Η ύστατη ώρα

Ο βόρβορος αναταράσσεται λόγω του ότι οι δυσώδεις πολιτικοί εκπρόσωποι των καταναλωτών προσπαθούν απεγνωσμένα να διασώσουν τα τομάρια τους την ύστατη ώρα της πολιτικής τους υπόστασης.

Θα είναι ακόμη πιο δυσώδεις και θλιβεροί όταν καταφθάσει, οσονούπω, για τον καθένα και η ύστατη ώρα της φυσικής του υπόστασης, την οποίαν προφανώς και απολύτως εμφανώς έχουν εδώ και χρόνια λησμονήσει, κοιτάζοντας αφ’ υψηλού την ζωή, τον άνθρωπο και όλα τα άλλα πλάσματα, ως κλασσικοί αμόρφωτοι και υπέρμετρα ανόητοι, θεωρούντες εαυτούς σπουδαίους και υπεράνω όλων επειδή κατέχουν δήθεν δύναμη εκ θέσεως πολιτικής ή συσσώρευσης κουπονιών χρηματικών.

Παρακολουθούμε, αυτόν τον καιρό της πλήρους κατάρρευσης των πάντων, τον επίσημο και δημόσιο εξευτελισμό τού ούτως ή άλλως ευτελούς εξ ορισμού αξιακού συστήματος, το οποίο συμπαρασύρει μαζί του κάθε μικρόνου ανθρωπάκι- πολιτικάντη καταναλωτή του συρμού που το ενσαρκώνει.

Αναμείνατε εξελίξεις και άλλες πολύ σύντομα. Μόνον ο θάνατος αλλάζει τις γενιές των ανθρώπων και τις ιστορικές περιόδους της ανθρωπότητας επί της γης.

Νομοτελειακά, όποιος ασχολείται καθημερινά με το χρήμα, όποιος άλλη μέριμνα δεν ασκεί παρά μονάχα σπαταλάει ενέργεια για να το αποκτήσει, να το συσσωρεύσει, να το κυκλοφορήσει, να το κρύψει από λογαριασμό σε λογαριασμό και από τράπεζα σε τράπεζα, να εξαγοράσει συνειδήσεις και ανθρώπους ως εμπορεύματα, να εξαγοραστεί, όποιος το προσκυνάει και το σκέφτεται ολημερίς σαν θεό και όχι σαν εργαλείο, πεθαίνει πλήρης τρόμου, λόγω του ότι έχει χάσει ήδη τη ζωή απασχολούμενος με τόσα άλλα ανούσια και τοξικά πλην αυτής, έχει δε θρέψει και ποτίσει εαυτόν με τόσα απορρίμματα υλικά, νοητικά και συναισθηματικά αγορασμένα με το ίδιο αυτό το χρήμα, ώστε δεν το πιστεύει το ξαφνικό άγγελμα πως η ζωή του, η δική του μοναδική ζωή και ύπαρξη τελείωσε, τέρμα, πάπαλα, ούτε τα κουπόνια, με οποία τόσα χρόνια έπαιζε, τον σώζουν πια, ούτε οι θέσεις εξουσίας επί της ζωής των άλλων ανθρώπων και πλασμάτων καθιστούν αθάνατο και άτρωτο το σάπιο του σαρκίο καθώς και το αρρωστημένο και κενό, παρ’ όλες τις σπουδές σε ανώτατα ιδρύματα των αγορών κρανίο του, το μόνο που ίσως μπορεί να πιστέψει την ύστατή του ώρα πια, αναξιοπρεπής και θλιβερός επαίτης της ζωής ως έχει καταντήσει, είναι ότι τόσα χρόνια αυτοκτονούσε μέρα με την ημέρα ενώ ήταν βέβαιος ότι ζει και ότι εξουσιάζει…

Be Sociable, Share!

3 thoughts on “Η ύστατη ώρα

 1. Η τελευταία παράγραφος ρε συ Γιάννη.

  Αυτή η τελευταία παράγραφος είναι που γυρνάει καθημερινά σου νου μου τα τελευταία χρόνια και με βασανίζει.

  Να ‘σαι καλά.

 2. Την ύστατη ώρα…

  Όταν κοιτάζω δεξιά
  με πιάνει πόνος στην καρδιά
  γραβάτες, πρόβατα, σωροί από κόμματα
  νεκροταφεία ιδεών
  και κομματόσκυλα σαν τα μαντρόσκυλα
  στα εκτροφεία οπαδών.

  Όταν κοιτάζω αριστερά
  με πιάνει πόνος στην καρδιά
  καθένας μόνος του αυτός κι ο δρόμος του
  διαμαρτυρία περιωπής
  κι όταν τελειώνουμε
  μαζί πληρώνουμε
  την ήττα της συγκομιδής.

  Τηλεόραση, ασφαλίτες, Πασόκοι και φασίστες
  κι ένας λαός που ξεψυχά…
  την ύστατη ώρα ας έρθει μια μπόρα
  για να ξεπλύνει τη σκουριά.

  Δεν ξέρω αν ψάχνω για λαό
  ή ίσως για πρωθυπουργό
  και φτιάχνω κόμματα κι άλλα προσχώματα
  απ’ τον εαυτό μου να κρυφτώ,
  σε ιδεολογήματα
  ή μες στα χρήματα
  αρέσκομαι να κολυμπώ.

  Το παρελθόν μου όμως ξεχνώ
  κι ίσως γι’ αυτό το ξαναζώ
  όσοι μου μοιάζουνε καταδικάζουνε
  ο,τι είναι διαφορετικό
  κι η ανωτερότητα
  λαμβάνει οντότητα
  με χαρακτήρα γονιδιακό.

  Τηλεόραση, ασφαλίτες, Πασόκοι και φασίστες
  κι ένας λαός που ξεψυχά…
  την ύστατη ώρα ας έρθει μια μπόρα
  για να ξεπλύνει τη σκουριά.

  To τραγούδι του Λάζαρου Μαυροματίδη, με τίτλο “Περισκόπιο” (Lyon, 28.05.2012). Γράφτηκε με αφορμή τις ελληνικές βουλευτικές εκλογές το Μάη του 2012.

  https://www.youtube.com/watch?v=gAGHWFjTcrw&feature=youtu.be

 3. Pingback: Η ύστατη ώρα | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>