Ξεκαθαρίζει το τοπίο

Επιτέλους λοιπόν μάθαμε κι εμείς κάτι από αυτά που συζητά η κυβέρνησή μας τόσον καιρό με τους “εταίρους” μας, ψάχνοντας και αισιοδοξώντας κιόλας για έναν “αμοιβαίο και έντιμο συμβιβασμό”!

Επιτέλους μάθαμε τουλάχιστον τις προτάσεις των “εταίρων” διότι τις δικές μας ακόμη μας τις κρατούν κρυφές.

Ύστερα λοιπόν και από τις τελευταίες εξελίξεις αναρωτιέται κανείς:

Αυτά διαπραγματεύεται κρυφά από τους πολίτες η κυβέρνηση τόσον καιρό; Με βάση αυτές τις απαιτήσεις των δανειστών αναζητούμε “έντιμο συμβιβασμό”; Είναι προφανές ότι ακόμη και στο μισό να “τις ρίξουμε”, είναι δυσβάσταχτες και “γενοκτονικές” για την ελληνική κοινωνία.

Πότε ακριβώς η κυβέρνηση θα μιλήσει στους πολίτες ξεκάθαρα και θα τους ενημερώσει για το ποιες ακριβώς είναι οι επιλογές μας και ποιες αναμένονται οι συνέπειες της κάθε επιλογής;

Τι άλλο πρέπει να δούμε και να ακούσουμε για να κατανοήσουμε ότι όσο είμαστε δεμένοι στο γερμανικό ευρώ, δεν έχουμε καμία προοπτική ζωής, ότι θα εξαθλιωθούμε και θα εκποιήσουμε την δημόσια και την ιδιωτική μας περιουσία χρόνο με τον χρόνο όλοι πλην ελαχίστων που βρίσκονται στην κορυφή της οικονομικής πυραμίδας;

Πώς θα πορευτούμε ως χώρα και ως κοινωνία σε τόσο αντίξοες οικονομικοπολιτικές συνθήκες όταν έχουμε μια κυβέρνηση που επιμένει να διαπραγματεύεται ακόμη και υπ’ αυτούς τους μη βιώσιμους όρους, δίχως να έχει παρουσιάσει εναλλακτικό πλάνο και προετοιμάσει τους πολίτες για αυτό, μια κυβέρνηση δηλαδή εγκλωβισμένη στις ανειλικρινείς και αδιέξοδες επιλογές της αλλά, κυρίως, μιαν αντιπολίτευση τρομακτικά αναξιοπρεπή, γλοιώδη και εθελόδουλη, η οποία ζητά “συμφωνία με κάθε κόστος”, ζητά δηλαδή να εκποιήσει τη χώρα και να εκπορνεύσει τον εαυτό της για να λάβει ευρώ;

Η κατάσταση αυτή την ιστορική στιγμή είναι σαφέστατη. Παραμονή στην ευρωζώνη σημαίνει συνεχής περιδίνηση μέσα σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης μέχρι να αλλάξει χέρια η δημόσια και η ιδιωτική περιουσία των υπό εξαθλίωση κατοίκων της, οι οποίοι, άλλος αργότερα και άλλος πιο σύντομα, θα εκδιώκονται από τις εστίες τους και από τη ζωή τους.

Προφανώς υπάρχει κι άλλος δρόμος εκτός από αυτόν και είναι πλέον σαφές ότι αποτελεί μονόδρομο αν θέλουμε να σώσουμε την αξιοπρέπεια, τη ζωή και την δημόσια και ιδιωτική περιουσία μας. Είναι χρέος της κυβέρνησης να τον αναδείξει επιτέλους αυτόν τον δρόμο και να ενημερώσει τους πολίτες για τις βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες δυσκολίες και προοπτικές του, μιλώντας ειλικρινά και ζητώντας την εξίσου ειλικρινή τους στήριξη στις προσπάθειές της και αλληλεγγύη μεταξύ τους. Όσοι διαθέτουν ικανότητα στοιχειώδους τουλάχιστον σκέψης αλλά και ψήγματα έστω συναισθηματικής νοημοσύνης θα ανταποκριθούν με όλες τους τις δυνάμεις στο κάλεσμα αυτό διότι κατανοούν την κρισιμότητα των στιγμών και νιώθουν ότι κανείς δεν πρόκειται να γλυτώσει αν δεν αλλάξουμε πορεία…

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Ξεκαθαρίζει το τοπίο

 1. Pingback: Ξεκαθαρίζει το τοπίο | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

 2. Pingback: Ξεκαθαρίζει το τοπίο. Του Γιάννη Μακριδάκη | Crystalia Patouli -----------

 3. Αυτό το βρήκα στο Ίντερνετ και επειδή τα γράφει καλύτερα από μένα το επισυνάπτω.

  Όλα θα ήταν διαφορετικά αν τα κόμματα έβαζαν το μέλλον της χώρας πάνω από τους πελάτες τους.

  Για ότι συμβαίνει σήμερα στο είχα γράψει και στις 31 Δεκεμβρίου. Δυστυχώς είναι χειρότερα από τις προβλέψεις μου.
  ……………….

  Η Ελλάδα όμως έχει κόκκινες γραμμές(!) που είναι η διατήρηση των απαράδεκτων προνομίων των πρόωρα συνταξιοδοτηθέντων (με κόστος 3 ΕΝΦΙΑ το χρόνο), των 23.000 δημοσίων οργανισμών, όταν η Γερμανία έχει 1.300, και άλλα πολλά που όλοι τα ξέρουμε. Θέλουμε να ξοδεύουμε όσα χρειάζεται για να διατηρείται ο πελατειακός στρατός! Τα έχουμε πει 500 φορές.

  Αντίθετα στην αύξηση των φόρων κανείς τους δεν έχει κόκκινη γραμμή!

  Ο καυγάς είναι για την προστασία των πελατών! Αυτό είναι το διακύβευμα των ”διαπραγματεύσεων”! Αυτό και μόνο.

  Οι ξένοι όμως λένε πως αν δεν μειώσουμε τις παροχές προς το πελατειακό σύστημα που βγάζει τις κυβερνήσεις στην Ελλάδα, ε τότε πρέπει να αυξήσουμε τους φόρους.

  Εκεί συμφωνούν οι δικοί μας. Και παίρνουν πίσω την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ που είχαν ορκιστεί πως θα κάνουνε, και μάλιστα για να μαζέψουν το μπαγιόκο αποφασίζουν να μην τηρήσουν την δικαστική απόφαση του ΣτΕ για υποχρέωση αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών ως τον Ιούνιο του 2015 δηλαδή τωρα!

  Θέλουν να αυξήσουν τους φόρους στην παραγωγική οικονομία για να μην θιχτούν υπάλληλοι του δημοσίου και πρόωρα συνταξιοδοτημένοι γιατί αυτοί ψηφίζουν ανελλιπώς, ενώ από τα κορόιδα του ιδιωτικού τομέα τα 3 εκατομμύρια κάνουν “αποχή διαμαρτυρίας” σε κάθε εκλογές, γιατί τους σφάζουν σαν τα πρόβατα! Θα έπρεπε να φυλακίζεται προληπτικά όποιος προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να μην ψηφίζει, δήθεν για διαμαρτυρία.

  Αυτό παίζεται στη διαπραγμάτευση. Προστασία πελατών.

  Γι’αυτό και ενώ τα κρατικά χρέη δεν αποπληρώνονται ποτέ αλλά απλά ανακυκλώνονται και εξυπηρετούνται, εμείς πληρώσαμε 4 δισ. ευρώ ως τώρα για να μην αποδεχθούμε το αίτημα της Τρόικας να ξοδεύουμε ως εκεί που φτάνει η τσέπη μας.

  Είναι γελοίοι οποίοι αφαιρούν €4 δισ. ρευστότητα για να αποπληρώσουν 4 δισ. ακόμα χρέους.

  Είναι γελοίοι όποιοι για την προστασία των πελατών καταστρέφουν μια ολόκληρη οικονομία, εγγυώμενοι ότι οι μισθοί των πελατών και οι συντάξεις των 50άρηδων είναι ιεροί.

  Δεν μας λέει κανείς βρε φίλε να πετάξουμε στο δρόμο τους 80άρηδες συνταξιούχους!

  Κανείς!

  Όμως εμείς επιμένουμε, 1.000.000 πρόωροι συνταξιούχοι πελάτες, 1.000.000 υπάλληλοι στενού και ευρύτερου δημοσίου και ΔΕΚΟ που οι μισοί είναι μη-απαραίτητοι ή δεν πατάνε καν. Βλέπε 88 κηπουροί στα 2 στρέμματα γκαζόν στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ!

  “Πελατάκια, Μού!!!” [σ.σ.: αείμνηστος Βέγγος]

  Πελάτες υπέρ πάντων, και φόροι στα ζα!

  Κόψε κάτι, βρε φίλε!

  Το εννοώ. Κόψε!

  Αλλιώς θα φτάσουμε στο QE12 και ακόμα θα συζητάμε για κόκκινες γραμμές και κορδέλες.

  ΥΓ.

  [...] Πριν μερικούς μήνες έτυχε να γνωρίσω σε μια δουλειά τον γαμπρό του πελάτη μου.

  Συνταξιούχος πολεμικού ναυτικού ετών 42. Γκρίνιαζε για την κρίση και την περικοπή στις συντάξεις.

  Ο ίδιος παραδέχθηκε οτι λαμβάνει αθροιστικά 1300 καθαρά [= 2000 μικτά].

  Να σε βοηθήσω λοιπόν με τον παρακάτω υπολογισμό: 42 χρονος συνταξιούχος Π.Ν. με 1300 σύνταξη & 80 έτη προσδόκιμο ζωής.

  38 έτη Χ 12 μήνες Χ 1300 = 2 ΤΖΟΚΕΡ! = 592,800 Ευρώ!

  [σ.σ. Έχει επίσης πάρει ΕΦΑΡΠΑΞ 80.000-90.000 ευρώ, ενώ έχει "βάλει" εισφορές 24 έτη x 14 μήνες x 40%(1000 ευρώ μ.ο.) = 134.400 ευρώ ΣΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΛΚ]!

  Είναι λοιπόν πέρα για πέρα δίκαιο να μην καταβληθεί η εν λόγω σύνταξη καθαρά γιατί ουδέποτε κατάβαλε αυτά τα χρήματα στο ασφαλιστικό σύστημα και κυρίως για λόγους ισότητας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>