Αμφιθυμία

Ξύπνησα σήμερα με αμφίθυμη διάθεση. Αφενός επειδή δεν θα ξαναδώ τις φάτσες των θλιβερών ακροδεξιών να μου κουνάνε το δάχτυλο και επειδή κάναμε ως κοινωνία ένα μικρό βήμα σε μια νέα εποχή, αφετέρου όμως επειδή το νησί που ζω έβγαλε τα μεγαλύτερα ποσοστά νδ και επειδή φυσικά έχω και τις αμφιβολίες μου για την αριστερά που εμπεριέχει τόσα παλαιά και φθαρμένα πολιτικά πρόσωπα και νοοτροπίες του παρελθόντος δικομματισμού μέσα της και στους ψηφοφόρους της.
Το μόνο συγκεκριμένο που νιώθω και μπορώ να πω, είναι ότι σίγουρα έχουμε μπει σε μια νέα εποχή και ότι αν αυτή η Αριστερά δείξει ότι έχει τσαγανό να προβεί σε ριζικές αλλαγές και διάθεση να κάνει ουσιαστικό άνοιγμα σε χώρους και ιδέες που ως τώρα δεν έχει αγκαλιάσει, κανείς μας δεν έχει το δικαίωμα να αρνηθεί την πρόσκλησή της για ευρεία συνεργασία και να συνταχθεί στον αγώνα της.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>