Ήλιος με δόντια στο ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας

Οκτώ συνολικά παραγωγές θα παρουσιάσει το χειμώνα το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Το πρόγραμμα, που κατήρτισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού θεάτρου της πόλης, Θοδωρής Γκόνης, περιλαμβάνει μετακλήσεις, συμπαραγωγές και καινούριες παιδικές παραστάσεις, οι οποίες θα ανέβουν από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο του 2014 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου. Αναλυτικότερα:

«Οδός Πολυδούρη»: Ο μονόλογος της Ρούλας Γεωργακοπούλου, συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το Θεατρικό Οργανισμό Ακροπόλ, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη με την Ιωάννα Παππά στο ρόλο της Μαρίας Πολυδούρη. (1 και 2 Οκτωβρίου στις 21.15, 3 έως 5 Οκτωβρίου στις 18.30 και 21.15 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).

«Εγώ, η Γωγώ»: Ο μονόλογος της Ελένης Γκασούκα με την Ελισάβετ Κωνσταντινίδου στο ρόλο της Γωγούς, μιας γυναίκας εγκλωβισμένης στα συντρίμμια του αυτοκινήτου της, μετά από το σοβαρό τροχαίο της. Συμμετέχει ο Νίκος Πιζάνης. (13 και 14 Οκτωβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).
«Σχολείο για κλόουν»: Σε ένα σχολείο για κλόουν, δάσκαλος και μαθητές προσπαθούν να συνυπάρξουν μέσα από καθημερινές συγκρούσεις. Κοινός παρανομαστής τους, η αγάπη τους για τον κόσμο των κλόουν. Το παιδικό έργο του Φρίντριχ Καρλ Βέχτερ, ανεβαίνει σε συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας. Τη μετάφρασή του υπογράφει η Ξένια Καλογεροπούλου και τη σκηνοθεσία του ο Τάσος Ράτζος. (2 Νοεμβρίου έως 30 Ιανουαρίου του 2015 στις 21.00 στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).
«Πατριδογνωσία ή τίποτα πια δεν είναι για συγγνώμη»: Σατιρικός πολιτικός μονόλογος του Γεράσιμου Γεννατά και του Γιώργου Γαλίτη, βασισμένος σε ανέκδοτα μελοποιημένα ποιήματα των Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Έλιοτ και Λασκαράτου. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Θανάσης Χαλκιάς. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς. (8 και 9 Νοεμβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).
«Μήδεια, ένα μανιασμένο ποίημα»: Το κείμενο του Γάλλου Ζαν-Ρενέ Λεμουάν, σε μετάφραση Έφης Γιαννοπούλου, υπό τη σκηνοθετική ματιά του Λευτέρη Γιοβανίδη, με τη Δήμητρα Ματσούκα να ερμηνεύει την εξόριστη όχι μόνο από την πατρική γη αλλά και από τον ίδιο της τον εαυτό, μονίμως περιπλανώμενη και διαρκώς ξένη, Μήδεια. (17 και 18 Νοεμβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).
«Ήλιος με δόντια»: Ο σπαρακτικός μονόλογος του Γιάννη Μακριδάκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Βασιλάκη, με τον ίδιο στο ρόλο του Κωνσταντή, ενός άνδρα, παράπλευρή απώλεια ενός πολεμικού δυστυχήματος, ο φάκελος του οποίου δεν άνοιξε ποτέ. (25 και 26 Νοεμβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).
«Μένγκελε»: Το υπαρξιακό θρίλερ του Θανάση Τριαρίδη, που πραγματεύεται την πιο ακατανόητη κτηνωδία στην ιστορία της Δύσης: το Εργαστήρι Πειραμάτων του Γιόζεφ Μένγκελε στο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, με τους Μυρτώ Αλικάκη και Λάζαρο Γεωργακόπουλο, σε σκηνοθεσία Κώστα Φιλίππογλου. (12 και 13 Δεκεμβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).
«Χριστούγεννα: Από τον Κάρολο Ντίκενς στον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη»: Μια διαφορετική εορταστική πρόταση, αποτελούμενη από ιστορίες παλιές, καινούργιες, σκοτεινές, άγνωστες και αγαπημένες των Κάρολου Ντίκενς, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Τρούμαν Καπότε και Τιμ Μπάρτον. Η σκηνοθετική επιμέλεια ανήκει στον Θοδωρή Γκόνη, ενώ η μουσική επιμέλεια στη Χρυσούλα Μίσχου. Συνδιοργάνωση του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας με το Μουσικό Σχολείο Καβάλας. (22 και 23 Δεκεμβρίου στις 21.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου).

 

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>