Κυβέρνηση της Αριστεράς

Επαναδημοσιεύω άρθρο μου γραμμένο προ μία εβδομάδα, σχετικό με την κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία επιβάλλεται όχι μόνο να έρθει αλλά και να επιτύχει. Διότι αν δεν έρθει, γνωρίζουμε πολύ καλά τι μας περιμένει και αν δεν επιτύχει, αυτό που θα μας περιμένει δεν μπορούμε να φανταστούμε τι θα είναι. Διότι απλώς εντός των νεοφιλελεύθερης αγοράς πολιτικών, το μέλλον είναι το αδιανόητο του παρόντος.

Κυβέρνηση της Αριστεράς

“Όποιος έχει την δυνατότητα να παρακολουθεί όσο το δυνατόν από ανεξάρτητες πηγές ενημέρωσης και να επεξεργάζεται λογικά τα δεδομένα της συνθήκης, την οποίαν βιώνουμε αυτή την εποχή, τα βασικότερα των οποίων είναι η αδιάλλακτη στάση των δανειστών και η εμμονή τους σε νέα ισοπεδωτικά μέτρα, δεν μπορεί παρά να δει τα εξής ενδεχόμενα για το άμεσο μέλλον:

1. Οι δωσιλογικές κυβερνήσεις οι οποίες εγκλώβισαν τη χώρα στις δανειακές συμβάσεις, στα μνημόνια και στο αγγλικό δίκαιο, μετακυλίοντας το χρέος που δημιούργησαν οι πολιτικές τους στις πλάτες των πολιτών, οι οποίοι βεβαίως δεν είναι άμοιροι ευθυνών, θα συνεχίσουν να υφίστανται με υπερψήφιση ΠτΔ από τους απαραίτητους φιλοτομαριστές με δήθεν θεωρητικό υπόβαθρο, ώστε να ολοκληρώσει κατόπιν το έργο της.

2. Η Αριστερά θα έρθει στην κυβέρνηση κατόπιν εκλογών λόγω αδυναμίας εκλογής ΠτΔ, οπότε θα βρεθεί εξαρχής αντιμέτωπη με την αδιαλλαξία και την σκληρή στάση των δανειστών και μάλιστα έχοντας πολύ λίγο χρόνο στην διάθεσή της ώστε να αλλάξει πλεύση.

Επειδή το πρώτο ενδεχόμενο μού είναι προσωπικά τελείως αδιάφορο προς σχολιασμό λόγω του ότι αφενός το έργο το έχουμε ματαδεί πολλές φορές, αφετέρου δε διότι απαξιώ να ασχολούμαι με αμόρφωτους και μηδενικής συναισθηματικής τουλάχιστον νοημοσύνης, παρωχημένους πολιτικάντηδες, θα πω λίγες σκέψεις επί του δεύτερου σεναρίου.

Βασικά την Αριστερά την αναγράφω στο παρόν άρθρο δίχως εισαγωγικά μόνο και μόνο διότι είναι όντως αριστερότερα σε σχέση με την ακροδεξιά που κυβερνάει μεταλλάσσοντας τα προσωπεία της επί πέντε τουλάχιστον έτη, παρόλο που τρέφει στον κόρφο της κι αυτή κάθε είδους όμοιο με τους δεξιούς πολιτικάντη, από επενδυτές σε πολυεθνικές του θανάτου και της απόλυτης καταστροφής του οικοσυστήματος μέχρι ρηχούς τω πνεύμα αδιάφορους αλλά και μέχρι γελοίους, οι οποίοι εξευτελίζουν αγώνες και αγωνιστές, θέλω όμως να ελπίζω ότι όταν θα έρθει η στιγμή της τελικής αναμέτρησης με την κρίση και το αδιέξοδο, θα χαράξει πορεία διαφορετική, πορεία αξιοπρέπειας και όχι αναξιοπρεπούς και προδοτικής αναδίπλωσης όπως ο προκάτοχος αυτής πρωθυπουργός το ίδιο κιόλας βράδυ των εκλογών, οπόταν και έπαθε, προφανώς εκ της κωλοτούμπας αποκόλληση αμφιβληστροειδούς.

Με δεδομένο λοιπόν ότι η Αριστερά θα βρεθεί αμέσως εμπρός στο αδιέξοδο, θα πρέπει κατά την άποψή μου να προβεί σε κάποιες ενέργειες, τις οποίες όμως επιβάλλεται να γνωστοποιήσει από πριν τις εκλογές στον ελληνικό λαό ώστε να λάβει την εντολή για αυτές, έστω και ως πλαν μπι, που λένε οι καπιταλιστές.

Αυτές οι ενέργειες, οι οποίες θα πρέπει εκκινήσουν ταυτόχρονα και άμεσα δεν είναι άλλες από:
1. Καταγγελία και ακύρωση όλων των αποφάσεων των τελευταίων ετών οι οποίες έθεσαν την χώρα υπό την ομηρεία της Τρόικας και των μνημονίων, του αγγλικού δικαίου, ήτοι τις αποφάσεις ένταξης και αποδοχής δανείων καθώς και μεσοπροθέσμων κλπ, οι οποίες δεν υπερψηφίστηκαν από τα 2/3 της Βουλής, ούτε είχαν τεθεί προεκλογικά στον ελληνικό λαό από τις υποψήφιες κυβερνήσεις ώστε να νομιμοποιηθούν κατόπιν, άνευ δημοψηφίσματος να τις λάβουν και να τις εφαρμόσουν. Κάτι τέτοιο θα συνεπάγεται βεβαίως και μονομερή διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, το οποίο ούτως ή άλλως δημιουργήθηκε κάποτε για να κατασκευάσει πελάτες των κάθε είδους βιομηχανιών της δύσης, νέες αγορές προς εξαγωγή των προϊόντων τους άρα το χρήμα επέστρεψε πάλι στις οικονομίες αυτές σχεδόν στο σύνολό του εκτός ίσως από τις μίζες.

2. Άμεση χρήση κάθε διαθέσιμου οικονομικού πόρου αλλά και κάθε πόρου που θα εισπραχθεί από την φορολόγηση του μεγάλου κεφαλαίου προς ανακούφιση της κοινωνικής και ανθρωπιστικής κρίσης που διέρχεται η χώρα.

3. Απόδοση δικαιοσύνης με ό,τι σημαίνει αυτό για όσους όλα αυτά τα χρόνια προέβησαν σε πολιτικές ενέργειες ή παραλείψεις που ενέχουν ευθύνες ποινικές, αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος στην χώρα, παράδοση στην δικαιοσύνη όλων όσων καταχράστηκαν χρήματα του ελληνικού λαού και βρίσκονται σε διάφορες λίστες αναγεγραμμένοι και προστατευμένοι ως τώρα.

4. Χάραξη νέας πολιτικής μακροπρόθεσμου σχεδιασμού με επανάστηση του αξιακού συστήματος των πολιτών και της χώρας, με επανακαθορισμό του ορισμού του πλούτου βασικά, τον οποίον αποτελούν οι φυσικοί πόροι της χώρας και όχι το χρήμα των αγορών. Μόλις επανακαθοριστεί ο πλούτος και οι αξίες μας, θα ανοίξουν οι δρόμοι για τις άλλες πολιτικές, αυτές της σμίκρυνσης και όχι πλέον του καταστροφικού γιγαντισμού, αυτές του σεβασμού στη ζωή, στη φύση και στα έργα των ανθρώπων, αυτές της αποαστικοποίησης και του αντικαταναλωτισμού, αυτές της δημιουργίας ενός μεγάλου αναπτυξιακού μετώπου αποτελούμενου από πολλά μικρής και μέσης κλίμακας αναπτυξιακά έργα σε κάθε τόπο, σε κάθε μικρό παράδεισο αυτής της πατρίδας.

Το νόμισμα, είτε είναι το ευρώ είτε οποιοδήποτε άλλο δεν αποτελεί πλούτο από μόνο του, απλά απαριθμεί αυτόν. Πλούτο αποτελούν οι άνθρωποι, οι φυσικοί πόροι, η ενέργεια, η ίδια η χώρα την οποίαν κλέβουν από τους μελλοντικούς κατοίκους της εδώ και χρόνια αδίστακτοι και αναίσχυντοι πολιτικοί και την παραδίδουν στους εντολείς τους, στον γιγαντισμό και στο ανήθικο και καταστροφικό κεφάλαιο των αγορών.

Μια κυβέρνηση Αριστεράς χωρίς εισαγωγικά επιβάλλεται λοιπόν βραχυπρόθεσμα να αναχαιτίσει την ανθρωπιστική κρίση, να αμφισβητήσει το σύστημα και να φέρει δικαιοσύνη στη χώρα, μεσοπρόθεσμα δε να αλλάξει όραμα, ορισμούς και όρους πολιτικής.

Be Sociable, Share!

One thought on “Κυβέρνηση της Αριστεράς

 1. Φιλε μου Γιαννη

  Ελπιζω να μην εχεις πιστεψει οτι η αριστερα θα προβει σε ολες αυτες τις ενεργειες. Σιγουρα θα δουμε μια οσκαρικη θεατρικη παρασταση με στοχο να πεισουν τον κοσμο που θα τους ψηφισει οτι προσπαθουν για την αλλαγη.

  Η δικη μου εκδοχη εχει ως εξης

  1. Εικονικη διαπραγματευση με την τροικα, με μικρες υποχωρησεις ανευ αξιας απο την τροικα προκειμενου να στηριξουν τη νεα κυβερνηση. Μην ξεχναμε επισης οτι ολες σχεδον οι οριζοντιες παρεμβασεις ηταν αποφασεις της ελληνικης κυβερνησης ανεξαρτητα πως τις παρουσιαζαν και ειχαν σκοπο να αποτρεψουν ριζικες μεταρυθμισεις στον δημοσιο τομεα εις βαρους του ιδιωτικου τομεα. Αντιστοιχες αποφασεις θα επαιρνε και οποιαδηποτε αλλη κυβερνηση και ποσον μαλλον της αριστερας. Θα υπογραψουν τελικα νεο μνημονιο με τη διαφορα οτι θα ψηφιζεται και απο τη σημερινη κυβερνηση. Ο συριζα δεν μαζευει τις απαραιτητες ψηφους απο τους βουλευτες του γιατι δεν θα μπορει να τους ελεγξει. Πολλους βεβαια απο αυτους θα τους ενταξει γρηγορο στους κολπους του το συστημα τις μιζας και των εξυπηρετησεων. Οι οποιοι ιδεολογοι θα παραμεινουν αλλα αυτοι ειναι αχρηστοι για να διοικησουν.

  2. Αδυναμια φορολογησης του μεγαλου κεφαλαιου αφου δεν υπαρχουν οι δομες και οι ανθρωποι που θα το εξυπηρετησουν. Και τι εννοουμε μεγαλο κεφαλαιο. Αυτο που δεν δηλωνουν οι ελληνες και πολλοι απο αυτους να εμφανιζονται ως δηθεν μεροκαματιαρηδες και υποστηρικτες της αριστερας. Μα οι περισσοτεροι απο αυτους αναμενουν επιστροφη στην προ τροικα καταστασης για να συνεχισουν να τρωνε απο το χοντρο και ανικανο δημοσιο. Το πολυ μεγαλο κεφαλαιο δεν αγγιζεται αφου αυτο δινει δουλεια στην εργατια, και χρηματοδοτει το συστημα. Μαλλον θα την πληρωσουν παλι αυτοι που τα δηλωνουν ολα και αυτοι οι λιγοι, τα στελεχη των πολυεθνικων αλλα και ελληνικων επιχειρησεων, που καταφεραν να εξελιχθουν επαγγελματικα, οι δηθεν πλουσιοι με μισθους ανω των 100000 οπου η αμεση φορολογηση τους ξεπερναει το 50%.

  3. Για την αποδοση ευθυνων τιποτα δεν θα γινει γιατι δημιουργειτε δικαστικο προηγουμενο, και οι κυβερνησεις και το συστημα δεν θελουν να υπαρχει.

  4. Αποκρατικοποιησεις. Αντιδρα ο συριζα στις αποκρατικοποιησεις. Γιατι εχει γινει καποια σημαντικη ως τωρα με εξαιρεση του οπαπ, οπου βεβαια οι νεοι ιδιοκτητες του εδωσαν δουλεια σε πολυ και ικανο κοσμο απο τον ιδιωτικο τομεα. Μα καμια κυβερνηση δεν θελει τις αποκρατικοποιησεις ανεξαρτητα τι δηλωνουν δημοσιως. Δημοσιες εταιρειες σημαινει ελεγχο των ψηφων ανεξαρτητα αν ζημιωνεται ο Ελληνας, μαλλον λαθος το ειπα, αν την πληρωνουν οι υπαληλλοι του ιδιωτικου τομεα, δεν πειραζει ομως. Μα αυτη ειναι η πραγματικη εργατια.

  Για το δικο σου νουμερο 4, για χαραξη νεου μακροπροθεσμου σχεδιασμου, η ιδια η λεξη ‘μακροπροθεσμου’ που χρησιμοποιησες ακυρωνει τη εφικτοτητα της επιθυμιας σου αλλα και δικης μου. Δεν υπαρχει αυτη η λεξη στο ελληνικο πολιτικο συστημα.

  Σου ευχομαι μια Καλη χρονια και ο χιονιας να μη σου καψει τα φυτα σου που με τοσο κοπο δημιουργησες.
  βαγγελης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>