Σχολείο αποεκπαίδευσης

Γράμμα από τα Μέγαρα έλαβα σήμερα:

Χτες έγινε στο Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Σάλτο στα Μέγαραhttps://www.facebook.com/autodiaxeirizomenosteki.salto αυτή η εκδήλωση https://www.facebook.com/events/240348742804812/ .
Ξεκίνησε με την προβολή του ντοκυμαντέρ η Απαγορευμένη εκπαίδευση http://www.youtube.com/watch?v=6RNRRqybUpE . Στη συνέχεια κουβεντιάσαμε πολίτες, γονείς, εκπαιδευτικοί (περίπου 30 άτομα) για το εκπαιδευτικό σύστημα και την ανάγκη της εποχής για νέες εναλλακτικές προτάσεις για την εκπαίδευση. Στο τέλος πήρα την πρωτοβουλία και διάβασα το άρθρο σου για τα απλεπιστήμια και τα σχολεία αποεκπαίδευσης , κι έγινα κατά κάποιο τρόπο η φωνή σου, τη στιγμή μάλιστα που επιλέγεις τη συνειδητή σιωπή…
……………………………………………
Το σχολείο μας εδώ αρχίζει και παίρνει μορφή. Έχουμε βρει έναν πολύ όμορφο χώρο, ένα παλιό νεοκλασικό με πολύ μεγάλο κήπο. Θα μας παραχωρηθεί μέχρι το καλοκαίρι μέχρι να μαζέψουμε κάποια χρήματα να γίνουν κάποιες επισκευές στη στέγη και μετά θα δίνουμε ενοίκιο συμβολικό. Συγκινούμαι στην ιδέα ότι σε λίγο καιρό αυτός ο χώρος θα είναι γεμάτος από ανθρώπους (μικρούς και μεγάλους) που θα αγωνίζονται συνειδητά για την ελευθερία τους!
Αρχίζουν σιγά σιγά λοιπόν δημιουργούνται τα πρώτα σχολεία αποεκπαίδευσης.
Η παρούσα ανάρτηση έγινε επειδή πολλοί άνθρωποι έχετε εκφράσει την επιθυμία σας για ενημέρωση και δικτύωση με άλλους ανθρώπους που έχουν διάθεση και τρέχουν τέτοιου είδους δράσεις.
Be Sociable, Share!

One thought on “Σχολείο αποεκπαίδευσης

  1. Hello there, just became aware of your blog through Google, and found
    that it is really informative. I am going to watch out for brussels.
    I will be grateful if you continue this in future.
    A lot of people will be benefited from your writing.

    Cheers!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>