Έκαψε το χαρτί ο Τσίπρας μάλλον

Τελικά είναι ολοφάνερο από τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού ότι επέλεξε την προκήρυξη δημοψηφίσματος ως ηχηρή απάντηση στη λήψη τελεσίγραφου. Έτσι ακριβώς. Τόσο αυτόματα και τόσο αόριστα. Όποιο τελεσίγραφο και αν λάμβανε από τους “εταίρους”, με δεδομένη φυσικά και γνωστή εδώ και χρόνια την πολιτική τους βούληση, δημοψήφισμα επ’ αυτού θα προκήρυττε. Γι’ αυτό και το ερώτημα είναι αδύναμο, είναι εξαρτημένο από την πρόταση του τελεσίγραφου και όχι αυτόνομο και καθαρό, καθιστά δε το συγκεκριμένο δημοψήφισμα ανούσιο και τυπικά περιττό έως άχρηστο.
Ένα ουσιαστικό δημοψήφισμα όμως θα μπορούσε τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή να αποτελεί πολιτική κίνηση που θα προκαλούσε τριγμούς στην κυνική και αντιδημοκρατική πολιτική της ευρωζώνης.
Κατά τη γνώμη μου το μόνο ερώτημα που θα μπορούσε να τεθεί αυτή τη στιγμή σε ένα τέτοιο ουσιαστικό δημοψήφισμα, που θα σηματοδοτούσε αλλαγή πολιτικής, και μόνο που θα ετίθετο αλλά και με το ποσοστό της άρνησης έστω και αν αποδεικνυόταν τελικά ότι αυτό υστερούσε του ποσοστού αποδοχής, είναι το αν επιθυμούμε ή όχι την περαιτέρω συμμετοχή μας στη ζώνη του ευρώ. Τόσο απόλυτο, τόσο ξεκάθαρο, τόσο αυτόνομο το ερώτημα

Be Sociable, Share!

One thought on “Έκαψε το χαρτί ο Τσίπρας μάλλον

 1. Στο βαθμό που μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε, έχουμε 4 δεδομένα.
  α) Η συμπολίτευση (Σύριζα, Ανέλ, με την πρόσφατη προσθήκη των κ(α)λόπαιδων της χρυσής αυγής) και αντιπολίτευση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι), αποδέχονται ολοκληρωτικά και ολοσχερώς τα προηγούμενα μέτρα που φτωχοποίησαν τον ελληνικό λαό, που δημιούργησαν 1,5 εκατομμύρια ανέργους και 6 εκατομμύρια φτωχούς.
  β) Η συμπολίτευση λέει όχι στα μέτρα της αγίας και ομοουσίου τριάδας και εγκρίνει τα δικά της που έφθασαν αισίως τα 8 δις ευρώ. Μέτρα που όπως ευφυώς ειπώθηκε είναι μέτρα καρμανιόλα.
  γ) Η αντιπολίτευση λέει όχι στα μέτρα της κυβέρνησης και εγκρίνει αυτά της αγίας και ομοουσίου τριάδας που ξεπερνούν κατά τι τα 8 δις ευρώ (ένας θεός γνωρίζει πόσο). Μέτρα που όπως ευφυώς ειπώθηκε είναι μέτρα λαιμητόμος.
  δ) Η τρόικα, θεσμοί, εταίροι, δανειστές, όπως θέλετε πείτε τους, μπορείτε και αγία και ομοούσια τριάδα, προσπαθεί να μας ληστέψει και στη συνέχεια να μας δολοφονήσει.
  Άρα όπως ευφυώς έχει ειπωθεί και πάλι, πρόκειται για μια ληστοσυμμαχία.
  Ούτε κοινό ευρωπαϊκό μας σπίτι, ούτε Ευρώπη της δημοκρατίας, της αλληλεγγύης των λαών και ούτω καθεξής.
  Ποιά μπορεί να είναι η λύση για το δημοψήφισμα της Κυριακής με τα νόθα και κάλπικα ερωτήματα.
  Πολύ απλά:
  Όχι και ξανά Όχι και πάλι Όχι, λοιπόν! Όχι σε όλα τα μνημόνια!
  Όχι και στις υπογραφές – Όχι και στις διαπραγματεύσεις μνημονίων!
  Όχι στον λάκκο των λεόντων! Μονομερής διαγραφή του χρέους!
  Όχι στα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ! Αποδέσμευση! Τώρα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>