Η δια της γενοκτονίας “εξυγίανση” της οικονομίας

Σήμερα κατέβηκα στην πόλη και νόμιζα ότι όλοι έχουν μεταναστεύσει ή αποβιώσει και έχω μείνει εδώ από τους τελευταίους. Σαν να ζούσα άντεργκράουντ και να έχει τελειώσει από καιρό ο πόλεμος αλλά να μην είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Από την ανάποδη όμως. Ο πόλεμος έχει φουντώσει, τα θύματα πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα στις πόλεις και η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται εντός του συστήματος, μυρίζει ανθρώπινο κρέας παντού, μια αίσθηση πλανάται εκφυλιστικής και ταχέως μεταδοτικής θανατηφόρας ασθένειας.

Ακόμη και τώρα που έχουν περάσει κάποιες ώρες από την επιστροφή μου πίσω στο χωριό και παρόλο που έκανα την βόλτα μου στην ανοιξιάτικη φύση, στη θάλασσα και στα χωράφια, δεν μου έχει φύγει η μελαγχολία και η απογοήτευση, κάτι με πλακώνει και είναι αβάσταχτο.

Εικόνα και αίσθηση ερημιάς, μιας κοινωνίας που αργοπεθαίνει, αυτό αποκόμισα και φαντάζομαι πόσο χειρότερη θα είναι η κατάσταση στην Αθήνα και στις μεγάλες πόλεις. Δεν νομίζω ότι θα άντεχα να βρεθώ ούτε λεπτό κάπου εκεί πια. Μας χωρίζει χάσμα χασμάτων από τους καταναλωτές και το κυνικό τους σύμπαν. Μια τζούρα πήρα μοναχά από δαύτο σήμερα και έχω πάθει σοκ.

Στην ΔΕΗ κλάματα και παρακάλια για μια επανασύνδεση, να μη μείνουν τα σπίτια δίχως ρεύμα το σαββατοκύριακο, έχουν μωρά παιδιά και γέροντες, την Δευτέρα θα φέρουν όσα λεφτά μπορούν οι άνθρωποι, έτσι έλεγαν μέσα απ’ δάκρυα και τις μύξες τους

Στα καφενεία τα αδειανά παραίτηση, στους έρημους δρόμους σκυμμένα κεφάλια, απελπισία, στα μαγαζιά οι καταστηματάρχες έτοιμοι, πίσω απ’ την πόρτα στέκονται και κοιτάζουν σαν αρπακτικά, ορμούν σε κάθε περαστικό βλέμμα που έπεσε κατά λάθος στην βιτρίνα τους, μην με παρεξηγείς, έχω να πληρώσω επιταγές, έτσι που μας έχουν κάνει, χειρότερους από τους τούρκους τότε που πηγαίναμε απέναντι και μας τραβούσανε μέσα στα μαγαζιά τους για να φάμε ή να ψωνίσουμε, έτσι μου είπε ένας τους και κουνούσε το κεφάλι του για την κατάντια του εαυτού του.

Το σχέδιο φτάνει σιγά σιγά στο τέλος του. Δια της γενοκτονίας “εξυγιαίνεται” η οικονομία της χώρας. Η ανεργία θα πέσει επειδή οι άνεργοι θα πεθάνουν σύντομα. Η υγεία και το ασφαλιστικό θα ορθοποδήσουν επειδή οι χρόνια πάσχοντες, οι γέροντες αλλά και όσοι ασθενήσουν από εδώ και μπρος δεν θα ζήσουν, θα ζουν μόνον οι εργαζόμενοι και οι υγιείς μέχρι να αρρωστήσουν και αυτοί ή μέχρι να απολυθούν.

Κυβέρνηση και παπαγάλοι στα παραδοσιακά και στα διαδικτυακά μμε φέρουν εις πέρας με απόλυτη επιτυχία τον ρόλο που τους έχει ανατεθεί. Προχωρούμε με όσους συνεχίζουν μαζί μας, αυτή είναι η εντολή. Όσοι πεθαίνουν ή βγαίνουν βίαια από το σύστημα καθημερινά ωθούμενοι προς την ανεργία, την ανέχεια, την έλλειψη στέγης, την ασθένεια και τον θάνατο, δεν ενδιαφέρουν ούτε την κυβέρνηση ούτε τους παπαγάλους της ούτε βεβαίως τους υπόλοιπους που ακόμη αντέχουν. Δεν ενδιαφέρουν το σύστημα. Το σύστημα προχωρεί με όσους μπορούν να το ακολουθούν. Οι άλλοι είναι βάρος. Είναι ακριβώς το αίτιο της κρίσης αυτοί και μόνον η εξόντωσή τους, ο βιολογικός τους θάνατος θα ξαναφέρει το σύστημα το αδηφάγο σε τροχιά ανάπτυξης. Μέχρι το επόμενο μπούκωμα και την επόμενη γενοκτονία. Ως τότε η Ελλάδα δεν θα πορευτεί όπως την γνωρίσαμε. Τα σπίτια και τα χωράφια, η ιδιωτική και η δημόσια περιουσία των κατοίκων της έχει ξεπουληθεί, η χώρα άλλαξε χέρια και με μεγάλη ταχύτητα αλλάζουν χέρια και οι εστίες των ανθρώπων της. Νυν άστεγοι μελλοθάνατοι αλλά και μελλοντικοί, σε πολύ σύντομο χρόνο, άστεγοι μελλοθάνατοι.  Αυτοί είναι πια οι Έλληνες πολίτες. Τελευταία γενιά ιθαγενών που ζουν και κατέχουν στέγη και γη. Παραδίδεται μέρα με τη μέρα ολοταχώς η χώρα στα χέρια των νέων κατακτητών της. Και η ειρωνεία είναι ότι την παραδίδουν πατριδοκάπηλοι όπως όλα τα δεξιά πολιτικά κατακάθια στην μικρή νεοελληνική Ιστορία. Οι μεγαλοστομίες των ακροδεξιών σταγονιδίων του “πατριωτισμού” σε συνάρτηση με την δουλοπρέπεια και την γλίτσα τους αποδεικνύουν για μιαν ακόμη φορά την ιστορική συνέχεια και συνάφεια των εκπορνευμένων τους συνειδήσεων.

 

Be Sociable, Share!

9 thoughts on “Η δια της γενοκτονίας “εξυγίανση” της οικονομίας

 1. Κι ας έχουμε αποθέσει όλες μας τις ελπίδες στην επιστήμη, φαίνεται να ξεχνάμε τις πιο βασικές της αρχές. Πως οι άνθρωποι μοιάζουμε σαν σημεία, που κινούνατι στο χώρο. Και ο χώρος μπορεί να διαμορφώνει αλλά δεν έχει δύναμη να αλλάξει τα σημεία, μόνο τα σημεία μπορούν να αλλάξουν το χώρο. Νοιώθουμε ανυπεράσπιστοι σ’ ένα περιβάλλον που καταβροχθίζει και μας ορίζει αν κι εμείς θα έπρεπε να το ορίζουμε. Στην Αθήνα η ατμόσφαιρα είναι ασφυκτική, ο φόβος πλανιέται στον αέρα και είναι μεταδοτικός αλλά είναι και τεχνητός, το ευφυές όπλο του συστήματος που παραλύει. Κι όμως ακόμη και τώρα έχουμε περισσότερα απ’ όσα νομίζουμε θα το καταλαβαίναμε αν μέναμε λίγο στις “ανεπτυγμένες” μητροπόλεις της Ευρώπης, όπου το χρήμα διαπερνάει όλους τους τομείς της πλαστικής και τυποποιημένης ζωής και η φύση έχει υποβιβαστεί σε καλά σχεδιασμένα πάρκα…..
  Γι’ αυτό εσείς καλά μου σημεία, που παλεύετε να αφυπνήσετε συνειδήσεις μην απογοητεύεστε, μην παθαίνετε σοκ, μην μελαγχολείτε ή έστω αφεθείτε μόνο για λίγο. Γιατί είναι κι αυτό παγίδα. Αλλιώς πώς θα δίνετε δύναμη στα υπόλοιπα σημεία, τα ίσως λιγότερο χαρισματικά αλλά το ίδιο ευαίσθητα;
  Σας χρειαζόμαστε, σας χρειάζομαι να με εμπνέετε απτόητοι…

 2. Σήμερα το πρωί μικροί και μεγάλοι που δεν είχαν ξαναπιάσει στη ζωή τους μαχαίρια, κόφτες, τσάπες και τσουγκράνες βαλθήκαμε να καθαρίσουμε από τα αγριόχορτα τον κήπο του σχολείου μας για να τον προετοιμάσουμε για σπορά. Κι εκεί στα λίγα τετραγωνικά γης νιώσαμε όλοι πόσο μικροί και ταυτόχρονα πόσο δυνατοί είμαστε! Σημείο ο κάθε άνθρωπος αλλά ο ένας μαζί με τον άλλο και τον άλλο και τον άλλο, γραμμή ελπίδας…

  • Θα πρότεινα έτσι όπως είστε,να πηγαίνατε και στη ΔΕΗ,να δείς για πότε επανασυνδέουν και το ρεύμα….Με παρακάλια και κλάματα και μύξες δέν πάμε μπροστά….

 3. Και να πεις ότι λείπει τίποτα από αυτή τη χώρα, από αυτή τη γη..; Τίποτα. Αυτή η δουλοπρέπεια του έλληνα μας έχει φάει.

  • πολύ σωστά
   Δεν έβαλα εισαγωγικά αν και τα εννοούσα
   Διορθώνω άμεσα!

 4. Οι άστεγοι, τα παιδάκια που μείνανε χωρίς ρεύμα και φαγητό και λοιποθυμάνε στα σχολεία, οι άνεργοι που δεν λαμβάνουν πλέον επίδομα και δεν πρόκειται ποτέ να βρουν δουλειά δεν ενδιαφέρουν την κυβέρνηση. Την κυβέρνηση την ενδιαφέρουν οι ένστολοι που τη φυλάνε καλά και σε αυτούς σκοπεύει να δώσει το “πρωτογενές πλεόνασμα”. Κλέβει δηλαδή από όλους τους υπόλοιπους για να δώσει σε αυτούς. Έρχονται και εκλογές. Πόσο κρετίνος όμως πρέπει να είναι ένας λαός για να μην καταλαβαίνει τα αυτονόητα; Και μετά ποιος του φταίει; Που είναι οι αγανακτισμένοι να κάνουν διαδηλώσεις υπέρ της διανομής του πλεονάσματος σε όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη; Να δούμε και τον κοινωνικό αυτοματισμό να λειτουργεί με τρόπους που δεν φαντάστηκαν οι κυβερνώντες; Αλλά ξέχασα. Όταν σου μοιράζουν ψίχουλα πήδα ψηλά για να τα πιάσεις και κούνα χαρούμενος την ουρίτσα σου κρετινονεοέλληνα.

 5. Pingback: Η δια της γενοκτονίας «εξυγίανση» της οικονομίας (αναδημοσίευση) | ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>