Στίγμα

Πλησιάζει η μεγάλη ώρα. Το Σάββατο 10 του Μάη, χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων που αποτελούν τις διοικήσεις των ομάδων Λαίλαπας Χίου και Καρσίγιακά Σμύρνης, ολοκληρώνεται ένα όνειρο, μια ιδέα που μου γεννήθηκε πριν χρόνια, όταν ερευνούσα την εποχή 1912-1940 για να γράψω το βιβλίο “10.516 μέρες, ιστορία της νεοελληνικής Χίου”.

Ο αγώνας που διακόπηκε λόγω καταρρακτώδους βροχής στο 3ο λεπτό του, στις 7 Δεκεμβρίου 1930, συνεχίζεται μεθαύριο, στις 10 Μάη 2014.

84 χρόνια μετά παίζονται τα 87 εναπομείναντα λεπτά της πρώτης σε ελληνικό έδαφος ελληνοτουρκικής φιλικής ποδοσφαιρικής συνάντησης.

Το γεγονός έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στην γείτονα χώρα. Τηλεοπτικά συνεργεία, όλα τα ΜΜΕ καθώς και ντοκυμαντερίστες έρχονται από Άγκυρα Κωνσταντινούπολη και Σμύρνη για να καλύψουν το γεγονός καθώς και 2.000 περίπου Σμυρνιοί, οπαδοί της Καρσίγιακά θα κάνουν απόβαση φιλίας και συγκίνησης στη Χίο για το ραντεβού μας με την Ιστορία.

Θα προσπαθήσω να κάνω κι εγώ ένα μικρό ρεπορτάζ για όλα όσα θα κάνουμε και θα ζήσουμε το σαββατοκύριακο

Προς το παρόν ανεβάζω τα φυντάκια μελιτζάνας τσακώνικης και άσπρης που ετοίμασα σήμερα για να τα κατεβάσω στην πόλη το Σάββατο το πρωί, προσφορά σε όποιους θέλουν να βάλουν μπαξέ και περάσουν από το καφενείο να πάρουν. Θα ακολουθήσουν ντομάτες και πιπεριές τις επόμενες μέρες. Είναι ήδη έτοιμα αλλά δεν προλαβαίνω να τα κάνω όλα. Όποιος θέλει, είπαμε, μπορεί να έρθει εδώ να πάρει, να βοηθήσει κιόλας!

Έρχονται κάμποσα μέηλ ενδιαφέροντος σχετικά με την Οικουμενική Αριστερά, με το Απλεπιστήμιο, διοργανώσεις Απλεπιστημίων σε διάφορα μέρη αλλά και προσκλήσεις για διάφορες εκδηλώσεις σχετικές με φυσική καλλιέργεια, ζωή και διατροφή, με την φυσική μας υπόσταση, τον αντικαταναλωτισμό, την λογοτεχνία, τους φυσικούς πόρους, τους φυσικούς ρυθμούς κ.α. Δυστυχώς, όσο και αν θέλω να γνωριστούμε με όλους σας και να συμμετάσχω σε όλα αυτά που ετοιμάζετε, δεν μου είναι καθόλου εύκολο να αφήσω το κτήμα και να ταξιδέψω, ιδίως για την τραγική και ανυπόφορη για μένα εικονική πραγματικότητα της Αθήνας. Θα γνωριστούμε και θα συνεργαστούμε με όσους έρθετε προς τα εδώ καθ’όλο το επόμενο διάστημα και από φθινόπωρο θα αλλάξουν τα δεδομένα. Καλή αντάμωση.

Be Sociable, Share!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>