Πολιτισμός ανοησίας

Σήμερα σε μία δημόσια υπηρεσία είδα αυτόν τον κάδο


Ανακυκλώστε και σώστε το περιβάλλον αναγράφει κι έχει τα γνωστά πράσινα βελάκια της ανακύκλωσης
Και στη βάση του γράφει: βοηθήστε να ζήσουν τα παιδιά μας καλύτερα
Δυο μηνύματα τελείως άσχετα με την πραγματικότητα, τελείως ρηχά, όπως θέλει τον καταναλωτή ο καπιταλισμός, τελείως συστημικά, στην υπηρεσία του καταναλωτισμού και του δήθεν πολιτισμού που επαίρονται πως κατέκτησαν οι δυτικές κοινωνίες αλλά την ίδια στιγμή πνίγονται στα σκουπίδια τους, στα χημικά και στις επώδυνες ασθένειες που δημιούργησαν.
Την ίδια στιγμή που απομυζούν τον πλανήτη, που κατασπαράζουν προϊόντα, πρώτες ύλες και άλλους πόρους φυσικούς δίχως όχι μόνο να αναπληρώνουν στο ελάχιστο αυτά που καταναλώνουν αλλά ούτε καν να τους καίγεται καρφάκι, ούτε καν να το σκέφτονται, την ίδια στιγμή που καλλιεργούν την μη ευθύνη σε κάθε καταναλωτή από παιδί ακόμα, την ίδια αυτή στιγμή διασπείρουν παντού ως σύμβολα και μνημεία όχι μόνον υποκρισίας αλλά, δυστυχώς, ανοησίας της ανθρωπότητας, τέτοιους και άλλους παρόμοιους κάδους έχοντας αναγορεύσει σε απόλυτη ενέργεια προστασίας του περιβάλλοντος και των μελλοντικών ανθρώπων την ανακύκλωση!!!!
Ανακύκλωση: Κατασπατάληση φυσικών πόρων με στόχο την αλλαγή μορφής κάποιων αντικειμένων, τα περισσότερα εξ αυτών ήταν εξαρχής τελείως άχρηστα και περιττά, των οποίων η αρχική κατασκευή κατασπατάλησε επίσης φυσικούς πόρους και τα οποία μετά την διαδικασία ανακύκλωσής τους θα ξαναλάβουν μορφή κάποιων άλλων εξίσου άχρηστων και περιττών αντικειμένων κ.ο.κ.
Κοινωνία που παράγει απορρίμματα άχρηστα για το οικοσύστημα δεν είναι πολιτισμένη. Τελεία και παύλα. Διότι πολιτισμός σημαίνει να επιστρέφεις στη φύση πόρους με τα “σκουπίδια” σου.

Be Sociable, Share!

2 thoughts on “Πολιτισμός ανοησίας

  1. Οι κάδοι ανακύκλωσης είναι τα σύγχρονα συγχωροχάρτια,”εγω ανακυκλωνω,είμαι σωστός απέναντι στο περιβάλλον,ας πατήσω λίγο παραπάνω γκάζι λοιπόν,το αξίζω”
    Τα πολλά γέλια (και κλάματα) είναι στην ανακύκλωση συσκευών που βρίσκονται στις περιβαλλοντικα ευαισθητοποιημένες εταιρείες σούπερ μάρκετ και καταστήματα ηλεκτρικών ειδών,όλα αυτά καταλήγουν σε μακρινά κινεζικά τοξικά χωριά με πράσσινα ποτάμια και όμορφα λοφάκια από πλακέτες των pc μας και διάφορων συσκευών,εκεί οι χωρικοί ξεχωρίζουν τα πολύτιμα μέταλλα και το υπέροχο κινεζικό κράτος τα ξαναπουλάει στη Δύση.
    Αλλά δε πειράζει όλα είναι “made in china”

  2. Συμφωνώ απόλυτα με τη θεωρητική ανάλυση.
    Όμως καθώς ζω σε πολύ τουριστικό τόπο στον οποίο μαζεύονται τόνοι σκουπιδιών από κατανάλωση άχρηστων προϊόντων, συμμετέχω στην προσπάθεια ανακύκλωσης (που οργανώσαμε εμείς οι κάτοικοι) διότι η εναλλακτική είναι μια τεράστια φωτιά που μολύνει τον αέρα, τη γη, το νερό, τα ζώα μας κι εμάς με κορκινογόνες δηλητηριώδεις ουσίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>