Ασυνειδητότητα των ανθρώπων

Ο μόνος λόγος για τον οποίον μας δόθηκε το μοναδικό δώρο της ζωής, είναι για να μετάσχουμε κι εμείς για κάποιο διάστημα του Θαύματος. Να δούμε, να γευτούμε, να νιώσουμε το Μεγαλείο γύρω μας. Να συμβιώσουμε αρμονικά με τα άλλα πλάσματα, να γίνουμε κι εμείς μέρος του Κόσμου αναπόσπαστο.

Απογευματινή βόλτα στην εκβολή του χείμαρρου. Όλα ήρεμα και κρύο τσουχτερό, ένας ήλιος με δόντια. Τα αγριοπούλια μαργωμένα μες στις καλαμιές και ο Μάρτης να τα μυρίζει από μακριά, δε μπορεί να πλησιάσει, φοβάται να μη βραχούν τα πατούσια του!
Ξάφνου, να ένα αυτοκίνητο. Πλησιάζει με ταχύτητα από τη μεριά του παρόχθιου χωματόδρομου. Σταματά κοντά στην εκβολή, βγαίνει από το παράθυρο του συνοδηγού μια καραμπίνα κι αρχίζει να πυροβολεί τυφλά μέσα στις καλαμιές. Τα πουλιά τρομάζουν και πετούν ολόγυρα. Κάποια προφανώς δε γλύτωσαν, έπεσαν μες στα παγωμένα νερά.
Το αυτοκίνητο με τους δύο τύπους κάνει αναστροφή και φεύγουν όπως ήρθαν, γρήγορα, όπως οι “τρομοκράτες”. Ούτε νοιάστηκαν αν σκότωσαν, τι σκότωσαν, τι απέγινε εκεί μετά το πέρασμά τους. Προφανώς δεν είδαν αυτό για το οποίο κατέφθασαν εκεί π.χ. κάποιο κοπάδι ταλαίπωρες και παγωμένες πάπιες, που ίσως να είχαν κατέβει για ξεκούραση στου χείμαρρου την εκβολή και για να μη φύγουν άπρακτοι, είπαν να σύρουν μερικές τουφεκιές τυφλές μες στα καλάμια. Να σκοτώσουν αθώες, ανυποψίαστες και ανυπεράσπιστες ψυχές, έτσι, επειδή είναι οι ίδιοι ασυνείδητοι.


Κάποιοι άλλοι παρόμοιοι χθες σκότωσαν τόσους ανθρώπους στο Παρίσι. Δεν απέχουν διόλου οι μεν από τους δε, είναι απλά η εξέλιξη της ασυνειδητότητας των ανθρώπων, της ανθρωπότητας των ασυνειδήτων.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>