Ευχές, βιβλίο και εκδηλώσεις

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι και ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας. Ελπίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν θα υποκύψει και ότι θα σταθούμε αξιοπρεπώς όλοι στο πλάι της για μια νέα αρχή και πορεία της χώρας και της ζωής μας εκτός αποικιοκρατικής ευρωζώνης και ανιστόριτης γερμανοκρατούμενης Ε.Ε., σας αφιερώνω το οπισθόφυλλο του νέου μου βιβλίου με τίτλο Αντί Στεφάνου, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες από την Εστία και σας ενημερώνω ότι θα βρεθώ στην Αθήνα για μια πρώτη συνάντηση και συζήτηση επ’ αυτού με τους αναγνώστες την Πέμπτη 19 Φλεβάρη στο βιβλιοπωλείο Μοβ Σκίουρος στην πλατεία Καρύτση καθώς και Δευτέρα-Τρίτη 23 και 24 Φλεβάρη στο θέατρο Μεταξουργείο στην παράσταση του Ανάμιση ντενεκέ. Καλά να μαστε και καλή αντάμωση.

Το οπισθόφυλλο του βιβλίου:

“Δεν ευδοκίμησε τελικά ως νεκροθάφτης στη θέση του Ευταξία ο Στέφανος ο Λαδικός. Μοναχά μία κηδεία πρόλαβε να διεκπεραιώσει και αυτή ήταν της μητέρας του. Διότι η Πάτρα, εκ του Κλεοπάτρα, Λαδικού, το γένος Κουμά, η επονομαζόμενη και Ξυλαγγούρω κάποτε, όταν ήταν ακμαία, υπό των ζηλοφθόνων γυναικών της μικράς νήσου, απεβίωσε αιφνιδίως σε ηλικία 66 ετών, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς σύμφωνα με τη γνωμάτευση του αγροτικού γιατρού, τρεις μόλις μέρες αφότου ανέλαβε καθήκοντα εντός νεκροταφείου ο μοναχογιός της. Έγειρε το κεφάλι της αριστερά σαν λαβωμένο πουλάκι, όπως καθόταν στο κατώφλι του σπιτιού της το απόγευμα της Δευτέρας 19ης Μαΐου και ξεψύχησε ήσυχα. Σαν να αποκοιμήθηκε γλυκά κάτω από τον ανοιξιάτικο ήλιο. Είχε και ένα απολύτως εμφανές όσο και αινιγματικό μειδίαμα στα χείλη της, το οποίο αν και κατά κόρον ερμηνεύτηκε ως αδιάψευστο τεκμήριο του ότι έφυγε από τη ζωή ικανοποιημένη, ίσως να ήταν τελικά μόνον επιτιμητικό αφού, όπως πικρόχολα αποφάνθηκε και ο περιπτεριούχος καπετάν Παράσχος Ψιλάκης κουνώντας πάνω κάτω το κεφάλι του απογοητευμένος από την απολύτως πλέον διακριτή κοινωνική της νήσου παρακμή, η μακαρίτισσα ίσως προείδε λόγω μιας πιθανής προθανάτιας έκλαμψης τα όσα αλλοπρόσαλλα επακολούθησαν την έξοδο αυτής”.

Πρόδρομος μιας μετακαταναλωτικής εποχής ή εντελώς ανισόρροπος ήταν τελικά ο νεκροθάφτης Στέφανος Λαδικός; Η κοινωνία του μικρού νησιού πάντως δεν μπόρεσε να αποδεχτεί τις δράσεις του εντός νεκροταφείου και τις απόψεις του περί σαρκίου των νεκρών, και έτσι τον απέπεμψαν σύντομα από το πόστο του.

Μια νουβέλα που αφηγείται με μπρίο τη σχάση ανάμεσα στο ιερό και το γελοίο, το σύστημα της τοπικής κοινωνίας και το οικοσύστημα της φυτοκοινωνίας.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Ευχές, βιβλίο και εκδηλώσεις

  1. Pingback: Ο «Ανάμισης Ντενεκές» του Γιάννη Μακριδάκη στο θέατρο | Crystalia Patouli --------------

  2. Καλησπέρα,θα ήθελα να ρωτήσω πότε θα βγει επίσημα στα βιβλιοπωλεία το καινούργιο βιβλίο Αντί Στεφάνου,γιατί το ψάχνω και δεν μπορώ να το βρω κάπου.Ευχαριστώ.

    • Το Αντί Στεφάνου θα κυκλοφορήσει περίπου στις 18-20 του μήνα, ευχαριστώ

      • Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,καλή επιτυχία εύχομαι και σε αυτό σου το έργο!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>