Η οχιά η διμούτσουνη είναι πιο επικίνδυνη όταν πνέει τα λοίσθια

Σήμερα, μετά από δυο χρόνια, πλανήθηκε στην Ελλάδα μια αίσθηση παράξενη αλλά πάντως πολύ διαφορετική από την κατάθλιψη, την οποίαν είχαμε συνηθίσει να νιώθουμε και να εκπέμπουμε γύρω μας.

Κι αυτό διότι έσκασαν πολλά πολιτικά χαμόγελα μαζεμένα και άλλαξαν το κλίμα. Κάποιοι χαμογέλασαν με ανακούφιση επειδή δόθηκε επιτέλους ένα μήνυμα στην Ευρώπη και στους εδώ πολιτικούς της υποτελείς, κάποιοι χαμογέλασαν χαιρέκακα για το εκλογικό ναυάγιο αυτών που μας οδηγούσαν τόσον καιρό από τη μια σφαγή στην άλλη, λέγοντάς μας ότι δεν είχαν άλλην επιλογή για να μας σώσουν. Κάποιοι χαμογέλασαν αμήχανα, έχοντας αγωνία για το αν θα τα καταφέρει ο Τσίπρας να φανεί αντάξιος των προσδοκιών τους ή θα πέσει στην παγίδα που του στήσανε πολύ γρήγορα οι άθλιοι, και κάποιοι χαμογελούσαν ειρωνικά λέγοντας πως τώρα θα εκτεθεί κι η Αριστερά και θα δει πόσα απίδια βάζει ο σάκος.

Σήμερα πάντως στα χείλη των περισσοτέρων εκ των Ελλήνων έσκασε κάποια στιγμή ένα πολιτικό χαμόγελο. Κι αυτό είχαμε πολύν καιρό να το νιώσουμε.

Η διμούτσουνη πολιτική οχιά, που μέχρι πριν λίγες μέρες μεσίτευε για λογαριασμό των τοκογλύφων και των πολυεθνικών αλλά αναγκάστηκε να αφήσει στη μέση το σχέδιο εξαθλίωσης των Ελλήνων και ξεπουλήματος της χώρας, φόρεσε από τη μια στιγμή στην άλλη ένα χαμογελαστό προσωπείο κι αυτή, και άρχισε να θέτει όρους και με τις δυο κεφαλές της για σχηματισμό κυβέρνησης, λες και δεν είχε συμβεί τίποτε απολύτως την Κυριακή!

Βενιζέλος και Σαμαράς προβαίνουν στην τελευταία τους απέλπιδα προσπάθεια να μας μολύνουν ξανά με το δηλητήριο της πολιτικής προϊσταμένης τους, κάνοντας ότι δεν καταλαβαίνουν πως οι Έλληνες πολίτες τούς καταψήφισαν και γύρισαν οριστικά την πλάτη στα ανήθικα, απάνθρωπα και προδοτικά σχέδιά τους. Αφού προσπάθησαν να δελεάσουν τον Τσίπρα με Πρωθυπουργία, του ρίχνουν ταυτόχρονα και την ευθύνη για τις πρόωρες εκλογές που έρχονται και θα αποτελέσουν την οριστική τους ταφόπλακα.

Έσκουξε η Μέρκελ από το Βερολίνο ότι θέλει αμέσως Κυβέρνηση που θα τηρήσει τα συμφωνημένα, κι ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει ούτε χιλιοστό στην αποικιοκρατική της πολιτική, βρέξανε τα βρακιά τους οι πολιτικοί της δούλοι εδώ και τρέξανε να βάλουνε πρώτοι όρους στον Τσίπρα, λες και είχαν αυτοί το πάνω χέρι κι όχι εκείνος που έλαβε την διερευνητική εντολή για τον σχηματισμό Κυβέρνησης. Στην αρχή τον καλοπιάσανε, μέχρι και το εγκώμιο του πλέξανε, αυτοί που μέχρι χτες τον αποκαλούσαν επικίνδυνο για τη χώρα και για τους Έλληνες. Μα σαν είδαν ότι δεν πέφτει στην παγίδα, ότι θέτει επακριβώς τους όρους της Αριστεράς για εναλλακτική διακυβέρνηση και πορεία από δω και μπρος, αρχίσανε πάλι το ίδιο βιολί της τρομοκράτησης, και μάλιστα με το ίδιο βαρετό φόβητρο, την έξοδο της χώρας από την Ευρώπη και το ευρώ, λες και η παραμονή μας εντός αυτής είναι επιλογή στρωμένη με ροδοπέταλα.

Με λίγα λόγια, ακόμα και ως πολιτικά πτώματα τα ίδια λένε, τους ίδιους ανιαρούς ρόλους υποδύονται. Ας παραμείνουμε λοιπόν σε ετοιμότητα, για να τους δώσουμε τη χαριστική βολή στις εκλογές που έρχονται. Να ησυχάσουμε όλοι, οι μεν από τους δε, μια για πάντα.

ΥΓ

Η Ευρωπαίοι εξήγγειλαν σήμερα κονδύλι 200 δις, που θα εκταμιευθεί εντός των επόμενων μηνών και θα δοθεί για την ενίσχυση της “ανάπτυξης”. Και μόνο για αυτό το λόγο, πρέπει να τρέξουμε όσο πιο μακριά μπορούμε. Και γρήγορα μάλιστα. Διότι την έχουμε αντιληφθεί πολύ καλά την “ανάπτυξη” που μας επιφυλάσσουν. Την έχουν εξαγγείλει ήδη. Στους τομείς τουρισμού, ενέργειας και οδικών αρτηριών. Κοινώς εκπόρνευση των φυσικών πόρων, του φυσικού πλούτου, του τοπίου και του περιβάλλοντος της Ελλάδας. Δεν την έχουμε καμιά ανάγκη τέτοια Ευρώπη. Ας τη χαίρονται οι ψυχρόαιμοι που την κυβερνούν.

 

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Η οχιά η διμούτσουνη είναι πιο επικίνδυνη όταν πνέει τα λοίσθια

  1. Ένα είναι το σίγουρο ότι επιτέλους η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και όσοι δεν το έχουν ακόμα καταλάβει σύντομα θα το δουν…καλημέρα!

  2. Να ησυχάσουμε, οι μεν από τους δε, μια για πάντα. Μακάρι!
    Όμορφη ήταν και η Δευτέρα και η Τρίτη και η Τετάρτη…
    Όμως στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει επίμονο το σύνθημα στους τοίχους των Εξαρχείων:
    “Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>