Λόγοι

Υπάρχουν δυο λόγοι για να ψηφίσω Σύριζα. Ο ένας για να πάρουν πόδι οι ακροδεξιοί και ο άλλος για να δώσω μια ευκαιρία στην λεγόμενη αριστερά να διαχειριστεί τις υποθέσεις μας.

Υπάρχουν τέσσερις λόγοι για να μην ψηφίσω Σύριζα:

Πρώτος η υποκρισία. Ο Τσακαλώτος και ο Σταθάκης που έχουν επενδύσεις στις πολυεθνικές του θανάτου. Ο Φίλης που λογοκρίνει άρθρα στην Αυγή. Ο Αρβανίτης που κάνει φιλικές κουβέντες στο μικρόφωνο του σταθμού με αμόρφωτα τσουτσεκάκια του δήθεν καλλιτεχνικού. Χίλια δυο άλλα παρόμοια και άλλοι τέτοιοι που δεν είναι δυνατόν να απαριθμήσω εδώ.

Δεύτερος η ανεπάρκεια. Των υποψηφίων βουλευτών. Γνωρίζω πολύ καλά όλους όσους κατεβαίνουν στην περιφέρειά μου, γνωρίζω και πολλούς ακόμη από την Αθήνα. Μία ή δύο είναι οι περιπτώσεις που έχουν μόρφωση ουσιαστική και κάποιο βάθος σκέψης.

Τρίτος η αναξιοπρέπεια. Οι σαλταδόροι πολιτευτές, όχι μόνο τώρα αλλά και το 2012.

Τέταρτος η επίσημη παραδοχή του προφίλ του κόμματος. Η σημειολογία που εκφράζει ο επικεφαλής του Επικρατείας, ως μίας περασμένης γενιάς άνθρωπος που δεν μπορεί να εμπνεύσει την αλλαγή πορείας όσο και αν αμφισβητεί επιστημονικά το ήδη υπάρχον καθεστώς, ότι μέχρι εκεί φθάνει δηλαδή η ικανότητα και η πρόθεση του κόμματος, ότι τους ανθρώπους, οι οποίοι έχουν ήδη πάει παρακάτω την σκέψη και την ζωή τους και έχουν ήδη μπει στην μετακαταναλωτική εποχή της ανθρωπότητας δεν τους θέλει μαζί της αυτή η Αριστερά, όχι λόγω άγνοιας διότι το γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν και μάλιστα σε μεγάλο αριθμό, ύστερα από τόσα εγχειρήματα, κοινότητες, φεστιβάλ, φόρουμ, άρθρα, διαλέξεις κλπ αλλά επειδή δεν ενδιαφέρεται για τέτοια και για τέτοιους, τους σνομπάρει, τους πολεμάει κιόλας διότι δεν μπορεί να τους καπελώσει και εν τέλει προτιμά να κολακεύει μάζες και να βαυκαλίζεται ότι αυτοί δεν υπάρχουν.

Be Sociable, Share!

7 thoughts on “Λόγοι

 1. Σου προτείνει να καθίσεις να αναλογιστείς το ισοζύγιο θετικών/αρνητικών λόγων για κάθε κόμμα που σε ενδιαφέρει και να επιλέξεις εκείνο με τους λιγότερους αρνητικούς. Θετικό ισοζύγιο εγώ δεν βρίσκω σε κανένα. Από εκεί και πέρα όταν κάποιος σκέφτεται φωναχτά για να σε προβληματίσει εσύ γιατί επιμένεις να ζητάς μασημένη τροφή;

  • Προφανώς γιατί δεν βρίσκω λύση στο πρόβλημα και επίσης δεν μου φαίνεται λογικό να ψηφίζω αρνητικά ή μάλλον παθητικά ισοζύγια. Μάλλον θα πάρω τα βουνά και σε τούτες τις εκλογές κι ας θέλω να ψηφίσω.

 2. kai ο πρώτος κι ο δεύτερος δεν αντέχονται συν το ότι οι “πελάτες” δεν το κρύβουν πως περιμένουν εναγωνίως την σειρά τους…

  • Να δείς που έχει δίκιο ο ΓΜ πως θέλω μασημένη τροφή. Ποιός είναι ο πρώτος κι ο δεύτερος και ποιοί οι πελάτες;

 3. Γιάννη καλησπέρα,

  συμφωνώ με αυτά που γράφεις.

  Εγώ έχω αποφασίσει να ψηφίσω συριζα αν και είμαι παιδί των πλατειών και πιστεύω στην άμεση δημοκρατία, την αποανάπτυξη και στον ριζοσπαστισμό πράγματα που απέχουν πάρα πολύ από την αυτοαποκαλούμενη “ριζοσπαστική αριστερά”.

  Βάζω κάτω και γω τα συν και τα πλην και παρά το γεγονός πως το ισοζύγιο είναι αρνητικό δεν μπορώ να παραβλέψω κάποια πράγματα που αν γινουν θα είναι μια ανακούφιση για τη συνείδησή μου.

  Το βασικότερο είναι η αντιμετώπιση των μεταναστών. Θελω να ελπίζω πως μια κυβέρνηση σύριζα θα κλείσει τα κολαστήρια και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του “Ξένιου Δία”.
  Θέλω να πιστεύω πως το Λιμενικό θα σπεύδει να διασώσει μετανάστες και όχι να τους πνίγει όπως στο Φαρμακονήσι και πόσες άλλες περιπτώσεις που δεν γνωρίζουμε.
  Θέλω να πιστεύω πως δεν θα ξαναακούσω τη λέξη “λαθρομετανάστης” από κυβερνητικό στέλεχος.
  Θέλω να πιστεύω πως θα δοθούν χαρτιά σε αυτούς τους ανθρώπους να μπορέσουν να ξεκινήσουν μια νέα ζωή στην χώρα μας. Νιώθω ντροπή και μεγάλη λύπη που ζω σε μια χώρα που ασκεί αυτή την πολιτική απέναντι σε συνανθρώπους μας.

  Ένας δεύτερος λόγος είναι πως προτιμώ να έχω απέναντι στις διεκδικήσεις μου μια κυβέρνηση που τουλάχιστον έχει σκεφτεί πάνω σε θέματα άμεσης δημοκρατίας, ελευθερίας, αποανάπτυξης, αντεξουσίας κτλ.
  Προτιμώ δηλαδή μια κυβέρνηση που δεν θα κάνει ντου σε καταλήψεις, που θα αφοπλίσει(;) τα ματ, που θα δείχνει ανοχή σε εγχειρήματα σαν αυτά που περιγράφεις και ας υποκρίνεται πως δεν υπάρχουν, παρά μια κυβέρνηση που τα στοχοποιεί.

  Τελος ναι υπάρχουν αρκετοί σαλταδόροι και πάρα πολλοί ανεπαρκείς. Εγώ θα επιλέξω από αυτούς που έχουν βαθμό γνωσης.

  Σε κάθε περίπτωση μια κυβέρνηση σύριζα διαβλέπω πως θα είναι μια “αριστερή” παρένθεση.
  Είναι χρέος μας να χτίσουμε το κίνημα που θα την διαδεχθεί και θα βαζει στο προσκήνιο όλα αυτά που αναφέρεις και κάνεις πράξη καθημερινά. Είναι χρέος μας γιατί αν δεν το κάνουμε μετά από αυτην την παρένθεση θα έρθουν μαύρες μέρες.

  Να είσαι καλά και δυνατός για να συνεχίζεις να μας δίνεις ώθηση να πιστεύουμε σε έναν άλλο κόσμο. Το χρειαζόμαστε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>