Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!!! Υπόθεση για γέλια και για κλάματα

Σήμερα σας έχω πολύ διασκεδαστική υπόθεση. Η οποία όμως έχει βεβαίως πολλές θλιβερές προεκτάσεις πέραν από την πλάκα της. Ο νοών νοείτο πώς παρουσιάζουν τις ειδήσεις διάφοροι δέσμιοι των προσωπικών τους κόμπλεξ και συμφερόντων “δημοσιογραφίσκοι και δημοσιογράφοι”…

Είναι γνωστό σε όλη την Ελλάδα το παιχνίδι του Λαίλαπα με την Καρσιγιακά, το οποίο διακόπηκε το 1930 και θα συνεχιστεί στις 10 του Μάη. Η ανακοίνωση της χιώτικης ομάδας που αναφέρει το ιστορικό της υπόθεσης δημοσιεύθηκε εδώ και σε πλήθος πανελλαδικής αλλά και παντουρκικής εμβέλειας εφημερίδες και ιστοτόπους.

Χθες δώσαμε συνέντευξη τύπου με την παρουσία των Τούρκων παραγόντων της Καρσιγιακά, στην οποίαν εκτός του ότι ήμουν συντονιστής, ανέπτυξα την ιδέα, το ιστορικό του αγώνα και της επαναδιοργάνωσής του. Το πλήρες βίντεο της συνέντευξης θα το ανεβάσω εδώ μόλις μου το στείλουν οι υπεύθυνοι της ομάδας.

Ενδεικτικά παραθέτω τα κάτωθι από το πλήθος των δημοσιευμάτων που έγιναν σε Ελλάδα και Τουρκία:

Καθημερινή

Το ΒΗΜΑ

ΕΡΤ

ΛΕΦΤ

ΑΥΓΗ

TVXS

TPP

MILLIYET

SABAH

Ο προσωπικός μου ρόλος ως εμπνευστής της υπόθεσης αναφέρεται σαφέστατα στην ανακοίνωση της ομάδας του Λαίλαπα αλλά και στις κρίσεις των δημοσιογράφων στα παραπάνω ελληνικά και τουρκικά ΜΜΕ. Όμως κάποιοι μικροτοπικοί δημοσιογραφίσκοι βαυκαλίζονται ότι είναι σημαντικοί, χαρακτηριστικό γνώρισμα του “μέτριου” νεοέλληνα, ο οποίος έχει κάλλιο να κάνει πως δεν βλέπει όσους τον ξεπερνούν για να αισθάνεται “αψηλός” κι εκείνος ο κακόμοιρος, παρά να αψηλώσει.

84 yıl sonra 87 dakika

Στα συνήθη τοπικά “ΜΜΕ” λοιπόν δεν αναφέρεται ούτε μία φορά το όνομά μου, το όνομα δηλαδή του εμπνευστή της ιστορίας αυτής και όχι ενός τυχαίου παρατρεχάμενου!!

Δεν υπάρχω σε καμία φωτογραφία, όπως βλέπετε πιο πάνω η φωτογραφία στην οποίαν υπάρχω είναι δημοσιευμένη στην καθημερινή μεγάλης κυκλοφορίας παντουρκική εφημερίδα Σαμπάχ ενώ η άλλη στο τοπικό “ΜΜΕ”, στο ρεπορτάζ του οποίου έχουν κόψει από το βίντεο και την βασική ομιλία της χθεσινής εκδήλωσης, την ομιλία μου δηλαδή περί του ιστορικού του αγώνα και της συνέχισής του!

Από μία ιδέα προσωπικής μου έμπνευσης, την οποίαν δούλεψαν, προχώρησαν και κατάφεραν να υλοποιήσουν νέοι και δυναμικοί ευαίσθητοι και ψυχωμένοι άνθρωποι, η Χίος βρέθηκε στην πανελλαδική και παντουρκική επικαιρότητα με έναν πρωτότυπο και συγκινητικό, άκρως συμβολικό τρόπο, η στενάζουσα λόγω της οικονομικής κρίσης αγορά του νησιού θα κατακλυστεί επί ένα σαββατοκύριακο του Μάη από 2.000 και πλέον Τούρκους οπαδούς της Καρσιγιακά, όπως ανέφερε χθες στην συνέντευξη τύπου ο Γενικός Γραμματέας της ομάδας αλλά τα γνωστά για τους τρόπους που λειτουργούν και την δεοντολογία τους τοπικά “ΜΜΕ” αναγράφουν το όνομά μου μονάχα όταν πρόκειται για υβριστικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα, σύμφωνα και με τα όσα προσφάτως έκρινε το δικαστήριο.

Η υπόθεση είναι για πολλά γέλια βεβαίως αλλά δυστυχώς και για πολλά κλάματα διότι δείχνει το περίσσευμα ζηλοφθονίας που παραδοσιακά εξάγει η χώρα μας κάνοντας τον σοφό λαό να λέει ότι ουδείς προφήτης στον τόπο του.

ΥΓ

Με συγχωρείτε για την αυτοαναφορικότητα αλλά δεν μπορούσε να γραφτεί αλλιώς αυτό το κείμενο. Μπορεί να φαντάζει ως περιαυτολογία αλλά έχει στόχο την γενικότερη ανάδειξη της κατάντιας μας, νιώθω σαν να γράφω για κάποιον τρίτο, όχι για μένα. Εξάλλου το τίποτα του σαρκίου μου και της πνοής μου το γνωρίζω πολύ καλά και το βιώνω καθημερινά στην επαφή μου με τη γη και με τα άλλα πλάσματα.

 

Be Sociable, Share!

One thought on “Ο κόσμος το χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι!!! Υπόθεση για γέλια και για κλάματα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>