Εκλογική κρησάρα

Αυτές οι εκλογές θα είναι οι πλέον ευκρινείς από όλες όσες έλαβαν χώρα κατά τα χρόνια της λεγόμενης μεταπολίτευσης. Θα δούμε πεντακάθαρα πόσο τοις εκατό των Ελλήνων πολιτών είναι:
α) μαζόχες, νοικοκυραίοι, ιδιοτελείς και υποκριτές πατριδοκάπηλοι, θύματα εκ πεποιθήσεως ψηφίζοντας τον Σαμαρά και τον ακροδεξιό εσμό των αμόρφωτων που σέρνει
β) πολιτικοί απατεώνες ψηφίζοντας το χοντρό πασόκ
γ) πολιτικά και διανοητικά καθυστερημένοι ψηφίζοντας το λεπτό πασόκ
δ) επικίνδυνα ανιστόρητοι και ασυνείδητοι ψηφίζοντας ναζί
ε) τυχοδιώκτες σαλταδόροι σταυροδοτώντας τον κάθε γελοίο που πήρε μεταγραφή σε άλλο κόμμα
στ) παλαιοαριστεροί που έχουν να κάνουν upd από την εποχή του Λένιν τουλάχιστον, ψηφίζοντας τα γνωστά
ζ) παραιτημένοι από την ζωή και την πολιτική ψηφίζοντας τον μπάρμπα φώτη
θ) γλίτσες που επιπλέουν σε ρυπαρά ποτάμια καθώς και εντελώς ανόητοι φιγουρατζήδες της ζωής
Όλοι οι υπόλοιποι, όσοι δεν θα απέχουν της ψήφου, θα είναι είτε πολίτες που πιστεύουν πραγματικά ότι ο Σύριζα μπορεί να σώσει την παρτίδα και την πατρίδα, είτε θα είναι εγκλωβισμένοι εντός του πολιτικού αυτού συστήματος που τους αναγκάζει να κάνουν έκπτωση συνείδησης για να γλιτώσουν από τους ακροδεξιούς της απαξίας, οπότε θα ψηφίσουν σύριζα, το κόμμα που εμπεριέχει φυσικά μεταξύ άλλων και όλους σχεδόν τους παραπάνω, την κάθε κατηγορία και από λίγο.
Στην αμέσως επόμενη πολιτική περίοδο θα γίνει ξεκαθάρισμα και σε αυτή την τελευταία ευρεία κατηγορία των ψηφοφόρων του Σύριζα…

Be Sociable, Share!

4 thoughts on “Εκλογική κρησάρα

  1. Aκριβως ετσι οπως τα λες ειναι. Σωστες επισημανσεις με ξεκαθαρο νοημα και ακριβη στοχο.
    Καλη δυναμη σε ολους!!

  2. χαχα! το διαβάζω και γελάω..”να’σαι καλά” και αμέσως σκέφτομαι οτι αν εβλεπες πίσω απ’την οθόνη θα κοίταζες τζαναμπέτικα και θα έλεγες ”γελάς?” Πολύ συμπυκνωμένα και εύστοχα τα έγραψες πάλι. Και έτσι ξεκάθαρα οπως τα διαβάζω μου ‘ρθε μια γεύση οτι όλοι αυτοί που παραστείς με ένα γράμμα, μοιάζουν τόσο πολύ (μέσα στο συμβιβασμό τους) Μακάρι να μπορέσει καθένας να είναι λίγο καλύτερος, λίγο προς το αξιοπρεπής..

  3. Pingback: Εκλογική κρησάρα | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

  4. Δηλαδή πας μη ξεκαθαρισμένος που δεν πιστεύει πραγματικά πως ο συριζα μπορεί να σωσει την πατρίδα, είναι είτε κάτι απ’ ολαυτά τα πολύ “τιμητικά” που αναφέρεις παραπάνω, είτε (στην καλύτερη περίπτωση) κάτι σαν κακομοίρης που ψηφίζει το σωτηριώδες κίνημα του σύριζα χωρίς την ουσιαστική επίγνωση της δυναμικής του.
    Ο λαός όμως (αν τον σέβόμαστε και τον ακούμε ως λαό και όχι ως καταμετρηθέντες ψήφους) έχει πάρα πολλά παραπάνω να πει και να υποδείξει ψηφίζοντας ολαυτά τα εκ πρώτης όψεως αντικειμενικά και θεωρητικά απαράδεκτα που αναφέρεις. Ο λαός (ως καθολική έννοια ενός ΣΥΝΟΛΟΥ ανθρωπίνων προσώπων) εξ ορισμού ασφαλέστερα πιό σοφά και ορθά αποφαίνεται για τα κοινά, απότι ο κάθε μεμονωμένος σοφός όσο μεγάλος και έμπειρος και χαρισματούχος κι αν είναι. Που σημαίνει πως το αποτέλεσμα των ψήφων του λαού δεν μπορεί να το προσεγγίζει κανείς με αυτού του είδους την υπεραπλουστευτική λογική, γιατί μοιραία ουσιαστικά αδικεί και τον ίδιο τον λαό αλλά και το βασικότερο προνόμιο της δημοκρατίας, να εμπνέεται η πορεία της πολιτείας από την ετυμηγορία του. Κι αυτή η ετυμηγορία νομίζω ότι διαβάζεται μόνο άμα σκύψουμε και ψάξουμε το ΓΙΑΤΙ ο λαός ψηφίζει αυτά που περιγράφεις παραπάνω, αντιμετωπίζοντάς τον με πνεύμα μαθητείας κι εμπιστοσύνης προς τον ίδιο και την ετυμηγορία του και όχι ωσεί ειδημονέστεροι και σοφότεροι.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>