Φαντάσου δυστυχία

Να έχεις τόσα φράγκα (νόμιμα ή παράνομα δεν έχει σημασία καμιά) όσα έχει η γελοία γλοιώδης φάτσα του κάθε σαλιαγκίκα, να είσαι επί χρόνια ένας σπουδαγμένος, λοβοτομημένος και ευνούχος υπηρέτης του χυδαίου συστήματος και του καταναλωτικού χρηματόδουλου εαυτού σου και να σπαταλάς εν τέλει όλη σου τη ζωή για να τα κάνεις βόλτες τα λεφτάκια σου από δω κι από κει σε παραδείσους φορολογικούς, την ίδια ώρα που εσύ βιώνεις και δημιουργείς την κόλαση γύρω σου και κυρίως εντός σου, καταναλώνεις το είναι σου και ψοφάς κάθε στιγμή δηλητηριαζόμενος από όξινες σκέψεις και υλικά.
Ο κάθε σαλιαγκίκας είναι η προσωποποίηση της ύβρης του ανόητου καταναλωτή, που χαραμίζει τη μοναδική ζωή του αφοσιωμένος στο να σωρεύει χρήματα, που ασθενεί αφοσιωμένος στο να τα ασφαλίσει, που βιώνει δέσμιος ωραρίων, συμβάσεων, αναξιοπρεπών συμβιβασμών και μιας γραβάτας να περισφίγγει από τη ρίζα το κεφάλι του, για να έχουν ελευθερία μετακίνησης τα κεφάλαιά του από αγορά σε αγορά, που νιώθει πλούσιος και πολιτισμένος ενώ ταυτόχρονα μετατρέπει την ύπαρξή του σε χημικό απόρριμμα από τα τόσα τοξικά που “καταναλώνει” με το χρήμα του και που σκέφτεται για το χρήμα του.
Όσο πιο υψηλά ιστάμενος είναι κάποιος στην πυραμίδα του “πλούτου” και της “εξουσίας” μέσα σε αυτό το χυδαίο καταναλωτικό υποσύνολο, τόσο πιο βέβαιη είναι η αναξιοπρεπής του πτώση, τόσο πιο βέβαιο ότι θα ανταμώσει το προσωπικό του Τέλος έντρομος.
Σπαταλημένοι άνθρωποι, κρίμα τις ζωές, όχι για αυτούς, κανέναν οίκτο για την πάρτη τους αλλά για το χημικό λίπασμα που παραδίδουνε στη γη και καταστρέφουν τον πλανήτη ακόμη και μετά θάνατον με την τοξική σαπίλα τους που απειλεί και μαγαρίζει εξαρχής την επερχόμενη ζωή…

Be Sociable, Share!

5 thoughts on “Φαντάσου δυστυχία

 1. Πόσο εύκολο είναι να γίνουμε όλοι ένας σαλιακγίκας και να μην το αντιληφθούμε πότε και πώς. Όλα και όλοι εκεί μας οδηγούν. Σχολείο και εκπαίδευση, τηλεόραση, βιβλία, ανθρώπινη συναναστροφή. Απομάκρυνση από το φυσικό μας μοντέλο και τον τρόπο γενικά που η φύση λειτουργεί μέσα κι έξω μας, στον μικρόκοσμο και στον μεγάκοσμο. Απαξίωση της φυσικής οικονομίας, της απλότητας, της λιτότητας, των λίγων ουσιαστικών αναγκών. Και ιδού ένας ακόμα σαλιαγκίκας που κύρια φροντίδα του είναι να μεταφέρει τα θησαυρισμένα λεφτουδάκια του στούς φορολογικούς παραδείσους. Αλλάζει αυτό; είναι πολύ αργά άραγε;

 2. …”τι να τα κάνεις τα λεφτά άμα δεν έχεις φράγκο…” και κακά τα ψέματα δεν τα θέλουμε… υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα σημαντικά στη ζωή μας που έχουμε να κάνουμε που είναι από τα πλέον ασήμαντα και “χαζά” τα κυνηγά κανείς τα φράγκα… και λέμε φωναχτά…. “απεταξάμην” ….

 3. Υποσιτίζονται 6 στους 10 μαθητές της Αθήνας
  Τα δημοσιεύμα ypositismos-600×334 τα των τελευταίων ημερών για τον υποσιτισμό στα σχολεία επιβεβαιώνονται και από τα στοιχεία του Προγράμματος Σίτισης και Προώθησης Υγιεινής Διατροφής –ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο υλοποιείται από το 2012 από το Ινστιτούτο Prolepsis με κύρια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, προσφέροντας καθημερινά δωρεάν υγιεινά γεύματα σε χιλιάδες μαθητές σε ευπαθείς περιοχές όλης της χώρας.
  Με βάση στοιχεία που προκύπτουν από τα 64 σχολεία των πιο ευπαθών περιοχών του Δήμου Αθηναίων που συμμετείχαν στο Πρόγραμμα το σχολικό έτος 2013-2014, σχεδόν 25% των οικογενειών πλήττονται από πείνα, ενώ περίπου 60% αντιμετωπίζουν επισιτιστική ανασφάλεια.
  Παρατηρήθηκε επίσης ότι σε ποσοστό 61% των οικογενειών στα ανωτέρω σχολεία ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε από σύνταξη), ενώ σε ποσοστό 17% των οικογενειών κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.
  Επιπλέον, 11% των παιδιών δεν καλυπτόταν από κάποιο ασφαλιστικό ταμείο, ενώ 22% των οικογενειών είχε 3 ή περισσότερα τέκνα. Τέλος, σε ποσοστό 7% των οικογενειών υπήρχε διακοπή σύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά το προηγούμενο έτος για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της μίας εβδομάδας, ενώ 3% των οικογενειών δεν είχε ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι τη χρονική περίοδο που συμπλήρωσαν το ερωτηματολόγιο.
  Αντίστοιχα ήταν τα δεδομένα και για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας στις οποίες εφαρμόζεται το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Σύμφωνα με τα 42.727 ερωτηματολόγια που συμπλήρωσαν γονείς των μαθητών από σχολεία σε 23 νομούς της χώρας, 54% των οικογενειών αντιμετώπιζε επισιτιστική ανασφάλεια και 21% πείνα.
  Σε ποσοστό 40% των οικογενειών ο ένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα (είτε από εργασία είτε από σύνταξη), ενώ σε ποσοστό 13% κανένας από τους δύο γονείς δεν είχε εισόδημα.
  Σημαντική ένδειξη της επιτακτικής ανάγκης για σίτιση αποτελεί και ο αριθμός των αιτήσεων από σχολεία για συμμετοχή στο συγκεκριμένο Πρόγραμμα. Συνολικά έχουν υποβληθεί 1.053 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε 152.397 μαθητές, εκ των οποίων σήμερα σιτίζονται οι 15.520. Εκτιμάται ότι από τους μαθητές που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα περίπου οι μισοί βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας και σχεδόν το 60% κάτω από το όριο των εύλογων δαπανών διαβίωσης.
  Πιο συγκεκριμένα, κατά την περσινή σχολική χρονιά, σιτίζονταν καθημερινά 61.876 μαθητές 406 σχολείων. Εφέτος, έχουν ενταχθεί μέχρι στιγμής 150 σχολεία με 15.520 μαθητές, αριθμός που αντιστοιχεί στο 10% των μαθητών σχολείων που έχουν υποβάλει αίτηση να ενταχθούν στο Πρόγραμμα. Συνολικά, από το 2012 περισσότερα από 9.500.000 γεύματα έχουν διατεθεί από το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ σε δημόσια σχολεία όλης της χώρας, τα οποία επιλέγονται με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.
  Το Πρόγραμμα προσφέρει καθημερινά δωρεάν υγιεινά γεύματα στο σύνολο των μαθητών των σχολείων με στόχο την αντιμετώπιση της επισιτιστικής ανασφάλειας και της πείνας, και παράλληλα τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών τους.
  «Η κοινωνικοοικονομική κρίση αφήνει δυστυχώς έντονα τα σημάδια της και στην πιο ευαίσθητη πληθυσμιακή ομάδα, που είναι τα παιδιά» τονίζει η Καθηγήτρια και Διευθύντρια του Εργαστηρίου Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis κα Αθηνά Λινού, ενώ συνεχίζει «στόχος μας είναι η σίτιση να εφαρμοστεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, όπως συμβαίνει και στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών εξασφαλίζοντας τη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη.
  Σε αυτό απαραίτητη είναι η παρέμβαση της Πολιτείας. Παράλληλα, απευθύνουμε έκκληση και προς τους ιδιωτικούς φορείς να συνδράμουν για την ένταξη περισσότερων μαθητών στο Πρόγραμμα».
  Μέχρι σήμερα το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ στηρίζεται κυρίως στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Κατά το τρέχον σχολικό έτος, εκτός από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος που είναι ο Μέγας Δωρητής, το Πρόγραμμα στηρίζουν το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Πρόγραμμα «Είμαστε όλοι Πολίτες» που είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα με διαχειριστή Επιχορήγησης του Προγράμματος το Ίδρυμα Μποδοσάκη, το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η εταιρία ΑΒ Βασιλόπουλος, η ασφαλιστική εταιρεία MetLife, η Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ), ιδιώτες και ιδιωτικά σχολεία.
  Το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.
  Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα http://www.diatrofi.prolepsis.gr και σχετικά με το Ινστιτούτο Prolepsis την ιστοσελίδα http://www.prolepsis.gr

 4. Pingback: Φαντάσου δυστυχία | Gnorizo.gr

 5. Pingback: Φαντάσου δυστυχία | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>