δεν πρόκειται να γλυτώσει κανείς μας. Όποιος νομίζει ότι θα γλυτώσει είναι βαθιά πλανεμένος.

Υποστήκαμε όλοι μας προσβολές από πολιτικούς ανακόλουθους και κυνικούς, οι οποίοι εξυπηρετούσαν εμφανώς συμφέροντα άλλων, εξωτερικών παραγόντων και όχι των πολιτών που δήθεν υπηρετούσαν ως αιρετοί. Ανεχτήκαμε πραξικοπηματικές πολιτικές και παραβιάσεις του Συντάγματος, μέχρι και κυβέρνηση διορισμένου τραπεζίτη συνεργάτη των δανειστών. Εξευτελιστήκαμε και εκποιηθήκαμε όλοι μας όταν εξευτελίστηκε η δημοκρατία και όταν εκποίηθηκε οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο της κοινής μας πατρίδας. Όποιος νομίζει ότι δεν εξευτελίστηκε και δεν εκποιήθηκε ο ίδιος, είναι δυστυχώς βαθιά πλανεμένος.

Αύριο Κυριακή 5 Ιουλίου 2015 περνάμε όλοι μαζί πάλι ένα ιστορικό σημείο καμπής. Εμείς και μόνον εμείς το μεθοδεύσαμε, εμείς και μόνον εμείς το προκαλέσαμε, η κοινή μας κρίση, η συνισταμένη των “θέλω” μας, οδήγησαν μέχρι εδώ. Βρισκόμαστε λοιπόν εμπρός σε ένα σαφές και διαυγές ερώτημα:

Λέμε ναι ή όχι στην πρόταση των δανειστών, τα χαρακτηριστικά της οποίας εγγυώνται την συνέχιση των πολιτικών που βιώσαμε όλοι μας κατά τα 5 τελευταία χρόνια;

Κανένα άλλο δεν είναι το ερώτημα παρά μονάχα αυτό. Όποιος νομίζει ότι είναι κάποιο άλλο, έχει πέσει στην παγίδα που του έστησαν για να τον χρησιμοποιήσουν για άλλη μια φορά οι εξωτερικοί παράγοντες του διχασμού και οι εγχώριοι τοποτηρητές τους που για τα συμφέροντά του ο καθένας σκούζουν από την πρώτη στιγμή ότι το ερώτημα είναι άλλο, και δη η παραμονή ή όχι της χώρας μας στη ζώνη του ευρώ. Όποιος αποδέχεται ότι πράγματι αυτό είναι το ερώτημα και το διακύβευμα, όποιος προσέρχεται στην κάλπη για να ψηφίσει σε αυτό το δήθεν ερώτημα, γίνεται όμοιος με τους εγχώριουςτοποτηρητές των δανειστών, εκείνους που τόσα χρόνια εφάρμοζαν και νομιμοποιούσαν στην κοινωνία μας τις πολιτικές τους και ευελπιστούν να τις συνεχίσουν μέχρι να μας εκποιήσουν εντελώς. Εμπρός δε στην ελπίδα τους αυτή και μη διστάζοντας να υπηρετήσουν για μιαν ακόμη φορά τους εντολείς τους, θέτουν από μόνοι τους και εκ του μη όντος, το ζήτημα για το οποίο τόσον υποκριτικά διαρυγνύουν τα ιμάτιά τους ότι απεύχονται.

.

Προσωπικά ψηφίζω όχι σε κάθε μορφής συμβιβασμό με την Ευρώπη ως κυνική χρηματοοικονομική ένωση. Προσωπικά δεν με καλύπτει ούτε η πολιτική της δήθεν αριστεράς του Σύριζα, ούτε φυσικά το αριστερό μνημόνιο που κατέθεσαν, ούτε καν το ερώτημα του δημοψηφίσματος, το οποίο θα ήθελα να ήταν αυτό που δεν είναι αλλά εσείς λέτε ότι είναι και θα ήμουν πολύ ικανοποιημένος αν πράγματι είχατε δίκιο αλλά δεν έχετε. Παρόλα αυτά θα πάω να ψηφίσω όχι στη συνέχιση των πολιτικών εξαθλίωσης και μη σεβασμού στη δημοκρατία και στην ανθρώπινη υπόσταση και αξιοπρέπεια. Βγείτε κι εσείς από την πλάνη σας, μην γίνεστε υποχείρια πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων των εγχώριων πατριδοκάπηλων και των έξωθεν διατακτών τους, σταθείτε στο ύψος της ιστορικής αυτής περίστασης και απαιτήστε κι εσείς να σταματήσει επιτέλους η αργή και βασανιστική συλλογική μας πορεία προς την υπανάπτυξη, την εκποίηση, την εξαθλίωση.

Be Sociable, Share!

6 thoughts on “Προς παραπλανημένους ΝΑΙοέλληνες

 1. Pingback: Προς παραπλανημένους ΝΑΙοέλληνες. | Στείριδα – el Steiri – Στείρι Βοιωτίας

 2. Pingback: Προς παραπλανημένους ΝΑΙοέλληνες | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

 3. Ενδιαφέρον αρθρο με αρκετά σωστά στοιχεία, αλλά με λάθος συμπέρασμα. Πως θα μπορέσουμε να ξαναμιλήσουμε με τους παράγοντες που σήμερα λοιδορούμε;
  Ναι οι θεσμοί κάνανε λάθη και κάποιοι απο αυτους το παραδέχτηκαν δημόσια. Τι κάνει η Ελλαδα; Εκτιμά οτι φταίνε οι άλλοι και οτι τελικά θα ενδώσουν.
  Σε μια διαπραγμάτευση ομως πρέπει και οι δυο πλευρές να κανουν υποχωρήσεις. Πρέπει να ειναι και οι δυο πλευρές ενημερωμένες και να μην παίζουν παίγνια.

  Επι του θέματος του δημοψηφίσματος, επιλέγω “το μη χειρον βέλτιστο” και αυτο ειναι η επιλογή ΝΑΙ στην αλλαγή της Ευρώπης απο μεσα και οχι φωνάζοντας απο έξω και μακριά.

 4. ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ ΜΑΝΙΧΑΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ: ΟΙ ΒΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΤΟΥ ΟΧΙ on said:

  Προσωπικά εγώ κ. Μακριδάκη δεν είμαι μωρά παραπλανημένη παρθένα. Ψηφίζω ΝΑΙ και είμαι αποφασισμένη για θυσίες γιατι η χώρα μου θέλω:
  1. να είναι το ανατολικό σύνορο της Ευρώπης και οχι το Δυτικό σύνορο της Ασίας.
  2. Να σέβεται τη διαφορετική γνώμη και να υπερασπίζεται τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ και να μη μετατραπεί σε προτεκτοράτο του Ρώσου αυτοκράτορα ή των τζιχαντιστών
  3. Να έχει την ελπίδα να παλέψει μαζί με άλλες χώρες για την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
  και πολλά άλλα
  Εγώ παίρνω την ευθύνη της επιλογής μου.
  Εσείς θα πάρετε ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΘΕΙ την ευθύνη της δικής σας.?

 5. Παρατηρώ αυτές τις μέρες το λόγο των υποστηρικτών του ‘Ναι’ και αυτών του ‘Όχι’.

  Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ ανάμεσα στους δεύτερους υπάρχει βεβαίως και ρητορεία, αυτό που κυριαρχεί είναι ο αναλυτικός λόγος, η ορθολογική σκέψη και το επιχείρημα.

  Στους υποστηρικτές του ‘Ναι’ η ρητορεία κάνει θραύση, όπως και οι απλοϊκές παρομοιώσεις και τα αβάσιμα συμπεράσματα. Όπως και βεβαίως η εκ του πονηρού ή εξ ανοησίας διαστρέβλωση του ερωτήματος του δημοψηφίσματος. Όποιος πρόσεξε εχτές τις ομιλίες στο Καλλιμάρμαρο, αλλά όποιος διαβάσει προσεχτικά και σχόλια σαν αυτά εδώ για το ‘ναι’, το βλέπει καθαρά.

  Η δημοκρατία, μια μικρή μόνο στιγμή της οποίας είναι ένα δημοψήφισμα, έχει μεγάλη δύναμη. Ανάμεσα στα άλλα καταδεικνύει το επίπεδο ηθικής, πολιτικής και πνευματικής ανάπτυξης ενός λαού. Όπως επίσης ότι αυτός ο λαός είναι που διαμορφώνει την ιστορία του – κατά κανόνα, την ιστορία που του αξίζει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>