Δια-δικτύωση

Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι πολύ το εξής:
Επειδή, όπως φαίνεται και από την σύγχρονη πολιτική, είναι ριζωμένο βαθιά μέσα μας το “σύστημα” και καθένας από μας αποτελεί δομικό του λίθο, το ενσαρκώνει και το συντηρεί με την καθημερινή του συμπεριφορά, καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε όσοι το νιώθουμε μια συνεργασία βαθμιαίας ακύρωσης του “συστήματος” μέσα μας, μια διαδικασία “αποεκπαίδευσης” του εαυτού μας αλλά και των παιδιών.
Απευθύνομαι κυρίως σε γονείς και σε δασκάλους και προτείνω να δικτυωθούμε μεταξύ μας και να ξεκινήσουμε ένα πιλοτικό πρόγραμμα απλών διαδικτυακών “μαθημάτων αποεκπαίδευσης” που θα έχουν σκοπό να μας οδηγήσουν στη φυσική μας υπόσταση. Επίσης οι δάσκαλοι, αν θέλουν, μπορούν με το νέο σχολικό έτος να εντάξουν την ιδέα αυτή σε κάποιο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και να κάνουμε και συναντήσεις, ζωντανές συζητήσεις και φυσικά δράσεις με τα παιδιά.
Οι τομείς των συζητήσεων και των δράσεων θα είναι επί της φυσικής ζωής, της φυσικής διατροφής, της φυσικής καλλιέργειας ως εφόδια ζωής αντικαταναλωτικής, υγιούς και πολιτισμένης.
Προτείνω λοιπόν σε όποιους ενδιαφέρονται, να επικοινωνήσουμε ώστε να φτιάξουμε μια φβ-ομάδα “Απλεπιστήμιο και σχολεία αποεκπαίδευσης”, να το γνωστοποιήσουν και σε άλλους, οι οποίοι πιθανόν ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη της ομάδας αυτής και να ξεκινήσουμε με θεωρητικές συζητήσεις επί εβδομαδιαίων καταρχήν αναρτήσεων, συζητήσεις που θα οδηγούν όμως και σε πρακτικά συμπεράσματα εύκολα εφαρμόσιμα στην καθημερινή μας διαβίωση είτε σε αστικά είτε σε φυσικά περιβάλλοντα.
Αναμένω δικά σας σχόλια, απόψεις, προτάσεις και ό,τι άλλο

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Δια-δικτύωση

  1. Γιάννη καλησπέρα, είμαι από Χαλκίδα, με ενδιαφέρουν πολύ τα μαθήματα αποεκπαίδευσης , θέλω να συμμετέχω και να βοηθήσω είτε μέσα από το blog μου, είτε μέσα από το φβ.

    Τάσος

  2. Δεν είμαι σίγουρος αν μπορώ κάπου να προσφέρω – βοηθήσω. Είμαι σίγουρος όμως πως θα ήθελα να μάθω περισσότερα για την αποεκπαίδευση…

  3. Με ενδιαφέρει παρα πολύ αυτή η ιδέα! Θα μπορούσα να βοηθήσω στον τομέα της συναισθηματικής ωριμότητας. Θα ηταν πολύ χρήσιμο ενα brainstorming για να δούμε πως μπορούμε να φανούμε πραγματικά χρήσιμοι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>