Η κωλοτούμπα

Σχόλιο στο σημείωμα της Βασιλικής Σιούτη με τίτλο “έκανε ο Σύριζα κωλοτούμπα;” που δημοσιεύεται στο thepressproject.gr

Ο Σύριζα μπορεί να έχει αφήσει την κωλοτούμπα ανολοκλήρωτη, έχει βάλει όμως τις υπογραφές στις προϋποθέσεις ολοκλήρωσής της σύντομα. Φοβάμαι ότι σε λίγο καιρό θα δούμε την πολυπόθητη κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας και θα εισέλθουμε στην μετεμφυλιακή εποχή της Ελλάδας, η οποία θα εκφράζεται κοινοβουλευτικά από την περίοδο του “220 άνω”. Ήδη ο Σύριζα έχει υιοθετήσει κυβερνητικές τακτικές παρελθοντικών αναξιόπιστων και αναξιοπρεπών κυβερνήσεων, ήτοι καθημερινές εμφανίσεις και χαριεντισμούς στα άνευ νόμιμης άδειας εκπομπής κανάλια των ολιγαρχών, διαρροές μουρούτιας έμπνευσης “δημοσκοπήσεων”, χαρακτηρισμό νίκης σε κάθε υποχώρηση στο γιούρογκρουπ λες και απευθύνεται πολίτες αμοιβάδες, εξαγγελίες φοροκυνηγητού μικροεπιχειρηματιών και μάλιστα με έμμισθους ρουφιάνους, πιστοποίηση νομιμότητας της πολυεθνικής που καταστρέφει τις Σκουριές λες και είναι ενοματάρχης της Μεγάλης Παναγιάς που προβαίνει σε έλεγχο αδειών και όχι κυβέρνηση που μπορεί να αλλάξει τους νόμους με γνώμονα την προστασία φύσης και ανθρώπων. Για να μην πάμε σε άλλα, ξεπερασμένα από την καθημερινότητα πλέον, όπως τα Προκόπεια κατορθώματα. Δεν ανέμενα, ούτε αναμένω άλλη πολιτική από ανθρώπους που δελεάζονται ακόμη από κρατικά βουλευτικά αυτοκίνητα και δε μπορούν να τα απαρνηθούν και από ανθρώπους που έχουν μετοχές σε πολυεθνικές του θανάτου. Όταν ακούς αριστερούς να μιλάνε για χρήμα, τρέχα να σωθείς. Πόσο μάλλον όταν μιλάνε πρώτα και κύρια για χρήμα, πόσο μάλλον όταν μιλάνε αποκλειστικά για χρήμα. Δυστυχώς η μετάλλαξη που υπέστη η κοινωνία από τον άκρατο καταναλωτισμό, μετάλλαξε και την αριστερά σε επενδυτική αριστερά. Η σύγχρονη αριστερά, πρόταγμα της οποίας είναι η μετάβαση σε μια μετακαταναλωτική κοινωνία συνειδητοποιημένων ανθρώπων κυοφορείται και θα επέλθει μόλις ξεκάνουν πολιτικά όλοι αυτοί οι ταυτόχρονα γόνοι και γεννήτορες της χυδαιότητας του συστήματος

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Η κωλοτούμπα

  1. Συμφωνώ με τη σχόλιά σου σχετικά με το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι αλήθεια ότι ξεκίνησε σαν ένας ριζοσπαστικός αριστερό σχηματισμός και φαίνεται να παίρνει την εικόνα ενός κεντροαριστερού κόμματος. Υπάρχουν όμως κάποιοι λόγοι που με κάνουν να τον στηρίζω ακόμα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στη Κυβέρνηση λιγότερο από δύο μήνες. Για να τον κρίνω επί της ουσίας περιμένω να δω πως θα νομοθετήσει και τι θα αλλάξει στην Ελληνική κοινωνία στο βάθος των τεσσάρων ετών μέχρι τις επόμενες εκλογές. Μην ξεχνάμε ότι η οικονομία είναι ένα θέμα. Η Ελλάδα έχει όμως πολλά άλλα ανοικτά θέματα που είναι σοβαρά και πρέπει να διευθετηθούν. Δικαιοσύνη που λειτουργεί, δημοκρατία, διάκριση των εξουσιών, απαλλαγή από τις κάθε είδους ολιγαρχίες με σαφή προτεραιότητα αυτές των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μπορούμε να βάλουμε στη λίστα και άλλα ζητήματα. Περιμένω να δω ουσιαστικά δείγματα γραφής του ΣΥΡΙΖΑ για να τον κρίνω.

    Επίσης, θεωρώ ότι αν δεν στηρίξω το ΣΥΡΙΖΑ τώρα, βλέπω σύντομα επιστροφή των εμετικών πολιτικών σχηματισμών που κυβέρνησαν για πολλές δεκαετίες την Ελλάδα και ανατριχιάζω. Αν γίνει αυτό εγώ θα επιστρέψω εκεί που ξεκίνησα. Δηλαδή θα γίνω πάλι ένας ψηφοφόρος αριστερών σχηματισμών που είτε δεν καταφέρνουν να μπουν στο κοινοβούλιο, είτε κερδίζουν τρία με τέσσερα τα εκατό των ψήφων και η επιρροή που καταφέρνουν να έχουν στις εξελίξεις είναι αμελητέα. Αν βεβαίως ο ΣΥΡΙΖΑ με απογοητεύσει, θα αποδεχτώ τη πραγματικότητα και θα γίνω πάλι ο αριστερός ψηφοφόρος του 3 με 4 τα εκατό. Γιατί έχω το αναφαίρετο δικαίωμα να ονειρεύομαι ότι κάποτε θα υπάρξει αριστερή κυβέρνηση με αξιοπιστία και διάρκεια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>