Πράσινοι “ήρωες”

Στην Γαλλία σκοτώθηκε 21χρονος που διαδήλωνε ενάντια στην κατασκευή φράγματος σε κάποια περιοχή στα νότια της χώρας.

Μα γιατί διαδηλώνουν οι άνθρωποι ενάντια σε τέτοιου είδους έργα; Το φράγμα δεν είναι πράσινη ανάπτυξη; Είναι δυνατόν τόσο νερό που τρέχει στα ποτάμια να πηγαίνει χαμένο στη θάλασσα (και όχι να έρχεται στα καζανάκια των διαμερισμάτων μας); Τι επιτέλους θέλουν όλοι αυτοί οι μηδενιστές, οι μόνιμοι διαφωνούντες με όλα και στέκονται τροχοπέδη στην ανάπτυξη;

Ερωτήματα ασυνείδητων και απαίδευτων που έχουν αυτοαναγορευθεί παράγοντες και μπροστάρηδες της ανεξέλεγκτης πλέον πορείας των καταναλωτών προς την ύβρη και την κατάρρευση.

Προφανώς το εν λόγω φράγμα όπως και όλα τα τέτοιου είδους φράγματα και άλλα παρόμοια έργα εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σταματούν να είναι “πράσινα” όταν η κλίμακά τους ξεπερνά τα όρια αντοχής του τόπου και του τοπίου, όταν, απλούστατα, η καταστροφή που προξενούν για να κατασκευαστούν είναι περισσότερη από το όφελος που θα προσφέρουν αφού και αν λειτουργήσουν.

Αυτή την απλής λογικής και αυτονόητη παράμετρο όμως επιλέγουν να μην την παρουσιάζουν ποτέ οι τιμητές της “πράσινης ανάπτυξης”, είτε επειδή οι ίδιοι είναι αργυρώνητοι πολιτικοί είτε μίσθαρνα εργολάβων και πολυεθνικών δημοσιογραφικά φερέφωνα. Οπότε έχοντας ως πρόσχημα και άλλοθι μιαν ανύπαρκτη πράσινη ανάπτυξη φωνασκούν διαβάλλοντας κινήματα ανθρώπων και σκοτώνουν διαδηλωτές με χειροβομβίδες τα όργανά τους.

Η ανθρωπότητα τώρα που έχει πλέον φτάσει στην μέγιστη ύβρη και παραπαίει ετοιμόρροπη, θα έχει ολοένα και περισσότερες, ολοένα και βιαιότερες τέτοιου είδους συγκρούσεις στα πεδία των μαχών αλλά και στα πεδία της έκφρασης.

Στόχος των μεν η απόλυτη επικράτηση των ασυνείδητων καταναλωτών επί του οικοσυστήματος και η πλήρης άλωσή του που θα επιφέρει φυσικά τον απόλυτο θάνατο και αφανισμό ειδών και ανθρωπότητας, στόχος των δε η αντίσταση και η υπεράσπιση του ανθρώπου και των άλλων πλασμάτων, η αλλαγή κατεύθυνσης στην πορεία της ανθρωπότητας, η σμίκρυνση, η τούβλο προς τούβλο ελεγχόμενη κατακρήμνιση του πύργου της ύβρης πριν την μεγάλη παταγώδη και καταστροφική κατάρρευση που διαφαίνεται ήδη.

Οι βίαιοι θάνατοι υπερασπιστών της ζωής είναι απόδειξη της μαυρίλας που φέρνει η πράσινη ανάπτυξη, όπως την προωθούν τα μεγάλα συμφέροντα των καταναλωτών μέσω της διαπλοκής των κυβερνήσεων και των ΜΜΕ.

Οι βίαιοι θάνατοι των υπερασπιστών της ζωής και οι ολοένα και περισσότερες τέτοιου είδους αντιδράσεις ανθρώπων ενάντια στις πολιτικές αποφάσεις των καταναλωτών και των πολυεθνικών που τους ποδηγετούν και τους εκμεταλλεύονται είναι η υγιής παρακαταθήκη της ανθρωπότητας στην πορεία της προς την συνειδητότητα. Οι νεκροί αυτοί είναι οι πράσινοι “ήρωες” του άμεσου μέλλοντός μας ως ανθρωπότητα.

Be Sociable, Share!

5 thoughts on “Πράσινοι “ήρωες”

 1. Σε κάθε ιστορική περίοδο της ανθρωπότητας, ορισμένοι άνθρωποι «υποχρεώθηκαν» να αντιμετωπίσουν τους κοινούς, με τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας, δαίμονες τους. Τούτο συμβαίνει και σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο με άξονα τον πόλεμο που έχει η ανθρωπότητα κυρήξει ενάντια στη φύση και συνεπώς ενάντια στο ίδιο της το σώμα.

  Αν ένας ορισμός του ήρωα, (ο βασικότερος;) είναι η αυταπάρνηση που αυτός δείχνει την κρίσιμη στιγμή, τότε αυτή η ιστορική περίοδος που όλοι μας ζούμε χαρακτηρίζεται από την παντελή απουσία ή τη μη αναγκαιότητα της ύπαρξης ηρώων, καθώς η ανθρωπότητα είτε συλλογικά θα διαφύγει τον όλεθρο είτε ατομικιστικά θα καταρρεύσει υπό το ίδιο το βάρος της αλαζονείας της. Συνεπώς, η «μάχη» της γενιάς μας ως η μητέρα όλων των μαχών δεν έχει ήρωες, γιατί ο άνθρωπος δεν έχει πλέον επιλογή. Είτε θα «πολεμήσει» είτε θα αφανιστεί.

  Αλοίμονο σε όσους θεωρούν ότι ο Remi θυσιάστηκε για να διασώσει τη φύση. Η φύση βρίσκεται πέρα από το χρόνο και το χώρο. Η φύση δεν μπορεί να καταστραφεί από την ύβρη ενός δημιουργήματος της. Μπορεί πρόσκαιρα να υποβαθμιστεί / περιοριστεί η «ικανότητα» της να συντηρεί και να επεκτείνει τον κύκλο της ζωής και του θανάτου, μπορεί πρόσκαιρα να βρεθεί σε μια κατάσταση ανισορροπίας όπου ο θάνατος δεν θα οδηγεί πλέον σε ένα νέο κύκλο ζωής, όπως τουλάχιστον ο άνθρωπος με την περιορισμένη του αντίληψη αντιλαμβάνεται τη φύση, εξ ορισμού όμως η φύση δεν μπορεί να καταστραφεί από ανθρώπινο χέρι.

  Η πεποίθηση ότι ο κάθε Remi αγωνίστηκε όπως αυτός αντιλαμβάνεται τον αγώνα και εν τέλει θυσιάστηκε είναι απόρροια της πλάνης πως η φύση έχει ανάγκη τον άνθρωπο να την προστατεύσει, ενώ στην πραγματικότητα ο άνθρωπος είναι αυτός που έχει ανάγκη να προστατεύσει τη Μητέρα του. Γιατί είναι αυτός που θα αφανιστεί, είναι αυτός που θα δυστυχήσει και είναι αυτός που θα βιώσει το στείρο τέλος της ύπαρξης του αν εξακολουθήσει να βαδίζει στο δρόμο της ύβρεως.

  Υ.Γ. Αντίστοιχα φράγματα, μικρότερα και μεγαλύτερα, κατασκευάζονται ήδη ή πρόκειται στο άμεσο μέλλον να κατασκευαστούν σε όλη την επικράτεια, προκαλώντας μαζί με τις βιομηχανικού τύπου ανεμογεννήτριες στις κορυφές των βουνών μια ανισσοροπία στη φύση τέτοιου μεγέθους που θα απαιτηθούν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια χρόνια ώστε να επέλθει ξανά η ισορροπία. Μπορεί η φύση να μη δεσμεύεται από το χρόνο και το χώρο, όμως η ανθρώπινη ύπαρξη όπως και όλων των πλασμάτων της είναι άμεσα εξαρτημένη από φυσική τάξη και ισορροπία. Ο χάρτης της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, (http://www.rae.gr/geo/) είναι αποκαλυπτικός. Με ένα και μόνο κλίκ ιδού το ζοφερό μέλλον σας στις οθόνες σας.

 2. Pingback: Πράσινοι “ήρωες” (αναδημοσίευση) | ΕΞΑΡΧΕΙΑ

 3. Pingback: Πράσινοι “ήρωες” | Ελεύθερη Λαική Αντιστασιακή Συσπείρωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>