Ο τρίτος πόλεμος

Μαζί με τον Μάρτη και τα πολυπόθητα νερά του ήρθε και ο 3ος πόλεμος. Ξανά από την ναζιστική Ευρώπη ξεκίνησε μόλις χθες.

Μόλις χθες που έσπειρα σβόλους στη γη και ετοίμασα το χώμα για τα νέα φυτώρια.

Κοιτάζω τον άλλον Μάρτη, τον σκύλο μου, που είναι χαρούμενος επειδή ξυπνήσαμε πάλι και θα βγούμε βόλτες στα χωράφια, έστω και με βροχή και ντρέπομαι για λογαριασμό αυτού του ανυπόληπτου δίποδου κρέατος, του αναλώσιμου καταναλωτή της γης, που θεωρεί ανώτερο όλων πολιτισμένο ον το πλήρες τοξινών και ασθενειών κορμί του και θυσιάζει αθώο αίμα καθημερινά για να επιβιώνει, τώρα δε που θα αλληλοφαγωθεί για μια φορά ακόμα με τα όπλα, πάλι αθώο αίμα ανθρώπων και πλασμάτων άλλων θα θυσιάσει μαζί με το δικό του το πλαστικό, το άψυχο, το οποίο χαράμι πάει έτσι κι αλλιώς με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο ίδιος τη Ζωή του.

Μάλλον δεν θα σωθεί τίποτα απ’ όλα αυτά που γράφουμε εδώ στο διαδίκτυο, ούτε και σε χαρτιά, μετά τον 3ο πόλεμο που έφτασε εμπρός στη γενιά μας. Τώρα κατανοώ απόλυτα το αίσθημα απόλυτης ματαιότητας που νιώθω εδώ και μήνες όσον αφορά στο ζήτημα της συγγραφής έργου λογοτεχνίας.

Πιάστε πόστα καλού θανάτου συναγωνιστές. Όπου θέλετε να παραμείνει η ψυχή σας, εκεί να πάτε. Ξεκινάτε. Η κλεψύδρα αδειάζει

 

Be Sociable, Share!

5 thoughts on “Ο τρίτος πόλεμος

  1. Γιάννη έχω συντονιστεί στο ίδιο μήκος κύματος των λεγομένων σου. Βλέπω τα τεκταινόμενα στην Ουκρανία, ως μία μελλοντική προβολή των όσων θα βιώσουμε και μεις με την σειρά μας κάποια μέρα.. Μια μειοψηφική οπλισμένη ομάδα ακροδεξιού προσανατολισμού, θα προσπαθήσει να επιβληθεί του καρατομημένου λαϊκού αγώνα αντίστασης. Θα είναι η στιγμή της ιστορίας, που θα επικρατήσει ο πιο βάρβαρος έναντι των πολλών. Μαζί με τις ζωές που θα χαθούν, θα χαθεί και η ελπίδα, για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο. Το αδιέξοδο γίνεται μέρα με τη μέρα, πιο φανερό. Το σύστημα αποκαλύπτει τα κρυφά χαρτιά του, χωρίς μέχρι στιγμής (κατά την δική μου άποψη) να διαφαίνεται σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο, πιο μπορεί να είναι το βιώσιμο εναλλακτικό σχέδιο φυγής, από την αρένα υποταγής που μας έχουν ετοιμάσει.
    Δεν τα αναφέρω όλα αυτά για να απογοητεύσω μερικούς και να προτρέψω (ας μου επιτραπεί η έκφραση) σε λήθη, σε απραξία. Κάθε άλλο. Χρειαζόμαστε μία κοινωνία σε κίνηση, όχι όμως βαδίζοντας στα τυφλά.

  2. Kοιτάζοντας την Φύση,τα μπουμπουκιασμένα κλαριά,νοιώθοντας την ουρανόσταλτη βροχή και μυρίζοντάς την,ΤΙΠΟΤΑ δεν επιτρέπει στην ‘απο’γοήτευση να εγκατασταθεί.Το άνυσμα της Ιστορίας ευτυχώς κι επιτυχώς α μ ε ί λ ι κ τ ο

  3. Ακόμα κι αν δεν άρχισε τώρα Γιάννη, έρχεται… Είναι πολλά χρόνια τώρα που όλη αυτή την ανθρώπινη βλακεία δε τη χωράει το μυαλό μου. Λες και δεν έχουμε ωραία πράγματα να κάνουμε στο σύντομο πέρασμά μας από δω, θα κανιβαλιζόμαστε χωρίς να γνωρίζουμε ούτε καν το λόγο. Άντε, καλό βόλι μας, ηλίθιοι.

    Επίσης νοιώθω το ίδιο αίσθημα ματαιότητας εδώ και πολύ καιρό, να κάνω, να δημιουργήσω, να σχεδιάσω οτιδήποτε.

  4. “Τώρα κατανοώ απόλυτα το αίσθημα απόλυτης ματαιότητας που νιώθω εδώ και μήνες όσον αφορά στο ζήτημα της συγγραφής έργου λογοτεχνίας”

    Έτσι πρέπει. Εάν μπορέσεις να το καταπολεμήσεις τα όσα θα γράψεις θα αξίζουν πραγματικά να γραφτούν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>