Μια πολιτική πρόταση

Μια σύγχρονη αριστερή κυβέρνηση εκτός από τα ζωτικά ζητήματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και της διευθέτησης του χρέους μέσω κουρέματος, της ανάσχεσης της πορείας εκποίησης της πατρίδας κλπ, θα πρέπει να είναι και εμπνευστική, πρωτοπόρα κυβέρνηση, η οποία θα ανοίξει νέους δρόμους ζωής για τους πολίτες της και θα οργανώσει δομές που θα εργαστούν επί της ριζικής αλλαγής πορείας της κοινωνίας.

Προσωπικά και για να μην μακρηγορώ απευθύνω επιγραμματικά πρόταση προς την Κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για την δημιουργία Σχολείων Αποεκπαίδευσης και Απλεπιστημίων, ένα σε κάθε Νομό της Ελλάδας και είμαι πρόθυμος να την αναπτύξω πλήρως αν υπάρχει ενδιαφέρον.

Επιγραμματικά αυτό σημαίνει ότι:

Θα δημιουργηθούν σε κάθε Νομό δομές οι οποίες θα λειτουργούν ένα κτήμα φυσικής καλλιέργειας, εντός του οποίου θα γίνονται διαρκή βιωματικά σεμινάρια για την συνειδητοποίηση του οικοσυστήματος, της φυσικής υπόστασης των ανθρώπων και του ρόλου τους μέσα σε αυτό πλάι στα άλλα όντα και τους φυσικούς πόρους. Σεμινάρια φυσικής καλλιέργειας, ζωής, διατροφής, ώστε να έρχονται τα παιδιά αλλά και κάθε ηλικίας άνθρωποι σε επαφή με τους σπόρους, με τα άλλα πλάσματα, με τη γη, με τους φυσικούς πόρους, να συνειδητοποιούν τη ανάγκη όχι μόνον εξοικονόμησης αλλά και καθημερινής αναπλήρωσης αυτών, να έρχονται επίσης σε επαφή με την φιλοσοφία της μη επέμβασης και του φυσικού τρόπου ζωής, να νιώθουν την Ευθύνη του καθενός προσωπικά για την ζωή του, για την υγεία του, για την πολιτική, για την ανθρωπότητα, για το οικοσύστημα, να απεγκλωβίζονται από τα στενά όρια του τεχνητού καταναλωτικού συστήματος και απελευθερώνονται μέσα στο άπλετο και αυθύπαρκτο οικοσύστημα, για να επαναστήσουμε το αξιακό μας σύστημα με τον επαναπροσανατολισμό ως προς τους πραγματικούς ορισμούς των όρων που αντιστράφηκαν εντός του χρηματοοικονομικού συστήματος π.χ. πλούτος, φτώχεια, ανάπτυξη, λιτότητα κλπ

Υποδομές δηλαδή που θα παράξουν μέσω διαρκών βιωματικών δράσεων τους επαναπροσανατολισμένους ανθρώπους της μετακαταναλωτικής εποχής.

Βέβαια για την σταδιακή μας μετάβαση στην μετακαταναλωτική εποχή απαιτείται και η οικονομική υποστήριξη των πολιτών με τομές στο φορολογικό, κατάργηση όλων των άμεσων φόρων και επιβολή μόνον αναλογικού έμμεσου φόρου κατανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών.

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Μια πολιτική πρόταση

  1. Pingback: Συγχαρητήρια, ευχές, και προτάσεις για τη νέα κυβέρνηση | Crystalia Patouli --------------

  2. Pingback: Συγχαρητήρια, ευχές, και προτάσεις για τη νέα κυβέρνηση | Crystalia Patouli --------------

  3. προτάσεις εφικτές ..ακόμα και για ανθρώπους που θέλουν να φκειάξουν ένα δικό τους λαχανόκηπο στο οικόπεδό τους ή στο μπαλκόνι τους, να μάθουν τον σωστό τρόπο καλλιεργειας,,εντελώς φυσικό και με παραδοσιακούς σπόρους….αυτό και μόνον σαν απασχόληση δημιουργική..που θα γεύεται κάποιος το αποτέλεσμά της,χωρίς μεσολαβητές…χωρίς φάρμακα..με τον απόλυτο έλεγχο του…αξίζει πολλά…όσα και η ζωή του….επί το έργον λοιπόν…εμείς το κάνουμε στην οικογένεια…και έχουμε και τις κοτούλες μας..τα αυγά μας…και τρώει και πολύς ακόμη κόσμος..από αυτόν…το καλοκαίρι ετοιμάζω τα υπόλοιπα προϊόντα για τον καταψύκτη….και έχω μέχρι να βγούν τα καινούργια προϊόντα…αυτά καλή επιτυχία και σε σας….όλους..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>