Βραβείο ΔΟΕ Τουρκίας!

Σήμερα μου τηλεφώνησε μέσω του διερμηνέα του ένας κύριος, του οποίου το όνομα δεν συγκράτησα, μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τουρκίας και μου ζήτησε να συναντηθούμε στην πόλη της Χίου. Εξήγησα ότι δεν είναι δυνατόν να κατέβω από το χωριό, πόσω μάλλον και που μόλις είχαμε τελειώσει την κατασκευή σβόλων σποράς και ήταν όλη μου η ύπαρξη μες στο αργιλόχωμα(!) και έτσι με ενημέρωσε τηλεφωνικά σχετικά με αυτό για το οποίο είχε έρθει να ενημερώσει επίσημα.
Μου είπε λοιπόν ότι η Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να δώσει το βραβείο fair play 2014 στην ομάδα της Χίου Λαίλαπας και στον Δήμο της Χίου για την διοργάνωση του περσινού ποδοσφαιρικού αγώνα Λαίλαπας-Καρσίγιακα, ο οποίος ήταν η συνέχιση της προ 83 ετών αναμέτρησης μεταξύ των δύο αυτών ομάδων που είχε διακοπεί τότε στο 3ο λεπτό λόγω καταρρακτώδους βροχής. Και επειδή, είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος της ΔΟΕ, όλο αυτό το εγχείρημα ήταν δική μου έμπνευση και ιδέα, ήθελε να με δει και να με προσκαλέσει στην Πόλη τον άλλο μήνα όπου θα γίνει η βράβευση της ομάδας και του Δήμου.
Ελπίζω μετά από αυτό και μετά από την αποδοχή του βραβείου εκ μέρους του Δήμου, να αποφασίσει τελικά η δημοτική αρχή και να προσκαλέσουν στο νησί τους Τούρκους ντοκυμαντερίστες οι οποίοι έχουν έτοιμη από το περασμένο φθινόπωρο την ταινία τους σχετικά με το ματς και τα ιστορικά ελληνοτουρκικά φιλικά παιχνίδια, έχουν δε αιτηθεί από τότε στον Δήμο να έρθουν και να την προβάλουν στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης αλλά απάντηση δεν έλαβαν ποτέ λόγω μάλλον της γνωστής φοβίας της δημοτικής αρχής μη τυχόν και εκτεθεί στα μάτια της συντηρητικής κοινωνίας και των θρησκευτικών και εθνικιστικών κύκλων στους οποίους ως φαίνεται, δυστυχώς, λογοδοτεί ή τόσο πολύ τους υπολείπτεται.
Είχα την πληροφόρηση ότι ελέχθη τότε το να δημιουργηθεί επιτροπή δημάρχου και αντιδημάρχων οι οποίοι θα έβλεπαν την ταινία και αν την ενέκριναν, θα προσκαλούσαν τους δημιουργούς της στη Χίο και θα οργάνωναν την προβολή. Αυτό για να μη συνδεθεί το όνομα του Δήμου με κάποια πιθανή εθνική πρόκληση λόγω του περιεχομένου της ταινίας! Τώρα που αποδέχονται βραβείο από την ΔΟΕ Τουρκίας και μάλιστα μέσω ιδέας ανθρώπου που δεν ταιριάζει στην συντηρίλα των κύκλων για την γνώμη των οποίων κόπτονται, ελπίζω να το ξανασκεφτούν, να απαντήσουν θετικά στους δημιουργούς, να τους προσκαλέσουν στο νησί και να δούμε κι εμείς το ντοκυμαντέρ του αγώνα.

Be Sociable, Share!

One thought on “Βραβείο ΔΟΕ Τουρκίας!

  1. Είναι αυτοί που κάποτε σε λοιδορούσαν για οτιδήποτε είχε σχέση με την προσέγγιση των δυο λαών.Το χειρότερο είναι ότι είναι και χέστες και λογοκριτές αλλα από άτομα που δεν έχουν καμια πολιτική προσωπικότητα μην περιμένεις τίποτα είναι μονο οπαδοί συγκεκριμένων πολιτικών.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>